به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، شکرالله بنار درباره اقدامات سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران برای تامین مالی پروژهها اظهار کرد: در گذشته به روش مشارکت مدنی یا joint venture تامین مالی انجام می شد به طوری که سهم شهرداری ارایه زمین و عوارض پروانه بود و بخش خصوصی نقش سازنده را برعهده داشت. ما وقتی وارد سازمان شدیم بخشی از این اراضی مرغوب شهرداری تمام شده یا در قالب پروژه های نیمه تمام و مشکلدار روی دستمان مانده است.
وی با بیان اینکه املاک خوب در مزایده به فروش رفته است و بخشی هم بابت بدهیها تهاتر شده است، گفت: ملک خوب و ارزندهای که برای بخش خصوصی علاقهمند به سرمایهگذاری، جذاب باشد در دست بررسی و آماده سازی است.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران عنوان کرد: ما تمرکزمان را بر پروژههایی که میتوان به روش BOLT و یا قراردادهای مشارکتهای عمومی – خصوصی (ppp) انجام داد گذاشته ایم. در این بخش تقریبا موفق بودیم و برخی اختیارات را به مناطق تفویض کردیم به طوری که آنها قراردادهای کمتر از هفت و نیم میلیارد تومان را خود اجرا کرده اند.
بنار با اشاره به عملکرد خوب برخی مناطق مانند مناطق 17، 19، 21 و ... در انعقاد قراردادها و تامین منابع مالی پروژهها افزود: این مناطق سهم بالایی از مشارکت عمومی خصوصی (ppp) را در تامین مالی پروژههای شهری در مناطق در دستور کار قرار دادند.
واگذاری بخشی از پروژه های شهری به ارزش سه هزار میلیارد تومان
وی تمرکز بر حل مسایل و پروژههای نیمه کاره را جزو اولویتهای سازمان متبوعش عنوان کرد و گفت: در این بخش امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به ارزش حدود 3 هزار میلیارد تومان پروژههای سرمایه گذاری شده را به منظور تامین مالی پروژه واگذار کنیم که البته هم اکنون مقدمات این کار فراهم شده و در حال انجام آن هستیم.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران همچنین از امضای تفاهم نامه با دو شرکت خارجی در زمینه پروژههای شهری خبر داد و بیان کرد: یک تفاهم نامه به ارزش 250 میلیون یورو با یک شرکت چینی برای تامین مالی چهار واحد زباله سوز 800 تنی در آرادکوه امضا شده و هم اکنون در حال تبادل اطلاعات هستیم. تفاهمنامه دیگری به ارزش 500 میلیون یورو با شرکت مالزیایی برای سرمایهگذاری در احداث سه خط LRT، امضا شده است.
بنار ادامه داد: منعی برای سرمایه گذاری خارجی در این شرکت ها نمی بینیم و امیدواریم بتوانیم از محل تهاتر بدهیها با دولت پروژه ها را نهایی کنیم.
هدفگذاری برای 5 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید تا پایان سال
مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی درباره شناسایی ظرفیتهای جدید برای تامین مالی پروژههای شهری هم توضیح داد: در مرحله نخست سازمان حاضر است با شهروندانی که عوارض و پروانه ساخت آنان گران شده و یا نمی توانند تامین مالی کنند، مشارکت کند؛ به طوری که ارایه پروانه آورده و سهم شهرداری باشد و ساخت و زمین را شرکای ما انجام دهند و پس از آن بر اساس نظرکارشناس رسمی قدرالسهم طرفین تسهیم شود.
وی با بیان اینکه در حال تدوین بسته سرمایه گذاری هستیم که تا ماه آینده در قالب پیشنهاد به مناطق ابلاغ می شود، توضیح داد: در آن بسته ما میتوانیم حداقل برای امسال حدود پنج هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید داشته باشیم که در سال های آینده بتوانیم از منابع آن استفاده کنیم. امیدواریم بتوانیم مسائل حقوقی پروژه هایمان که بیش از 50 هزار میلیارد تومان پروژه در دست اجرا است و اغلب هم مشکل حقوقی و اسنادی دارند را حل کنیم و بخش دیگری از پروژه های شهری را تامین مالی کنیم.
انتهای پیام/