نقش «پزشکان بهارستان»‌ در معافیات مالیاتی همکاران!/ یک جلسه تاریخی از تعارض منافع+فیلم

مجله فارس‌پلاس: فیلمی که به تازگی از یکی از جلسات کمیسیون بهداشت و درمان مجلس منتشر شده است، حکایت از هم‌قسم شدن همه اعضای جلسه برای جلوگیری از دریافت مالیات پلکانی از پزشکان دارد. در این جلسه که با حضور اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، سخنگوی وزارت بهداشت، رییس بیمارستان قلب شهید رجایی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مسئولینی از سازمان امور مالیاتی و سازمان نظام پزشکی تشکیل شده است، همه اعضا در تلاش برای توجیه اشتباه! سال گذشته مجلس در تعیین مالیات پلکانی برای کارانه نجومی پزشکان هستند. در بخشی از این فیلم فریدون نوحی، رییس بیمارستان قلب شهید رجایی ادعا می‌کند: «خود آقای دکتر امیرآبادی که پیشنهاد دهنده این موضوع بودند، بعد از اینکه من گفتم چه اتفاقی می‌افتد، گفت واقعاً ما نمی‌دانستیم همچین مسئله‌ای هست و اگر می‌دانستیم چنین پیشنهادی نمی‌دادیم.»

درحالی اتهام پیشنهاد و تصویب ناآگاهانه مالیات پلکانی بر کارانه نجومی پزشکان در حضور اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح می‌شود که‌ اساساً وظیفه این کمیسیون، نمایندگی مردم و حفظ منافع آن‌ها در قبال صنوف قدرتمند و صاحب نفوذی مانند پزشکان است. علی نوبخت حقیقی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در انتهای این جلسه می‌گوید: «این کار خود ماست در کمسیون بهداشت عزیزان! باید به کمک کمیسیون اقتصادی و رئیس مجلس این گرهی که به ناحق بر حلقوم جامعه پزشکی و بیماران و گردش کار این مملکت انجام شده، باز کنیم.»

مطابق گزارش‌های موجود، کارانه پرداختی به پزشکان در بخش دولتی بالغ بر 10هزار میلیارد تومان در سال است که درصورت دریافت مالیات پلکانی 3000 میلیارد تومان از این مبلغ به‌عنوان مالیات کسر خواهد شد. همان موضوعی که نوبخت از آن به‌عنوان گره بر حلقوم پزشکان و بیماران! یاد کرده و عزم خود را برای باز کردن آن جزم می‌کند.

لازم به ذکر است که مالیات پلکانی صرفاً در مورد کارانه پزشکان در بخش دولتی است و کارانه پرداختی به پزشکان در بخش خصوصی که عددی بالغ بر 15هزار میلیارد تومان است و همچنین درآمدهای پزشکان از عضویت در هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و مطب‌های شخصی جزء این مالیات نیست.

ناگفته نماند که تمامی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم پزشک بوده (بجز یک نفر) و موضوعات مطرح شده در این فیلم شائبه تأثیر جدی تعارض منافع این افراد در تصمیماتشان را تقویت می‌کند و این یعنی این افراد عملاً نماینده پزشکان در مجلس هستند نه نماینده مردم!

در بخش دیگری از این فیلم،‌ محمد جهانگیری معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی می‌گوید: «به وضوح می‌دانیم که وزارت بهداشت از درآمد پزشکان برای رفع کمبودهایش استفاده می‌کند، این یعنی نوعی مالیات دادن!»

با تعریفی که سازمان نظام پزشکی از مالیات ارائه می‌دهد عملاً همه اعضای جامعه باید از مالیات معاف شوند. زیرا کار و تلاش هر فردی کمک به چرخه اقتصادی و رفع بخشی از کمبودهای جامعه است.

اما شاید تاسف‌بارترین قسمت این فیلم، موضع‌گیری مسئولان سازمان امور مالیاتی در قبال پزشکانی با حقوق‌های نجومی است. مسئولان این سازمان که در این شرایط وظیفه خطیر تأمین بخش بزرگی از منابع مالی دولت را برعهده دارند در این فیلم از این مصوبه با نام «مشکل» یاد کرده و راه‌حل تصحیح آن را بیان می‌کنند.

علی رستم‌پور مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی در بخشی از این فیلم اظهار می‌دارد: «جابجایی یک واژه قبل از پرانتز به بعد از پرانتز، این ابهام یا این مشکل را درواقع ایجاد کرده است.»

حال باید مسئولان سازمان امور مالیاتی پاسخ دهند که آیا طبق قانون بودجه 1398 دریافت مالیات پلکانی از کارانه پزشکان را دستور کار قرار داده‌اند یا مطابق موضع نماینده این سازمان در جلسه مذکور، این موضوع را مشکل دانسته و تلاش برای رفع مشکل کرده‌اند!

 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی