به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در حاشیه مراسم تنفیذ احکام بیست و یکمین دوره طرح شهردار مدرسه اظهار داشت: این طرح اولین بار زمان آقای حقانی اولین معاون اجتماعی شهرداری تهران شکل گرفت و تمرین مسئولیتپذیری و مشارکت محسوب میشود. در این طرح فقط شهردار مدرسه مخاطب نیست و هشت معاونت متناظر با معاونان شهرداران تهران در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه شهرداران مدارس و معاونان آنها تا شعاع 500 متری از مدرسه خود را تحت پوشش قرار میدهند گفت: شهرداری از این طریق رابطه بین مدارس و سرای محلات را مورد توجه قرار داده و ایده مدرسه دوستدار شهر با همکاری کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر شکل گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: پیوند شهر و مدرسه از طریق شهرداران مدارس شکل میگیرد و اگر مدارس به موضوعات زیست محیطی و اجتماعی توجه کنند شهرداری و کمک رسانی آنها را در اولویت قرار میدهند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شهرداری چقدر بودجه برای مدارس در نظر گرفته است گفت: سالانه مبلغی بیش از 30 میلیارد تومان بودجه در این زمینه پیشبینی میشود که البته اولویت کمک به مدارس محروم و حمایتی و یا مدارسی که دانشآموزان آنها پدر و مادر اتباع بیگانه دارند است؛ همچنین بخشی از بودجه برای مناسبسازی مدارس دخترانه و ورزش آنها پیشبینی میشود.
جوادی یگانه درمورد اینکه اخیرا مجلس استفساریهای درمورد موضوع شورایاریها داشته و شنیدهها حکایت از انحلال آن دارد گفت: استفساریه برای موضوع دیگری است و درباره انتخابات شورایاریهای تهران مطرح نشده همچنین باید توجه داشته باشیم که ما موظفیم قوانین شورای شهر و مصوبات آن را اجرا کنیم و در این زمینه اقدامات لازم صورت گرفت است.
وی خاطرنشان کرد: مصوبه شورای عالی به فرمانداری ارسال شد و آنها پس از تایید به ما اعلام کردند از طرفی همین مصوبه به هیات دولت ارسال شد و مجلس نیز آن را تایید کرده است بنابراین مشکلی در اجرا نداریم.
وی تصریح کرد: موضوع و ایرادی را سازمان بازرسی به شورایاریها گرفته که البته بر همین اساس بنا بوده در دوره سوم و چهارم شورا مصوبه مربوطه به مجلس ارسال شود که اکنون توسط شورای عالی استانها در مجلس مطرح است.
جوادی یگانه خاطرنشان کرد: شورایاریها قانونی برگزار شده و منحل نمیشود. دو تاییدیه از فرمانداری و مجلس داریم و مشکلی در این زمینه وجود دارد.
در ادامه نیز دانشور مدیرکل امور شهروندی شهرداری تهران با بیان اینکه امسال قرار بود طرح شهردار مدرسه در 440 مدرسه پایتخت برگزار شود گفت: البته به دلیل برخی از مشکلات این موضوع تنها در 418 مدرسه در 20 آبان برگزار شد و امروز نیز مراسم تنفیذ دانشآموزان صورت گرفت.
وی تصریح کرد: شورایاریها سهم شهروندان در ادامه شهر را نشان میدهند یکی از قدیمیترین طرح شهرداری تهران است که 25 سال قدمت دارد.
* مشارکت 124 هزار دانشآموز در برنامههای شهری
مدیرکل امور شهروندی شهرداری خاطرنشان کرد: 124 دانشآموز در حال حاضر شهردار مدرسه و معاون آن هستند و اگر این تعداد را با خانوادههای آنها در نظر گیریم 500 تا 600 نفر میشوند که این افراد در اداره شهر و همکاری با شهرداری میتوانند اقدامات موثری را انجام دهند.
وی گفت: دانشآموزان به صورت آنلاین میتوانند ایدههای خود را در سایت شهردار مدرسه ارائه دهند و واحدهای کاری برای این افراد همچنین کد اختصاصی در نظر گرفته شده است آموزش و پرورش نیز تاکنون همکاریهای خوبی با شهرداری انجام داده است.
دانشور گفت: نسبت مشارکت دختران در طرح شهردار مدرسه 10 درصد بیشتر از پسران است و آموزش شهروندی در قالب شهردار مدرسه اجرایی میشود که یکی از این برنامهها پیشگیری از حوادث ناشی از چهارشنبه سوری خواهد بود.
انتهای پیام/