فیلم «خاشقجی تنها نیست» شناسنامه ندارد!

به گزارش مشرق، «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در ابتدای جلسه ضمن خوش‌آمد به حضار انگیزه این نشست را چنین بیان کرد: همواره در جشنوراه‌ها اصل فعالیت‌ها و زحمات بر عهده مدیران بخش‌ها است ولیکن معمولا کمتر در ویترین قرار می گیرند و دیده می شوند.

سپس کامران ملکی مدیر بخش کارگاه‌های انتقال تجربه سینمای مقاومت گفت : کشور ما با تعدد  جشنواره‌های سینمایی روبه‌رو است و تقریبا هرماه یک یا چند جشنواره در کشور برگزار می‌شود که هرکدام فلسفه خودش را دارد ولی جشنواره مقاومت و جشنواره دفاع قدس تفاوت عمده‌ای با مابقی جشنواره دارد و  آن اینکه جشنوراه‌های دیگر معمولا برای زنده نگه داشتن سینما است ولی این جشنواره علاوه بر این موضوع به‌دنبال زنده نگه داشتن آرمان‌های ما است.

وی ادامه داد: این جشنواره برای گفتمان درباره اتفاقاتی است که در سال‌های نه چندان دور در این کشور رخ داد و جان‌هایی که فدا شد برای حفظ این خاک و آرمان‌هایش.

ملکی توجه به سینمای جنگ و دفاع مقدس امری مهم  خصوصا برای نسل آینده اعلام کرد و افزود: سه کارگاه انتقال تجربه و جایزه 40 سال سینمای مقاومت را خواهیم داشت که بهترین فیلم بخش 40 سال سینمای توسط رأی مردم انتخاب می‌شود چراکه خواستیم مرور دوباره ای از این فیلم ها توسط مردم شکل بگیرد.

ملکی عناوین کارگاه‌های جشنواره را چنین توضیح داد: چگونگی ساخت پروژه‌های عظیم در سینما با حضور احمدرضا درویش، چگونگی جذب مخاطب در سینمای دفاع مقدس با حضور مسعود ده‌نمکی، چگونگی بازیگری در فیلم‌های مقاومت و دفاع مقدس با حضور علی نصیریان.

در ادامه سیدمحمدحسینی «مدیر بخش اسلام هراسی و ایران ستیزی در سینمای غرب» عنوان کرد: هرساله با بخش زیادی از آثار غربی مواجهیم که نوک پیکان حمله آن‌ها اسلام، تاریخ‌،‌ خانواده و فرهنگ خانواده در ایران، جایگاه زن در اسلام و ایران، مسائل سیاسی ایران و... است.

وی در مورد انتخاب فیلم ها گفت: اولا تلاش کردیم فیلم‌هایی انتخاب کنیم برای این بخش که از لحاظ ساختار سینمایی کیفیت استاندارد داشته باشد و همچنین در سال‌های اخیر تولید شده باشند و قدیمی و کهنه نباشند که در نهایت سه اثر ذیل انتخاب شدند. «قاتل آمریکایی» که فیلمی اکشن و محصول 2008 است که درباره سازمان هسته‌ای و اتمی و همچنین مذاکرات هسته‌ای است و «مجیدشاه حسینی» نقد این فیلم را به عهده دارد. «زیر سایه‌ها» که توسط یکی از فیلمسازان ایرانی مقیم لندن است؛  «سعید مستغاثی» نقد این فیلم را به عهده خواهد داشت. «شش روز» که درباره فضای دیپلماسی ایران ساخته شده است و درباره این فیلم «حسن عباسی» صحبت خواهد کرد.

در ادامه «احسان کاوه» جانشین بخش بین الملل و مسئول کمیته بین الملل، بیان داشت: از 97 کشور جهان فیلم برای ما ارسال شد که نسبت به سالهای قبل رشد خوبی بود.

وی در ادامه گفت: با توجه به آنکه زمان کمی از قتل خبرنگار عربستانی «خاشقجی» گذشته است اما فیلمی با عنوان «خاشقجی تنها نیست» برای ما ارسال شد که متأسفانه بخاطر مسائل امنیتی بدون شناسنامه به دست ما رسید و ما نمیدانیم این فیلم از کدام کشور است و سازندگان آن چه کسانی هستند.

کاوه داوران خارجی این بخش را 7 نفر اعلام کرد.

سیدمهدی جوادی مدیر بخش برنامه‌ریزی جشنواره گفت: این جشنواره بیشتر از جنبه سینمایی یک رویداد گفتمانی است یکی از کارهای اصلی این جشنواره ایجاد شبکه سازی بین فیلمسازان آثاری با موضوعات مقاومت است.

وی در ادامه افزود: تمرکز زدایی و حضور در استان‌های دیگر از امور مهم و مورد توجه این بخش جشنواره بود.

جوادی مطرح کرد: ما با مشکل عرضه سینمایی و آثاری با محوریت مقاومت در جهان روبه روهستیم و امیدواریم با این جشنواره و سیاست‌های آن بتوانیم مقابل این حرکت ناجوانمردانه قدمی برداریم.

وی همچنین گفت: انتخاب چهره «سال مقاومت» هم در این دوره خواهیم داشت که در ایام جشنواره معرفی خواهد شد و شمه ای از نگاه دوستان در شورای سیاست گذاری را نشان خواهد داد.

ناصر درخشان مدیر ارزشیابی و دبیرخانه جشنواره اظهار داشت: بخش جلوه‌گاه نور امسال به شهدای ترور پرداخت که موضوعی مغفول در سینما است.

وی همچنین افزود: حدود 744 اثر در بخش‌های مختلف متقاضی حضور در جشنواره بودند که 211 اثر آن شخصی و خصوصی تولید شده بود و مابقی آثاری که بصورت دولتی تولید شده بودند.

وی ادامه داد: برای اولین دوره بخش «روایت نور» داریم که متعلق به فیلم‌اولی‌ها است.

مدیر دبیرخانه جشنواره همچنین داوران جشنواره را حدود 50 نفر اعلام کرد.

197 فیلم در بخش رقابتی حضور دارند.

حسن امجدی مقدم مدیر امور استان‌ها گفت: امسال سعی کردیم به نقاط محروم توجه ویژه داشته باشیم.

وی ادامه داد: در نظر داریم تا پایان سال به صورت هفتگی اکران مردمی در استان ها و شهرستان‌ها داشته باشیم که هر استان و شهرستانی پتانسیل و توانایی میزبانی چنین رویدادی را دارد می‌توانیم در خدمتشان باشیم.

یزدان عشیری در پایان نکاتی را مطرح کرد و گفت: حدود 20 نشست در بخش‌های مختلف جشنواره خواهیم داشت و در تلاشیم نشست نقدوبررسی برای فیلم‌ها داشته باشیم.

وی محل اکران فیلم‌ها را سینما فلسطین و عصر تجربه اعلام کرد و افزود : بخش زیادی از فیلم ها مثل آثار مستند توسط مردم و مخاطب عام هم مورد قضاوت و داوری قرار می‌گیرد.

مدیر روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در پایان بیان کرد: کشور ما علاوه بر تحریم‌های اقتصادی و سیاسی و بانکی و دارویی و... شامل تحریم دیگری هم می شود که تحریم فرهنگی و رسانه‌ای است؛ ما امیدواریم بتوانیم جشنواره مقاومت را به جایی برسانیم که بتواند اعتبار جهانی معتبری پیدا کند تا این هیاهوهای جهانی نتواند لطمه‌ای با آن بزند، ضمن آنکه به بخشی از این موفقیت رسیده ایم ولی انشالله به مراتب بالاتر از این جایگاه برسیم، به کمک سینماگران و اهالی رسانه.

برچسب ها:

فرهنگ و هنر