مهماندوست: بازیکنانم حریف ببر و شیر هستند

به گزارش مشرق، مراسم انتخاب و معرفی بهترین های تکواندو جهان معروف به گالا در پایان فینال گرندپری مسکو 2019 در هتل لوته پلازا شهر مسکو برگزار شد. در مهمترین عنوان، رضا مهماندوست سرمربی ایرانی تیم ملی آذربایجان به عنوان بهترین مربی سال ۲۰۱۹ جهان انتخاب و معرفی شد. وی یک بار هم در مراسم گالا در سال 2016 این عنوان را کسب کرده بود. ضمن اینکه او چندین بار در مسابقات مختلف این عنوان را از آن خود کرده. مهماندوست سرمربی ایرانی تیم ملی آذربایجان از سوی فدراسیون جهانی به عنوان عضو کمیته مربیان فدراسیون جهانی انتخاب شد. وی افتخارات زیادی را با تیم ملی آذربایجان در المپیک ریو، مسابقات جهانی، جام جهانی و ... کسب کرده و حالا پس از موفقیت‌های بسیار مهمی که تکواندوی آذربایجان با مهماندوست رقم زده، حالا با پیشنهادات بسیار خوبی روبرو شده است. در آخرین مسابقات گرندپری مسکو، مسئولان فدراسیون کرواسی و سنگاپور برای همکاری با بهترین مربی دنیا پیشنهاد‌های خوبی را به مربی ایرانی داده‌اند.

در ادامه گفت‌وگوی رضا مهماندوست بهترین مربی جهان و عضو کمیته مربیان فدراسیون جهانی را می‌خوانید: 

ابتدا از شرایط فدراسیون تکواندو آذربایجان و تیم ملی این کشور و حواشی که در طول این یکسال و نیم داشتید، برایمان بگویید... 

فکر می‌کنم تقریبا دو سال است که مدام در رابطه با شرایطی که تیم ملی تکواندو آذربایجان دارد مصاحبه می‌کنم. به خاطر شرایط بدی که فدراسیون تکواندو این کشور دارد، بارها بچه‌های تیم ملی قهر کردند و من دوباره آنها را راضی کردم تا در تمرینات تیم ملی حضور داشته باشند. در حال حاضر هم کج‌دار و مریز پیش می‌رویم و تا المپیک باید این شرایط را تحمل کنیم. نزدیک به سه سال است ما هوگوهای الکترونیکی نداریم، تیم تکواندو آذربایجان پزشک ندارد، فیزیوتراپ هم هفته‌ای دو بار آن هم دو ساعت در اردوها حضور پیدا می‌کند. 9 ماه است که بچه‌های ما از فدراسیون حقوق طلب دارند. فقط می‌توانم بگویم شرایط به هیچ عنوان خوب نیست. 

با این شرایط حاکم در فدراسیون و تیم ملی تکواندو آذربایجان شما چطور موفق به کسب نتیجه می‌شوید؟ 

بچه‌ها فقط تلاش می‌کنند، هرچه داریم برای موفقیت تیم گذاشته‌ایم متاسفانه وزیر ورزش کشور آذربایجان که اتفاقا رئیس فدراسیون تکواندو این کشور است به کل ما را فراموش کرده. حالا ما قرار است برای کسب سهمیه المپیک راهی گرنداسلم چین شویم و تنها دو بازیکن به این مسابقات می‌بریم. در واقع ما سه نفری به چین اعزام می‌شویم. اگر رادیک در چین مدال طلا کسب کند، ما باید حساب و کتاب کنیم ببینیم سهمیه المپیک را می‌گیرد یا خیر. اگر در چین این اتفاق رخ ندهد، باید به مسابقات قاره‌ای در ایتالیا اعزام شویم. 

گویا تقریبا یک ماه پیش شما به نشانه اعتراض تصمیم به قطع همکاری  با فدراسیون تکواندو آذربایجان گرفته بودید، ماجرا چه بود؟ 

واقعیت این است میلاد بیگی و تکواندوکاران دیگر به احترام من در اردوها حضور پیدا می‌کنند. من از آنها در طول این مدت بارها خواسته‌ام که در اردوها بمانند؛ همه نفرات حق دارند که معترض باشند، چرا که آنها 9 ماه است که حقوق نگرفته‌اند. آنها به مسابقات مهم اعزام نشده‌اند، در اردوها به هیچ عنوان غذای خوب و خورد و خوراک خوب برای آنها فراهم نیست. من هم به شرایطی رسیده بودم که در نهایت ناچار شدم یک ماه پیش تمام زندگی را جمع کنم و حتی قید پاداش و حقوق را بزنم و به کشورمان بازگردم. البته ناگفته نماند پیشنهادی خوبی دارم، اما فعلا به آنها فکر نمی‌کنم. به هر حال وقتی وزیر ورزش کشور آذربایجان از تصمیم من باخبر شد، مستقیم با من تماس گرفت و درخواست کرد که ضمن حفظ آرامش اردوی تیم ملی، برای حضور در یک جلسه خصوصی با او هماهنگ باشم.

زمان جلسه در همان روز مشخص شد و بلافاصله با رئیس فدراسیون تکواندو که وزیر ورزش این کشور است جلسه‌ای را برگزار کردیم. من تمام مشکلات،‌ شرایط و اتفاقاتی که در این مدت رخ داده را به او توضیح دادم. اینکه بچه‌ها به 26 مسابقه اعزام نشده‌اند، اینکه ما 9 ماه حقوق نگرفته‌ایم و در اردوها امکانات لازم را در اختیار نداریم و ... همه مسائل را توضیح دادم. در جلسه وزیر ورزش جلسه قول داد حقوق‌های عقب‌افتاده ما را پرداخت کنند، تمام کمبودها هم برای ما مهیا شود. چند روز بعد از جلسه دو ماه حقوق بچه‌ها همزمان واریز شد و دوباره یکی دو ماه بعد از آن که حقوق‌ها پرداخت شد، باز هم شرایط به روز اول برگشت. در حال حاضر هم که 9 ماه طلب داریم، ناچارم تا المپیک به تعهداتم عمل کنم. 

آیا این عدم اعزام‌ها به شما و تیم ملی آسیب نزده است؟ 

از سال 2018 تا به گرندپری مسکو که اخیرا برگزار شد ما متاسفانه 26 مرحله مسابقه را از دست داده ‌ایم. شما به عدد دقت کنید، یعنی ما 26 فرصت کسب امتیاز برای رسیدن به المپیک توکیو را به راحتی از دست دادیم. این اتفاق در حالی افتاد که بازیکنان ما جزو نفرات خوب رنکینگ جهان بودند. ما اگر با همان شرایط دو سال پیش به مسیرمان ادامه می‌دادیم، قطعا 4 سهمیه مردان برای حضور در المپیک را قبل از حضور در گرندپری مسکو بدست آورده بودیم، اما چه کنیم که فقط وعده‌های توخالی دادند و به هیچ عنوان اعزام‌ها انجام نشد. ما در مسابقات جهانی مدال گرفتیم حتی یک دلار به بچه‌ها پاداش ندادند. به هر حال این رفتارها از لحاظ روحی تاثیر منفی روی هوگوپوشان می‌گذارد. 

چه دلیلی دارد که وزیر ورزش کشور آذربایجان دیگر تمایلی برای حمایت از تکواندوی این کشور ندارد؟ 

ما دو سال اول واقعا امکانات فوق‌العاده خوبی داشتیم، پاداش‌های خوبی را بلافاصله بعد از هر مسابقه کسب می‌کردیم، اما یکسری اختلافات درونی در کشور آذربایجان در بخش سیاست‌های داخلی وجود دارد و به خاطر اینکه می‌خواهند قدرت وزیر ورزش این کشور را از او بگیرند، این اتفاقات رخ می‌دهد. رئیس فدراسیون تکواندو آذربایجان یکی از تاجران بزرگ و ثروتمند این کشور است. حمایت او از تکواندو باعث می‌شد تا دولت در مسایل پرداخت مالیات شرکت‌های تحت اختیار وی تخفیف‌ خوبی به او بدهد اما گویا این حمایت‌ها دیگر ادامه ندارد و رئیس فدراسیون تکواندو هم دیگر تکواندو این کشور را حمایت نمی کند.  

برای دومین‌بار در مراسم گالای در پایان فینال گرندپری مسکو به عنوان بهترین مربی دنیا انتخاب شدید، از این اتفاق خوشایند به عنوان نماینده ایران در این مراسم چه حسی داشتید؟

این برای دومین بار است که در مراسم گالای به عنوان بهترین مربی دنیا انتخاب می‌شوم. در این مراسم هیچ کسی از قبل اطلاع ندارد که چه کسی به عنوان بهترین‌ انتخاب می‌شود. در واقع همانجا رای‌گیری می‌شود و در نهایت نفرات برتر معرفی می‌شوند. وقتی نام من را اعلام کردند باورم نمی‌شد، حس بسیار خوبی را داشتم. البته دوست داشتم یک نفر دیگر به این مهم برسد، چون من تجربه این حس بسیار خوب را داشتم، اما قرعه به نام من درآمد. برای انتخاب شدن به عنوان بهترین‌ها یکسری فاکتورها را در نظر می‌‌گیرند، موفقیت‌ها در مسابقات و محبوبیت جزیی از این فاکتور است. واقعا زمانی که اسم رضا مهماندوست را اعلام کردند و زمانی که می‌خواستم به بالای سکو بروم، از بین حاضرین باید عبور می‌کردم. در این مسیر به قدری از سوی حاضرین در سالن تشویق شدم که از خوشحالی نمی‌دانستم چه کار کنم.

نفرات حاضر در سالن همه با من دست می‌دادند، تشویقم می‌کردند و خیلی از دوستان آنجا من را به آغوش کشیدند و ابراز محبت کردند. در طول مسیر خیلی ذوق داشتم که قرار است تا لحظاتی دیگر در حضور تمام کشورهای دنیا قرار است یک ایرانی بالای سکو برود. وقتی بالای سکو رفتم به ایرانی بودن خودم افتخار کردم و حس غرور داشتم. حالا هم خوشحالم که این موفقیت را کسب کردم و این افتخار متعلق به تمام هموطنانم در ایران است. اگر من به عنوان یک ایرانی در این مراسم معرفی شدم، قطعا دعای خیر مردم کشورمان پشت سرم بوده است. رضا مهماندوست سرباز ایران است و در مکتب این کشور عزیز بزرگ شده و تمام افتخاراتی که در طول این سال‌ها کسب کرده‌ام، تقدیم به همه مردم سرزمینم.

گویا افتخارآفرینی شما تمامی ندارد، روز گذشته نیز سایت فدراسیون جهانی شما را به عنوان عضو کمیته مربیان فدراسیون جهانی انتخاب کرده است... 

خیلی خوشحالم و نمی‌دانم چه بگویم (با خنده ) براساس عملکرد مربیان، فدراسیون جهانی آنها را ارزیابی می‌کند و به عنوان عضو کمیته مربیان فدراسیون جهانی انتخاب می‌کند. «کریم دیاقو» از بلژیک، «تونی توماس» از کرواسی، «جین می چوی» از کره جنوبی و «دیگو ریبرو» از برزیل دیگر اعضای این کمیته هستند. برزیلی‌ها خیلی در تکواندو دنیا پیشرفت کرده‌‌اند، آنها به عنوان بهترین فدراسیون جهان در مراسم گالا معرفی شدند.کرواسی هم خیلی خوب پیشرفت کرده و در مسابقات مختلف مدا‌ل‌های خوبی را کسب کرده‌‌اند. به هر حال خوشحالم که روزهای خوب برای مهماندوست ایرانی رقم می‌خورد. تک تک این موفقیت‌ها برای ایران است و برای من نیست. 

گویا فدراسیون تکواندو کرواسی به صورت جدی برای همکاری با شما پیشنهادهایی را ارائه کرده؟ 

بله، آنها از وقتی که مطلع شدند که شرایط مالی فدراسیون تکواندو آذربایجان خوبی نیست پیشنهادهایشان را جدی‌تر مطرح کرده‌ا‌ند البته نباید فراموش کنیم کرواسی در طول این چند سال اخیر در تکواندو پیشرفت‌های خوبی کرده است. در مسابقات جهانی،‌ اروپایی و گرندپری مدال هم بدست آورده‌اند، اما آنها به دنبال ارتقای تکواندوی کشورشان هستند. البته پتانسیل‌های خوبی هم در هر دو بخش آنها وجود دارد. در مراسم گالا، رئیس فدراسیون تکواندو کرواسی با من صحبت‌های جدی داشت و حتی در طول مراسم یک سکه با ارزش که روی سکه نام فدراسیون جهانی حک شده را به عنوان هدیه به من داد. او از من خواست روی پیشنهاد آنها فکر کنم، اما من تا المپیک می‌خواهم به تعهداتم با کشور آذربایجان پایبند باشم و با این کشور همکاری کنم. 

بعد از المپیک توکیو به پیشنهاد کرواسی به صورت جدی فکر خواهید کرد؟ 

قطعا بعد از المپیک توکیو 2020 به پیشنهاد کرواسی و دیگر گزینه‌ها فکرخواهم کرد. کروات ها اعلام کردند که بهترین آپارتمان به همراه حقوق و دستمزد بالا را برای من در کشور کرواسی در نظر گرفته‌اند. شرایط ویژه دیگری هم به من پیشنهاد شده که نمی‌خواهم در مورد آن صحبت کنم. البته قطعا اگر قطع همکاری خودم با فدراسیون آذربایجان را اعلام کنم، پیشنهادهای دیگری به من خواهد شد. فعلا چون همه می‌دانند با تکواندو آذربایجان تا المپیک فعالیت خواهم کرد موضوع خیلی جدی نیست. 

پیشنهاد کشور سنگاپور هم گویا خیلی جدی است؟

حسین رفعتی دبیرکل ایرانی فدراسیون جهانی در سالن مراسم گالا حضور داشت و در همان دیداری که با رفعتی داشتم، رئیس فدراسیون سنگاپور هم حضور داشت و با من صحبت کرد. این ارتباط به خاطر توضیحاتی بود که رفعتی در مورد من به آنها داده بود. رئیس فدراسیون تکواندو سنگاپور عضو هیات رئیسه فدراسیون جهانی تکواندو است او هم به من پیشنهاد خوبی را ارائه کرد، اما فعلا به هیچکدام از پیشنهادها فکر نمی‌کنم و بعد از المپیک توکیو به تمام پیشنهادها فکر خواهم کرد. 

دلیل اینکه شما ریاست کمیته مربیان فدراسیون جهانی را قبول نکرده‌اید، چیست؟  

به دلیل مشکلات تکواندو آذربایجان و امکان اعزام نشدن جهت حضور در جلسات، بنده مسئولیت را بر عهده تونی سرمربی تیم ملی کرواسی واگذار کردم. همانجا اعلام کردم تونی نماینده من در این جلسات است و قطعا ما با هم هماهنگ خواهیم بود. خیلی خوشحالم که این موفقیت هم به نام کشورمان ثبت شده است. 

پیش‌بینی شما برای تکواندو آذربایجان در المپیک توکیو چیست؟ 

میلاد بیگی نفر اول دنیا است او هر مسابقه‌ای که اعزام شده مدال طلا گرفته است. اگر هم در مسابقه‌ای مدال نگرفته به خاطر مصدومیت بوده و نخواسته به خودش فشار بیاورد تا مصدومیتش شدیدتر شود. میلاد شایسته کسب مدال در المپیک توکیو است. او می‌تواند روی یکی از سکوهای المپیک باشد. از طرفی دیگر رادیک هم می‌تواند خودش را ثابت کند او اگر روز خودش باشد، حریف ببر و پلنگ می‌شود. این خصلت همه بازیکنانم است. باید بیشتر روی رادیک کار کنیم تا او هم سهمیه المپیک را بگیرد. در بخش دختران ما شانس کسب مدال در المپیک را نداریم. 

صحبت پایانی شما...

متاسفانه فدراسیون تکواندو آذربایجان ما را به حال خودمان رها کرده و این اعزام نشدن‌ها تاثیر منفی روی ما گذاشته. بچه‌های تیم ملی آذربایجان از اوج آمادگی دور هستند. ما یک سال و نیم به مسابقات مهم اعزام نشدیم و اگر بعد از المپیک ریو ما را فراموش نکرده بودند، با 4 سهمیه در بخش مردان و 2 سهمیه در بخش بانوان می‌توانستیم در المپیک توکیو حضور داشته باشیم و 2 مدال طلا بگیریم اما حالا هیچ قولی نمی‌توانم بدهم.

برچسب ها:

ورزش