به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، شهرام عدالتی معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در یازدهمین جلسه و شورای برنامهریزی و توسعه استان که با حضور انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، نعمتالله ترکی معاون برنامهریزی و توسعه استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: در مورد توسعه شهری در منطقه یک آمایش، صحبت کردهایم و امروز درباره توسعه روستایی صحبت خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 95 جمعیت روستایی استان تهران 815 نفر بوده است و این استان رتبه سیام را در جمعیت روستایی در کشور داشته است.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران خاطرنشان کرد: جمعیت اتباع خارجی در نقاط روستایی استان تهران بافت جمعیت را تغییر داده است و اگر تمام فکرمان به نقاط شهری باشد از توسعه روستایی باز میمانیم.
وی خاطرنشان کرد: در این تحولات جامعه روستایی، مسأله مهم رشد نقاط حاشیهنشینی از دل روستاهاست که طی 30 سال گذشته منتج از جوامع روستایی بودند.
عدالتی خاطرنشان کرد: بیشتر نقاط روستایی استان تهران در جنوب غرب و جنوب شرقی واقع شده است و ما تنها استانی هستیم که نقاط روستایی آن آنقدر که در بخش صنعتی،خدماتی حضور دارند در بخش کشاورزی فعالیت نمیکنند ولی منابع شمالی استان همچنان روستایی است.
وی یادآور شد: 96 درصد روستاهای استان تهران در حریم شهرها واقع شده است که تحت تاثیر مدیریت شهری و سیاستهای آن است.
عدالتی خاطرنشان کرد: حدود 4 درصد روستاها در شعاع 10 کیلومتری شهرها واقع شدهاند و ما یک نظام نامتوازن درخصوص نقاط شهری و روستایی داریم.
وی خاطرنشان کرد: امروز حدود 70 نقطه روستایی در تهران قابلیت شهرشدن دارند ولی نگاه ما به روستاهای در حریم مشخص نیست.
عدالتی گفت: اگر بررسی شود شهرستان ری 15 درصد بیشترین سهم نقاط روستایی را برعهده دارد و پس از آن ورامین 13 درصد است.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران گفت: اگر توجهی به بخش اعظمی از شهرستانها نکنیم در آینده در تحولات سرزمینی اثرگذار است.
وی گفت: ما در حال حاضر میتوانیم مشخص کنیم که نقاط بحرانی سکونتگاهی در کدام نقاط است.
وی درباره طرحهای هادی نیز گفت: تمامی روستاهای ما طرح هادی دارند ولی 6 درصد آنها بازنگری شده است و 140 روستا در دست بازنگری قرار گرفته است.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران گفت: براساس قانون برنامه ششم توسعه برای 5 هزار روستا در سراسر کشور باید برنامه اقتصادی و اجتماعی ایجاد کرد و ما نیز برای روستاهای استان این اقدام را انجام دادهایم.
انتهای پیام/