بودجه دولت فقط 46 درصد از هزینه‌های کمیته امداد را پوشش می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی به مناسبت هفته پژوهش اظهار داشت: ماموریت کمیته امداد بر اساس آخرین اساسنامه موجود که در سال 94 به تصویب مقام معظم رهبری رسید، شناسایی نیازمندان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: این ماموریت مهمی است که برعهده کمیته امداد است که باید انواع فقر را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در کشور شناسایی کند و بعد از مشخص شدن جغرافیای فقر آن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با آمایش سرزمینی تطبیق بدهد.

وی افزود: بنابراین می‌طلبد کار پژوهشی در این راستا انجام شود و در این حوزه ما به کمک دانشگاه‌ها بیش از پیش نیاز داریم.

بختیاری افزود: اگر توانستیم که یک انسان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با تلاش احیا کنیم، به این معنی است که انگار کل انسان‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ احیا کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه افرادی به صدها دلیل نیازمند شدند و باید به آنها کمک شود. ما مواردی داشته‌ایم که افرادی به دلیل اینکه یتیم شدند و حقشان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خورده‌اند نیازمند شدند که با مراجعه به مراجع قضایی توانستیم حق آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بگیریم و اعلام کردند که نیاز به تحت پوشش بودن کمیته امداد ندارند.

وی اظهار داشت: نیازمندانی که اکنون تحت پوشش کمیته امداد هستند استعدادهای زیادی دارند که اگر به سراغشان برویم و آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شکوفا کنیم، قطعا شاهد آن خواهیم بود که در آینده پیشرفت‌های چشمگیری در جامعه خواهند داشت.

وی با بیان اینکه حدود 375 هزار دانش‌آموز تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: از این افراد قطعا در آینده انسان‌های فرهیخته‌ای بیرون می‌آید که می‌تواند در مسائل مختلف در جامعه کمک باشند.

بختیاری خاطرنشان کرد: این افراد تحت پوشش کمیته امداد امانتی بزرگ در اختیار ما هستند که باید با روش‌های علمی بتوانیم آنها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توانمند کنیم.

وی با بیان اینکه در توانمندسازی نیاز به مدل‌های جدید داریم، گفت: از سال 96 پژوهش در این حوزه آغاز شده است که در مقوله فقر و خط فقر خوراکی و پوشاک به عددهای تکان‌دهنده‌ای رسیدیم و قطعا باید در حوزه فقرزدایی کار مطالعاتی انجام بگیرد.

وی اظهار داشت: باید جهت‌گیری‌ها به سمتی حرکت کند که بتوانیم نیازمندان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توانمند کنیم و این توانمندسازی بخش عمده آن این است که بتوانیم توان فکری افراد تحت پوشش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ افزایش دهیم.

بختیاری اضافه کرد: برای ایجاد مدل‌های توانمندسازی جدید باید از اساتید و دانشگاه‌ها بیشتر کمک بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: در همین حوزه هم تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد و دانشگاه شریف منعقد می‌شود تا در این حوزه ما را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بیشتر یاری برسانند.

وی افزود: خیرینی که به کمک نیازمندان می‌آیند که اگر آنها نبودند در این عرصه با مشکلاتی مواجه می شدیم.

اظهار داشت: کل بودجه‌ای که دولت و مجلس در اختیار ما قرار می‌دهد، حدود 46 درصد از هزینه‌های کمیته امداد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تامین می‌کند، مابقی هزینه‌ها توسط خیرین تامین می‌شود.

بختیاری تصریح کرد: قطعا در آینده توفیقاتمان در کمک به نیازمندان بیشتر می‌شود.

وی بیان داشت: طرح اکرام که مدل جدیدی برای کمک‌گیری بود، توانست خیلی از اتفاقات خوب را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رقم بزند و در حال حاضر ما حامیانی داریم که 17 هزار یتیم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تحت پوشش قرار داده‌اند.

وی

اظهار داشت: باید از روش‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته بیشتر استفاده کنیم تا خدمات بهتری را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نیازمندان و افراد تحت پوشش ارائه دهیم.

وی یادآور شد: در کنکور اخیر تعدادی از ورودی‌های دانشگاه از مددجویان کمیته امداد بودند که در آینده به جامعه کمک خواهند کرد.

بختیاری افزود: ما 5 سال پیش به یک مددجوی خانم 15 میلیون تومان وام دادیم که امروز در خراسان رضوی 500 اشتغال ایجاد کرده و تبدیل به یک کارآفرین شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی