به گزارش خبرگزاری فارس، در پی امضای قرارداد بین سازمان بازنشستگی و شرکت شهر سالم برای پایش سلامت بازنشستگان شهرداری تهران، نشست هماهنگی میان بخشهای مختلف شرکت شهر سالم برگزار شد.
حمید چوبینه، مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به اینکه حلقههای متعددی را باید کنار هم میگذاشتیم تا در شرایط امروز قرار میگرفتیم، گفت: از سال گذشته دوستان ما در معاونت پیشگیری و بهداشت کارشان را با محرومترین قشر شهرداری تهران یعنی کارگران خدمات و فضای سبز آغاز کردند.
وی افزود: 2500 نفر از 17هزار کارگری که چکاپ شدند ارجاع تخصصی و درمانی گرفتند.
چوبینه با اشاره به پایش سلامت کارکنان شهرداری تهران گفت: پرسنل مهمترین سرمایه هر سازمانی است. اگر از نیروی انسانی چه در حوزه سلامت و چه درمعیشت حمایت نکنیم، فعالیتهای ما با بنبست مواجه میشود. کارکنان و به خصوص مدیران عموما آنقدر اشتغال دارند که به سلامت خود کمتر توجه میکنند.
وی گفت: نظر به استرس ها و اضطراب هایی که در حین کار و فعالیت در کارکنان ایجاد می شود و نظر به تامین سلامت روان کارکنان و بازنشستگان مرکز جامع سلامت روان در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهر سالم در بخشی از سخنان خود یادآور شد: ما خدمتگذار250هزار عضو خانواده بزرگ شهرداری تهران هستیم؛ یعنی جمعیتی بزرگتر از برخی از استانها. حداقل 75هزار نفر دفترچه شهرداری تهران دارند. باقی سازمانهای شهرداری هم طبق دستور اخیر شهردار تهران موظف شدند موضوع طب کار و پایش سلامت خود را از ما بخواهند.
چوبینه فعالیت برای بازنشستگان شهرداری تهران را مهمترین بخش کارنامه شرکت شهر سالم دانست و ادامه داد: اگر در زمان چکاپ کارگران به جهت مسئولیت ملی اجتماعی برای درمانشان هزینه میکردیم، در پایش سلامت بازنشستگان وظیفه سازمانی ما است و ملزم هستیم در صورتی که همکاری نیار به ادامه درمان داشت، برای درمان او به سرعت وارد عمل شویم.
در ابتدای این نشست، امیر حاجینورمحمدی، معاون پیشگیری و درمان شرکت شهر سالم خبر از آغاز پروژه چکاپ سلامت بازنشستگان شهرداری تهران در دیماه سال جاری داد.
حاجینورمحمدی اهمیت پایش سلامت بازنشستگان را با دیگر پایشهای انجام شده توسط شرکت شهر سالم متفاوت دانست و ادامه داد:60درصد فعالیتهای درمانی شرکت شهر سالم را بازنشستگان به خود اختصاص دادهاند. لذا پایش سلامت بخشی از هزینههای درمانی را کاهش خواهد داد.
همچنین مهراب شریفیسده، معاون درمان شرکت شهر سالم در سخنانی گفت: در چکاپ بازنشستگان، کادر پزشکی ما باید رهیافت «پزشکی پیشگیرانه» داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بازنشستگان به لحاظ پزشکی گروه هایریسک محسوب میشود، گفت: یک دیابتی کنترلشده میتواند عمر طبیعی کند و هیچ دچار هیچ عوارضی نشود. لذا ما باید در این چکاپ به دنبال کشف مشکلات مراجعان در همان گامهای ابتدایی بیماری باشیم.
شریفیسده در پایان یادآور شد: بزرگترین ارزش چکاپ، حرکت به سمت پزشکی پیشگیرانه در قالب طرح پزشک خانواده است.
امیررضا چایچی، سرپرست پزشک خانواده و نظام ارجاع شهرداری تهران دیگر سخنران این برنامه بود که با اشاره به آمار ملی مراجعه به واحدهای تشخیصی و درمانی در ایران گفت: به طور متوسط در کشور هر فرد در سال 56/4 بار به پزشک مراجعه میکند، درگروههای فاقد بیمه این عدد حدود 4 است، در افراد دارای بیمه این عدد 6 و در افراد دارای دفترچههای شهرداری بالای 8 است!
وی افزود: درخواست آزمایش از سوی مراجعان برای گروههای آزاد 4 تا 5/4 است. این عدد برای سایر بیمهها 8 الی 10 آزمایش و برای افراد تحت پوشش بیمه شهرداری بالای 23 آزمایش سالانه است.
چایچی با اشاره به اینکه هزینه درمان بازنشستگان 8/1 برابر کارکنان است، گفت: جمعآوری اطلاعات از طریق چکاپ و آغاز طرح پزشک خانواده میتواند تا حدودی هزینهها را کاهش بدهد.
انتهای پیام/