به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، منیژه هادیاندهکردی سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در مراسم هفته پژوهش اظهار داشت: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان معتبرترین نهاد حاکمیتی و پژوهشی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری طی یکسال گذشته و در راستای اسناد بالادست و اولویت وزارت مطبوع وظایف خود را در زمینههای باستانشناسی، مردمشناسی، کتیبهها، متون، بناها و بافتهای تاریخی، فرهنگی حفاظت و مرمت آثار تاریخی، هنرهای سنتی، گردشگری و میراث طبیعی به انجام رسانده است.
وی گفت: از جمله فعالیتهای انجام شده در حوزه باستانشناسی صدور 181 مجوز جهت عملیات کاوش، بررسی و شناسایی تعیین عرصه، حریم و مستندکاری بوده است.
وی بیان داشت: یکی از مهمترین برنامههای کاوشهای باستانشناسی اجرای پروژههای نجاتبخشی و تهیه پیوست تخصصی مرتبط با طرحهای عمرانی و توسعهای موضوع ماده 100 قانون برنامه ششم توسعه است که در این ارتباط 63 برنامه کاوش و 40 طرح شناسایی و بررسی صورت گرفته است.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور بیان داشت: طی کاوشهای باستانشناسی در حوزه آبگیر سد میمه دهلران استان ایلام ابزارهای سنگی کشف شده که قدمت این محوطه را به دوران پارینهسنگی میانه و جدید برده است.
هادیاندهکردی گفت: ثبت آثار و محوطه در فهرست میراث ملی نیازمند تعیین عرصه و حریم میباشد که در این ارتباط طی یکسال گذشته تعداد 36 مورد استعلام از استانها وارد و بررسیهای لازم همراه با ارائه گزارش صورت گرفته است.
وی بیان داشت:یکی از موضوعات حائز اهمیت و الویتهای وزارت طی سالهای گذشته تهیه نقشه باستانشناسی بوده که در همین راستا و به کمک مطالعات باستانشناختی صورت گرفته و در سال گذشته تعداد جانمایی محوطه در این نقشه به عدد 1302 رسیده است که علاوه بر آن تکمیل اطلاعات توصیفی و به روزرسانی نقشه پایه به طور کامل و پیوسته صورت گرفته است.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور بیان داشت: یکی دیگر از موضوعات حائز اهمیت در این حوزه توجه به مسائل زیستمحیطی با رویکرد مردمشناختی و مدیریتی است که در قالب طرحی با همین مضمون مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
هادیاندهکردی گفت: طی سالهای اخیر شاهد حوادث طبیعی و انسانساخت در ایران و جهان بودیم که ضرورت هر چه بیشتر مدیریت مواجه با حوادث تهدیدکننده بناهای تاریخی در کشور را نشان میدهد در همین ارتباط دو طرح یکی با نام بناهای تاریخی و مواجه با آتش با رویکرد پیشگیری و دیگری با مضمون بررسی راهکارهای مدیریتی وقوع آتش بر اساس تجارب به دست آمده از آتشسوزی سالهای 88 و 98 در بازار تبریز در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است.
وی بیان داشت: طی سال گذشته با برگزاری 21 جلسه شورای تخصصی از میان 163 طرح موظفی پیشنهادی تعداد 109 طرح برای اجرا به تصویب رسیده است.
سرپرست معاونت پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: در سال گذشته تعداد 3750 مقاله فارسی و انگلیسی تدوین شده است و ورود اطلاعات 1113 عنوان کتاب در سامانه کتابخانه و مرکز اسناد پژوهشگاه از دیگر فعالیتهای انجام شده بوده است.
وی بیان داشت: یکی دیگر از چالشهای پیشرو مرمت آثار، مجسمههای حجیم و روباز از جمله مجسمه نادر میباشد که طی دو سال گذشته در قالب طرح پژوهشی با همکاری متخصصان مختلف در دانشگاهها و اداره کل استان خراسان رضوی وارد فاز اجرای اقدامات حفاظت و مرمت شده است.
انتهای پیام/