سه شرط نامزد نخست‌وزیری عراق برای احزاب

به گزارش مشرق، «محمد شیاع السودانی» وزیر سابق عراقی که این روزها نامش در کنار چند اسم دیگر برای تصدی نخست‌وزیری عراق، مطرح شده است، گفت، برخی طرف‌های سیاسی، به معترضان خط می‌دهند تا علیه او شعار بدهند و تنها حزبی که با نامزدی او مخالفت کرده جریان صدر است.

سه شرط برای احزاب

السودانی به وبگاه خبری العربی الجدید گفت، «زمانیکه نامزد ریاست دولت شدم، چند شرط برای احزاب گذاشتم که موافقت‌های اولیه‌ای هم گرفتم. شروطم درباره سه نکته بود، اول مرتبط با تشکیل دولت جدید که شامل فضای مدنی و ملی و به دور از سهم خواهی و سیاق سابق بود. دوم باز کردن پرونده‌های فساد مالی و اداری که کسی با هر وابستگی سیاسی که دارد، مستثنی نباشد و سوم اینکه سلاح محصور [به دولت] باشد و ساختار دستگاه‌های امنیتی بازسازی شود به طوری که اجازه حاکمیت قانون را بدهد».

بیشتر بخوانید:

مخالفت ائتلاف‌های صدر و العبادی با انتصاب «نخست‌وزیر حزبی»

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در میادین محل تجمع معترضان با نخست‌وزیری او مخالفت شده گفت، «درخواست‌های تظاهرات‌کنندگان واقعی با برنامه‌های من و شروطی که برای احزاب سیاسی مطرح کردم، تطابق دارد اما برخی طرف‌های سیاسی به برخی اشخاص در تظاهرات‌ها خط می‌دهند تا تخریب کنند و عکس مرا پاره کنند. این کارها، کار معترضانی نیست که دنبال تحقق خواسته‌هایشان هستند. این کارها نشان‌دهنده خواسته‌های احزاب سیاسی است که خودشان را هدف برنامه‌های اعلامی من می‌دانند و چون این برنامه‌ها آنان را مقید می‌کند و به ضرر منافعشان است». 

فقط صدر مخالف است

السودانی توضیح داد که جریان صدر و رهبرش مقتدی الصدر رسما مخالفتشان را با نامزدی او اعلام کرده‌اند چون آنان نگران تکرار سناریو سابق در زمان ارتباط جریان صدر با نوری المالکی طی سال‌های گذشته بخصوص در دوره دولت اول نوری المالکی است. این ارتباط دادن، صحیح نیست و برای جریان صدر پیام‌هایی برای توضیح جزئیات فرستاده‌ام... «حتی ائتلاف النصر (به ریاست حیدر العبادی) و جریان حکمت (عمار الحکیم) مخالفتی با نامزدی من ندارند و حضور مرا حمایت می‌کنند اما معتقدند که نامزدی من منوط به موافقت عراقی‌ها در میادین تظاهرات‌هاست». 

این سیاستمدار عراقی ضمن بیان اینکه تحقق خواسته های معترضان نیازمند اراده جدی برای مبارزه با فساد و تحرک جدی دولت و حاکم کردن قانون در همه مناطق عراق و محصور کردن سلاح و تحمیل قانون بر هر گروه یا دسته‌ مسلح را می‌طلبد، تأکید کرد که «به محض تشکیل دولت و شروع کار، وضوح و اطمینان بیشتری به وجود خواهد آمد و نگرانی‌های سیاسیون و احزاب و حتی معترضان از بین خواهد رفت». 

شایعه حمایت ایران دقیق نیست

السودانی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایران از نامزدی او حمایت می‌کند، گفت،‌«سخن گفتن از هر گونه حمایتی از جانب ایران از من غیردقیق است و تصمیم نامزد شدنم، صرفا عراقی است و هر نامزدی با توجه به شرایط عراق، در معرض چنین اتهامی قرار می‌گیرد». 

عراق از بیش از دو ماه پیش شاهد آغاز اعتراضات خیابانی است که تاکنون حدود چهارصد نفر در شرایط مختلف و همچنین شرایط مبهم، جان باخته‌اند. دولت به ریاست عادل عبدالمهدی استعفا کرد و عرصه سیاسی این کشور در انتظار تشکیل دولت جدید به ریاست شخصی جدید است.

برچسب ها:

جهان