به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مراسم اختتامیه سی و سومین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان در چهار مرحله دانشگاهی، منطقهای، سراسری و ملی در تمامی دستگاهها اعم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاههای وزارت بهداشت و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه فنی و حرفهای برگزار شد.
مرحله ملی این جشنواره با حضور برگزیدگان مراحل سراسری دستگاهها و سازمانها و به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه فردوسی مشهد از امروز آغاز شد و تا فردا یکشنبه ادامه دارد.
جشنواره در ۶ بخش آوایی، معارفی، ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری و در 33 رشته برپا شده است.
حجتالاسلام محمد محمدیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در روز نخست مراسم حضور داشتند.
* کافی: امیدوارم اثرات جشنواره قرآنی در زندگی ما روز به روز طنیناندازتر شود
محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: بسیار خوشحالم افتتاحیه این جشنواره در این روز مبارک و در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز میشود.
وی حضور دانشجویان قرآن پژوه و قرآن مدار را تفاوت یک دانشگاه مستقر در جمهوری اسلامی با سایر کشورهای دنیا دانست و گفت: چنین جشنوارههایی فضای جمهوری اسلامی ایران را مشخص میکند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: وجود چنین جشنوارههایی باید روز به روز سرمشق و زندگی ما طنینانداز شود و همچنین در زندگی علمی و فردی و اجتماعی پایدار بماند.
وی ابراز امیدواری کرد: امیدوارم اثرات جشنواره قرآنی پایدار باشد و به اهداف خود در زمینه قرآن پژوهشی برسد.
* غلامی: برگزاری جشنوارههای قرآنی باید زمینهساز رشد فضائل دینی در دانشگاهها باشد
همچنین در ادامه منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، ضمن تبریک آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) و حلول ماه ربیعالاول گفت: به نظر بنده ماه ربیعالاول باید بسیار بزرگ و گسترده جشن گرفته شود و میتواند یکی از محورهای وحدت مسلمین قرار گیرد.
وی با اشاره به راهپیمایی بزرگ اربعین اظهار داشت: به اذعان همه دنیا این همایش مردمی بینظیر جزو نوادر دنیای امروز بود که بدون دخالت و هدایت یک مجموعه دولتی به وقوع پیوست.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به برکت اسلام و اهل بیت ظرفیتهای بزرگی دارد که باید قدر آنها را شناخت و از آنان برای عظمت اسلام استفاده کرد.
غلامی سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشجو را یکی از قدیمیترین جشنوارههای ملی دانشگاهی خواند و تصریح کرد:این جشنواره در واقع به دنبال قدردانی و حفظ امانت پیامبر بزرگ اسلام است.
وی اضافه کرد: همانطور که پیامبر فرمودند ثقلین و عترت را برای مردم به امانت گذاشتند و جوانان و اساتید در این زمان و مکان باید چنین امانتی را به عنوان پیروان و شیعیان اهل بیت پاس بدارند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به این حدیث پیامبر که «انی بعثت لاتمّم مکارم الاخلاق» اظهار داشت: هر کاری را که به عنوان فرد شیعی انجام میدهیم باید چارچوب اخلاقی آن رعایت شود و خود را در قاب اسلامی ببینیم، پیامبر عظیمالشان اسلام بر خلق عظیم بودند و ما نیز باید این محور را به عنوان عروة الوثقی بچسبیم و آن را به عنوان بزرگترین دستاورد دین اسلام بپذیریم.
غلامی، معاونت فرهنگی وزارت علوم را زمینهساز رشد فضائل دینی در دانشگاه عنوان کرد و گفت: در حوزه قرآن و عترت باید فهم و تدبر شکل گیرد و این معاونت باید قرآن پژوهی و فعالیتهای قرآنی را در میان دانشجویان و اساتید توسعه دهد.
وی با اشاره به بخشهای متنوع جشنواره قرآن و عترت، گفت: این جشنواره، جشنواره بزرگی است که در 6 بخش و 33 حوزه فعالیت میکند و نماد همگرایی در حوزه آموزش کشور محسوب میشود.

* محمدیان: حماس ابهت رژیم صهیونیستی را فرو ریخت
همچنین حجتالاسلام محمد محمدیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنانی با بیان اینکه پس از ۲۲ دوره قرآنی، این تقسیم کار صورت گرفت که هر سال یکی از مجموعههای آموزش عالی برگزاری این جشنواره را برعهده بگیرد، ضمن تقدیر از جهاد دانشگاهی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۲ سال است که آموزش عالی این جشنواره را برگزار میکند.
محمدیان، دانشگاه را مرکز پژوهش و تفکرات قرآنی شگرف دانست و گفت: انتظار میرود کار قرآنی در دانشگاهها متناسب با عنوان دانشگاه دنبال شده و از دانشگاهها هم توقع داریم در مورد قرآن کارهای عمیقتری ارائه دهند.
رئیس سابق نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: امروز حدود 4 دهه میگذرد که ملت ایران به وعدههای الهی عمل کرده و در مقابل دنیای ظلم ایستاده است و یکی از نتایج آن را هم چند روز قبل دیدیم که چطور یک گروه کوچک مثل حماس، عظمت پوشالین رژیم صهیونیستی را فرو ریخت.
وی هچنین به مقاومت مردم یمن در برابر تجاوز سعودیها اشاره کرد و افزود: این مردم با اعتماد به وعده خدا، 4 سال است در برابر ظلم سعودیها ایستادهاند و همین نشان دهنده آن است که هر جا به وعده خدا عمل کردیم خدا هم به وعده اش عمل خواهد کرد.
محمدیان در پایان با بیان اینکه ما در همه رشتهها میتوانیم از قرآن استفاده کنیم، ارتباط با خدا را نیاز امروز بشر دانست و از وزارت علوم نیز به دلیل برگزاری این همایش تقدیر کرد.
* پاسخ وزیر علوم به سوالات خبرنگاران
در پایان این مراسم نیز منصور غلامی وزیر علوم به سوالات خبرنگاران رسانههای جمعی پاسخ داد.
غلامی در حاشیه مراسم درباره معرفی سرپرست دانشگاه آزاد برای تائید صلاحیت در کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه، گفت: من لیست را ندارم اما احتمال دارد تکلیف محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد برای تائید صلاحیت ریاست این دانشگاه نیز فردا در جلسه کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه مشخص شود.
وی در پاسخ به موضوع کارآفرینی فارغالتحصیلان بیکار دانشگاهها اظهار داشت: معمولا دانشگاهها برای تحصیل دانشجویان زمینهها را فراهم میکنند و در مورد اشتغال وظیفه چندانی ندارند.
غلامی ادامه داد: با توجه به اتفاقات سالهای اخیر فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکار زیاد شده و به تناسب تحصیلات امکان اشتغال آنان فراهم نیست بنابراین طرحی را به عنوان مهارتافزایی و اشتغال پژوهی دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی تعریف کردیم، کارگاههای آموزشی را در خارج از دانشگاهها برگزار کردیم، نتایج ارزیابیها خوب بوده و قرار است پشتیبانی از ایدههای جدید در این مراکز برای دانشجویان و فناوریهایی که صورت میگیرد، انجام گیرد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: وزارت علوم از فناوریهایی که به اشتغال بیانجامد، حمایت میکند و مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری گویای این مطلب است.
غلامی اضافه کرد: در حال حاضر 43 پارک علم و فناوری در کشور داریم که از ایدههای نو حمایت میکند و همه اینها در قالب حمایت از توسعه اشتغال و ایجاد شغلهای پایدار است.
وی درباره آمار دقیق بیکاران، اظهار داشت: در پارکهای علم و فناوری بیش از 42 هزار شغل پایدار ایجاد شده اما آمار دقیقی از بیکاران فارغالتحصیل نداریم. مسلما در دوره کارشناسی با توجه به تعداد زیاد فارغالتحصیلان تعداد بیکاران بیشتر است اما در کارشناسی ارشد و دکتری این عدد کاهش پیدا میکند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری درباره برنامههای 16 آذر (روز دانشجو) گفت: انتظار ما این است که امسال مانند سالهای گذشته فضایی پرشور از فعالیتهای دانشجویان در روزهای منتهی به 16 آذر داشته باشیم.
غلامی در پاسخ به سؤالی در مورد خط مشی دانشجویی برنامه 16 آذر و خطوط قرمز احتمالی، گفت: خط و مشیهای ما هیچ تغییری نکرده وخطوط قرمزی نداریم.
وی گفت: ما معمولاً دخالتی در برنامه دانشگاهها نمیکنیم، دانشگاه ها خودشان در این زمینه برنامه ها را پیش بینی کرده و انجام می دهند. بنابراین وزارت علوم دخالتی ندارد مگر اینکه بخواهد پشتیبانی انجام دهد.
وزیر علوم درباره برنامه رئیس جمهور در روز ۱۶ آذر گفت: دعوتنامهای با امضای بنده و قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت به رئیس جمهور برای حضور در مراسم روز دانشجو ارسال شده است، امیدوارم رئیس جمهور و مجموعه تحت نظر او این خبر را به ما بدهند که چه برنامهای خواهند داشت.
غلامی درباره اینکه این برنامه کجا برگزار خواهد شد، گفت: پیشنهاد ما دانشگاه تهران است اما در نهایت آن را به اختیار خودشان میگذاریم.
به گزارش فارس، روز دوم مراسم اختتامیه فردا در تالار مرحوم رحیمزاده دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود که در این مراسم از برگزیدگان بخشهای ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری تقدیر خواهد شد.
انتهای پیام/