در برخورد با مسمومیت «گاز گرفتگی» چه باید کرد؟

کاوه خیرخواه کارشناس بهداشت محیط در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس با بیان اینکه با شروع فصل سرما استفاده از وسایل گرمایشی افزایش پیدا می‌کند گفت: متاسفانه به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی در زمان نصب وسایل گرمایشی همه ساله در این فصل شاهد حوادث ناگواری هستیم که برخی از این حوادث به مرگ هموطنانمان نیز منجر می‌شود.

وی افزود: نصب دودکش بخاری که جریان گاز منواکسید کربن را از خود عبور می‌دهد، می‌تواند تا حدود زیادی خطر مسمومیت و مرگ‌ومیر ناشی از این حوادث را کاهش دهد.

خیرخواه ادامه داد: دودکش وسایل گرمایشی باید کلاهک داشته باشد، کلاهک در منظم سوختن وسیله گازسوز تاثیرگذار است و اجازه نمی‌دهد سایر اشیا وارد دودکش شوند، همچنین این وسیله از نفوذ باران و برف به وسیله گرمایشی جلوگیری می‌کند.

کارشناس بهداشت محیط تصریح کرد: برای دودکش داخل و بیرون دیوار از لوله‌های پلاستیکی که برای هود استفاده می‌شود استفاده نکنیم بلکه باید از لوله‌های مقاوم در برابر حرارت استفاده کرد.

وی توصیه کرد: در صورتی که با فردی که دچار مسمومیت ناشی از گاز گرفتگی شدیم لازم است پنجره‌ها را باز کرده تا هوای تازه وارد اتاق شود و در صورت امکان، فرد گازگرفته را به پنجره نزدیک کرد، لازم است در شرایط این چنینی کمک به زنان باردار و کودکان در اولویت قرار گیرد.

خیرخواه گفت: دودکش‌ بخاری هر‌چه کوتاه‌ و مستقیم باشد، بهتر است؛ در فصل سرما بهتر است همه محل‌های جریان هوا ‌را در منزل یا محیط کار مسدود نکنیم و از نصب آبگرمکن در حمام خودداری شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی