به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری در هشتمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور اظهار داشت: ارتقا علمی کشور ضروری است اما در ارتقا باید کیفیت به کمیت ارجحیت داشته باشد.
وی با بیان اینکه آلودگی هوا و سیل چالشهای امروز کشور ما است گفت: بخش دیگری برای حل چالشهای کشور وجود ندارد و فقط خود ما هستیم.
به گفته برومند سلامت آب، محیط زیست و حوزههای اجتماعی و اخلاقی از جمله مواردی است که امروز باید به آنها بپردازیم و باید به فعالیتهایی که در این رابطه انجام میشود بیشتر ارزش بگذاریم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری با طرح این سوال که آیا با روشی که تاکنون به اینجا رسیدهایم میتوانیم 5 سال دیگر هم ادامه دهیم گفت: در گذشته هر فعالیت مانند این در قالب یک قرارداد تدوین شده با دانشگاه یا پارک علم و فناوری انجام میشد و هر زمان که بودجه واریز نمیشد فعالیت متوقف میشد. اما امروز دیگر با این روش امکان فعالیت وجود ندارد.
به گفته برومند یک درصد از بودجه دستگاههای اجرایی میتواند در استانها برای پاسخگویی به نیازهای فناورانه استان هزینه شود که در بررسی انجام شده مشخص شد حدود 7500 قرارداد از سال 94 تاکنون منعقد شده و 5 هزار قرارداد مشمول زمان و عدم پرداخت بودجه شدهاند که ای این تعداد قرارداد بخشی راکد ماندهاند و بخشی انصراف دادهاند.
وی ادامه داد: با این روش منابع کشور از بین میرود زیرا هر شکستی بخشی از اعتماد به نفس ما را از بین میبرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: ممکن است برخی روشها در گذشته بسیار خوب بوده است اما امروز دیگر زمان آنها سپری شده است امروز باید باز فکر کنیم و حد و مرزها را جابجا کنیم.
* مباحث فنی و مهندسی بدون علوم انسانی شکست میخورد
وی ادامه داد: برای مثال حتما باید حوزههای علوم انسانی را در کنار فنی و مهندسی ببینیم. اگر این کار را نکنیم حتما موضوعات فنی و مهندسی شکست میخورد و اگر هم شکست نخورد اثرگذ اری لازم را نخواهد داشت.
برومند تاکید کرد: وزارت علوم تمام تلاش خود را انجام میدهد که دانشگاهها در نوع کاری که انجام میدهند اختیار داشته باشند و از صدور مصوبههای خشک اجتناب میکنند.
* پرونده بیمه فارغالتحصیلان دانشگاهی احصا شد
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به پروژه جدید فارغالتحصیلان دانشگاهی گفت: 90 دانشگاه نتایج خود را اعلام کردند که این نتایج از طریق پرسش از فارغالتحصیلان بدست آمده البته همه دانشجویان در این پرسش شرکت نکردند.
وی گفت: به این ترتیب براساس بخشی از این پروژه اکنون میدانیم که تمام فارغالتحصیلان 92 و 93 چه پرونده بیمهای دارند و این پروژه کمک میکند که بدانیم در هر رشته و هر دانشگاه فارغالتحصیلان چه سابقه بیمهای و کار دارند و حتی چه تعداد از استان خارج شدهاند و یا ماندهاند.
برومند در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اعتقاد ندارم هر چه را که میتوانیم باید بسازیم یا هر چه را که لازم داریم باید ساخت داخل کنیم بلکه در موضوعاتی مشخصات انتقال فناوری بهتر است اما تاکید دارم که حوزههای مختلفی با میلیارد ها دلار درآمد برای تولید داخلی کردن وجود دارد.
وی از اعضای هیات علمی خواست که به نمایشگاههای پژوهش، فناوری و فن بازار و تجهیزات ساخت داخل، آزمایشگاهی بیایند و از نزدیک با زمینههای متعدد کار در حوزه تولید داخل آشنا شوند.
برومند ادامه داد: برای مثال هم اکنون بوی نامتبوع در تهران یکی از چالشهای روز شده است در این مورد گروهی از اعضای هیات علمی صحبت میکردند که آیا دانشگاهها میتوانند به این موضوع کمک کنند و مسائل این چنینی کمک میکند که هر نفر نقش خود را به عنوان یک نفر در کشور انجام دهد و با همکاری نفرات مختلف ایدههای جدیدی برای حل مسائل کشور مطرح شود.
وی ادامه داد: بزودی گرنت پژوهشی و گرنت فناوری را در راستای هدایت منابع به سمت هدفمند کردن پایاننامههای تحصیلات تکمیلی سوق خواهیم داد و معتقدیم اگر نیازی به صورت دقیق اعلام نشده بودجه پژوهشی هم نباید از کشور بگیرند.
انتهای پیام/