ایجاد فضاهای علمی سرشار از امنیت اخلاقی؛ مطالبه جدی دختران دانشجو

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، سازمان بسیج جامعه زنان کشور با ارسال بیانیه‌ای به خبرگزاری فارس، ضمن تبریک به مناسبت هفته پژوهش به همه پژوهشگران و نخبگان جامعه ، مواضع خود را در رابطه با مسائل علمی کشور بیان کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

جوانان ایران اسلامی فعل توانستن را در حوزه‌های مختلف صرف کرده‌اند. پژوهش نیز یکی از حوزه‌های مبنایی و اساسی است که پژوهشگران جوان و با تجربه کشورمان توانسته‌اند قله های پیشرفت را در آن یکی پس از دیگری طی کنند.

کشوری جاده پیشرفت را به خوبی طی می‌کند که از دانش روز به خوبی استفاده کند. تاریخ گواه آن است که هر جامعه که نتوانسته در کورس رقابت علمی و پژوهشی همسطح دیگر جوامع حرکت کند، راه اضمحلال و وابستگی را طی کرده است.

آنچه امروز سبب می‌شود تک تک آحاد جامعه فرزند زمانه خویش باشند و بتوانند پا به پای هم در اعتلای کشورمان گام‌های بلند و اساسی بردارند، استفاده از دانش روز است. دانشی که قطعا پژوهشگران و دانش اندوزان می توانند به شریان های زندگی در کشورمان تزریق کنند.

دغدغه پژوهشگران امروز ایران اسلامی نیز همین موضوع است. اقوال و سخنان حکمت ‌آمیز گذشتگان نیز تاکید بر این نکته مهم بوده است؛ دانشی سودمند و پربار است که در کار تولید و پیشرفت جامعه مورد استفاده قرار گیرد. همانطور که عالم بی‌عمل چون درخت بی‌ثمر و گنجی است که انفاق نمی‌شود، دانشی که برای پیشرفت و اعتلای انسان به کار گرفته نشود چون چراغی است که در کنج خانه خاموش مانده و راهی را روشن نمی‌کند.

ایران اسلامی ظرفیت بالقوه‌ای در پرورش نسلی نوین برای رسیدن به قله‌های پیشرفت بشری دارد. رهبر معظم انقلاب از همه آحاد جامعه خصوصا جوان با انگیزه و خوشفکر دعوت کرده‌اند تا برای اعتلای جامعه ایران در گام دوم انقلاب با یکدیگر همقدم و همدل شوند.

در این حیطه قطعا پژوهشگران سر ستون این حرکت عظیم مردمی و امید بخش برای رسیدن به پیشرفت و توسعه پایدار خواهند بود.

صد حیف که برخی از پژوهشگران در گرداب رقابت‌های کاذب علمی و مدرک گرایی گرفتار آمده‌اند و بوروکراسی اداری مانند بسیاری از حوزه های دیگر سد راه اعتلای این حوزه شده است. مقاله نویسی و مدرک گرایی برای رسیدن به مدارج بالای علمی ذیل دیوانسالاری علمی و آکادمیک در کشورمان متاسفانه به بلای بزرگی در حیطه پژوهشگری تبدیل شده است.

اساتید به عنوان فرماندهان جنگ نرم باید پایان‌نامه‌های دانشجویی و اساسا تحقیقات علمی را بر اساس نیاز کشور تا رسیدن به نقطه مطلوب راهبری کرده و در ساحت اسلامی کردن دانشگاه‌ها نهایت تلاش خود را بکنند.

همچنین یکی از مطالبات جدی دختران دانشجو از دانشگاه‌ها ایجاد فضاهای علمی سرشار از امنیت اخلاقی برای رشد و پیشرفت است که در سایه این امنیت بتوانند به مدارج بالای علمی دست یابند.

رهبر معظم انقلاب یکی از مهمترین سرفصل‌های قدم نهادن به گام دوم انقلاب را علم و پژوهش عنوان کرده‌اند و بر آن به طور ویژه تاکید فرموده‌اند و این موضوع بار بیشتری بر روی دوش تلاشگران عرصه دانش اندوزی و پژوهشگری می‌اندازد که سعی و تلاش خود را فزونی داده و کشورمان را برای دوره ای پر از برکت علمی و سعادتمندی حاصل از آن در حوزه های مختلف رفاهی، تولیدی، اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی و ...‌ آماده سازند.

رسیدن به اقتصاد دانش بنیان از جمله راه هایی است که باید در این مسیر پر افت و خیز طی شود و پژوهشگران باید در این حیطه با توجه به اینکه مشکلات کشور نیز در حوزه اقتصاد نهفته است و رابطه پیچیده و تاثیرگذاری بر سایر حوزه های اخلاقی وا جتماعی و ... دارند، متمرکز شوند.

برای این مهم ما نیازمند دانش، تکنولوژی و نیروی کار ماهر و دانشمند هستیم که خوشبختانه چنین ظرفیتی در کشور وجود دارد و باید در این راستا همه نیروها به طور مستمر متمرکز شوند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی