به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، براساس انتشار دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، تصویر جدید تلسکوپ فضایی هابل ناسا جزئیات جدید مهمی را درباره نخستین دنبالهدار بین ستارهای که در منظومه شمسی دیده شده ارائه کرده است.
این دنبالهدار با نام Comet 2I / Borisov در نزدیکی یک کهکشان مارپیچی معروف به 2MASX J10500165-0152029 مشاهده شد؛ هنگام تصویربرداری در تاریخ ۱۶ نوامبر حدود ۳۲۵ میلیون کیلومتر از زمین فاصله داشت.
دیوید جودیت، استاد علوم سیاره و نجوم UCLA میگوید: دادههای مربوط به تلسکوپ فضایی هابل بهترین اندازه گیری از اندازه ستاره دنباله دار 2I/بوریسف را تشکیل میدهد.
جودیت در تحلیل جدید با همکاران دانشگاه هاوایی، موسسه Max Planck آلمان برای تحقیقات منظومه شمسی، پژوهشگاه علوم تلسکوپ فضایی در بالتیمور و آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز همکاری کرد.
دانشمندان شگفت زده شدند که دریافتند این هسته شعاعی دارد که تقریباً نیمی از کیلومتر یا اندازه آن کمتر از یک پانزدهم است که تحقیقات قبلی نشان میدهد ممکن است باشد.
جودیت گفت: «این مهم است زیرا دانستن اندازه آن به ما کمک میکند تا تعداد کل و جرم سایر اشیاء مشابه در منظومه شمسی و راه شیری را تعیین کنیم؛ «۲I Borisov» اولین دنبالهدار بین ستارهای شناخته شده است و ما دوست داریم که تعداد دیگری را کشف کنیم».
به گفته محقق این پژوهش، این دنباله دار با سرعت ۱۱۰ هزار مایل (حدود ۱۷۷ هزار کیلومتر) در ساعت حرکت میکند؛ یکی از سریعترین ستارههای دنبالهدار که تاکنون دیده شده است.
محقق این پژوهش در پایان گفت: تا اواسط سال ۲۰۲۰، ستاره دنباله دار گذشته مشتری را در راه بازگشت به فضای بین ستارهای ، جایی که برای میلیاردها سال رانش خواهد کرد ، زوم کرده است.
انتهای پیام/