وجود ۹۶۰ هزار بی‌سواد دوره ابتدایی در کشور

5df0b7082f266_5df0b7082f269
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اعلام کرد: براساس سرشماری سال ۹۵ در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، دو میلیون و ۶۰۰ هزار بی‌سواد در کشور داشته‌ایم که ۴۰۰ هزار نفر آنها از اتباع خارجی بودند.

شاپور محمدزاده  رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور چهارشنبه ۲۰ آذر در شورای آموزش و پرورش استان همدان، با بیان اینکه آمار باسوادی کشور حدود ۸۷.۶ است، اظهار کرد: در حال حاضر افزون بر ۹۶۰ هزار نفر بی‌سواد دوره ابتدایی در کشور وجود دارد که نتوانسته‌ایم وارد مدارس کنیم.

وی همچنین گفت: براساس سرشماری سال ۹۵ در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، دو میلیون و ۶۰۰ هزار بی‌سواد در کشور داشته‌ایم که ۴۰۰ هزار نفر آنها از اتباع خارجی بودند.

وی با بیان اینکه در سال ۵۵ رتبه علمی ایران در جهان ۵۲ بوده که امروز به رتبه ۱۶ رسیده ایم، تصریح کرد: تا قبل انقلاب هیچ دانشمندی برتری نداشتیم اما اکنون ۲۰۸ دانشمند برتر داریم.

استاندار همدان نیز با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی بحث مهمی در حوزه سوادآموزی محسوب می‌شود، گفت: فرهنگ‌سازی، ترویج و اهمیت سوادآموزی بین گروه‌های هدف، از اهمیت فراوانی برخوردار است.

سیدسعید شاهرخی بیان کرد: با توجه به ظرفیت رسانه‌ای استان همدان، همکاری ائمه جماعت استان، سازمان تبلیغات اسلامی و استفاده از ظرفیت بخشداری‌ها و دهیاری‌ها می توان برای جذب و هدایت قشر بی‌سواد گام‌های مثبتی برداشت.

وی با بیان اینکه باید همه امکانات استان را بسیج کرده تا آموزش و پرورش در جهت توسعه باشد، افزود: شرایط استان همدان در حوزه سوادآموزی از میانگین کشور مطلوب تر است اما براساس سیاستی که دنبال می‌کنیم، به دنبال جایگاه بالاتری در کشور هستیم.

شاهرخی با اشاره به اینکه شهرستان‌های کبودراهنگ، رزن و اسدآباد بیشترین آمار بی‌سوادی را در استان دارا هستند، اظهار کرد: این سه شهرستان باید تحت طرح شتاب‌بخشی قرار گرفته تا بتوانیم با برنامه‌ریزی آنها را به میانگین کشور برسانیم و در مجموع آمار سوادآموزی در استان را ارتقاء دهیم.

استاندار همدان در ادامه با بیان اینکه جمعیت بی‌سواد استان همدان بیش از ۴۰ هزار نفر است، یادآور شد: توجه به مناطق روستایی و عشایری از اهمیت زیادی برخوردار است و با بررسی جامعه آماری آنها می‌توان برنامه مدونی ارائه کرد.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه سوادآموزی باید موانع بررسی، شناسایی و برداشته شود، گفت: با همکاری دستگاه‌های مرتبط می‌توانیم برنامه عملیاتی با تعیین توقعات و انتظارات و نقش‌آفرینی در جهت برداشتن گام‌های موفق داشته باشیم.

شاهرخی در پایان درباره حوزه نماز، با توضیح اینکه در سال‌های متوالی همدان جزء استان‌های اول کشور بوده است، گفت: آموزش و پرورش استان همدان با همکاری حوزه علمیه استان همواره در جهت ارتقاء نماز تأثیرگذار بوده‌ است.

برچسب ها:

اجتماعی