رحیم‌پور ازغدی: تمایلی به حضور در شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارم

به گزارش مشرق، حسن رحیم‌پور ازغدی عصر امروز در پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های تحلیل و ایده‌پردازی بزم اندیشه با موضوع فرهنگ در گام دوم و نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل تالار همایش مجتمع دانشجویی امام رضا (ع) اظهار داشت: در پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های بزم اندیشه در اینجا جمع شده‌ایم.

وی تصریح کرد: سیاحان و جهانگردان غرب و شرق در قرن‌های پیش خاطراتی برجای گذاشتند، به گفته آنها کشورهای اسلامی مرکز ثروت و علم بوده و بزرگترین پارک‌ها، بیمارستان‌ها و نظایر این موارد در این مناطق ساخته شده‌اند، پروفسورها و اساتید دانشگاه‌های کمبریج و نظایر آنها شیوه تدریس خود را از دانشگاه‎‌های اسلامی تقلید کردند.

بیشتر بخوانید:

واکنش رحیم‌پور ازغدی به عدم دعوت به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی

رحیم‌پور ازغدی: در سهمیه‌بندی بنزین شاهد بی‌کفایتی مسئولان دولتی بودیم

رحیم‌پور ازغدی: اگر به جوان انقلابی در مدیریت کشور بها ندهیم از عدالت دور می‌شویم

رحیم‌پور ازغدی بیان کرد: برخی از دانشجویان آنها برای درس خواندن به کشورهای اسلامی آمده بودند، به گفته یکی از اساتید دانشگاه کمبریج معماری‌های موجود در کشور ما برگرفته از کشورهای اسلامی است، در بسیاری از جنگ‌های صلیبی کشورهای اسلامی پیروز می‌شدند، بسیاری اوقات غربی‌ها از مسلمانان الگو می‌گرفتند و آنها را به قتل می‌رساندند تا اثر را به نام خود ثبت کنند.

وی تصریح کرد: دریانوردی و تجارت جهانی را مسلمانان آغاز کردند، غربی‌ها و اروپایی‌ها از گرد بودن زمین و وجود افرادی در پشت این کره خاکی اطلاعی نداشتند، آنها با کشورهای مختلفی آشنا شدند و پس از آن به دنبال برقراری ارتباط با ما بودند، اروپایی‌ها برخی از حیوانات را نمی‌شناختند؛ این در حالی است که مسلمانان تمام حیوانات موجود در جهان را دسته‌بندی کرده بودند.

ببینید:

عکس/ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون حضور رحیم پور ازغدی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی از افراد آداب و رسوم ملت‌های مسلمان و مدل‌های لباس آنها را تقلید می‌کردند، اروپایی‌ها با سلاح گرم آشنا نبودند و نخستین مرتبه در جنگ‌های صلیبی با آن آشنا شدند، مسلمانان به غربی‌ها روش تجارت را آموختند، آنها ریاضیات را وارد جهان کردند و به دنیا آموختند.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از گام‌های موسیقی در غرب از موسیقی‌های ایرانی تقلید می‌شد، در ارتباط با دکور خانه  و ظرف‌های غذا نیز غربی‌ها تحت تأثیر مسلمانان قرار گرفتند، خیابان‌های اصلی شهرهای اسلامی آفتاب‌گیر داشتند، در زمان گذشته تنها یک کتابخانه در پاریس وجود داشت که بخش کمی از کتاب‌ها علمی بودند.

رحیم‌پور ازغدی عنوان کرد: خیابان‌های ما شب‌ها نورانی بود و در شهرها بوی خوش بلند می‌شد، در هیچ مغازه‌ای از کشورهای اسلامی گرانفروشی دیده نمی‌شد، ناوگان بازرگانی مسلمانان دارای بالغ بر هزار کشتی بازرگانی بود، همچنین بیش از ۱۰۰ بندر تجاری بزرگ در پنج قاره اسلامی وجود داشت، رنسانس از جنوب آغاز شد؛ چرا که ایتالیا و این کشورها اوایل اسلامی بودند.

وی اظهار داشت: در کشورهای اسلامی سازمان عظیم پستی به وجود آمده بود که نامه‌های مردم را جابه‌جا می‌کردند، غربی‌ها توانایی ساخت یک سوم از کشتی‌های ما را نداشتند، همچنین آنها کشتی‌های خود را به نقاط دوردست نمی‌فرستادند؛ چرا که مقصد را گم می‌کردند اما ایرانیان برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در غرب با انسان‌ها از حیوانات بدتر رفتار می‌کردند و مسلمانان با حیوانات بهتر از یک برده در آن مناطق رفتار می‌کردند، صنعت کشاورزی ما در گذشته بسیاری پیشرفته بود و غربی‌ها با برقراری ارتباط با ما توانستند در این حوزه موفق شوند، محصولات مسلمانان بهتر از محصولات اروپایی‌ها بود.

وی خاطرنشان کرد: در اسپانیا با گاو کار می‌کردند اما بعدها توسط ایرانیان به این نتیجه پی بردند که اسب‌ها انرژی و سرعت بهتری دارند، مسلمانان نژاد اسب‌های اسپانیایی، عربی و اروپایی را آزمایش می‌کردند، از اختلاط آنها اسب‌هایی به وجود می‌آمدند که سرعت فوق‌العاده‌ای داشتند.

رحیم‌پور ازغدی تصریح کرد: غربی‌ها با توت فرنگی، زنجبیل و نظایر این میوه‌ها آشنایی نداشتند و ایرانیان آنها را کشف کردند، شتر، کانگورو و نظایر آنها نیز از حیواناتی بود که ایرانیان آنها را معرفی کردند و بعدها غربی‌ها با جا افتادن این موارد برای آنها نام گذاشتند.

وی ادامه داد: باغ‌های سبز توسط مسلمانان به بهشت‌های زرینی تبدیل شده بود، شمال اروپا دارای آب و هوای بهتری بود اما آنها نتوانستند مانند ایرانیان از فضاهای سبز خود حفاظت کنند، با گذشت چند سال ایرانیان سرزمین‌های متعددی را فتح می‌کردند، جزیره مایورکا در قرن هشتم به قلمرو مسلمانان درآمد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: این جزیره هیچ طبیعتی نداشت اما در اثر دقت و مهارت کشاورزان مسلمان و بذرهایی با ساخته دست خود به بهشت زرین تبدیل شد، حتی در این منطقه درختانی کاشته شد که رشد آنها هیچ تطابقی با آب و هوای آن محل نداشت، کتاب ابوالعباس در اوایل قرن هفتم میلادی در ارتباط با گیاهان مختلف ایده‌پردازی کرده است.

وی عنوان کرد: کتاب‌های متعددی در ارتباط با علم زراعت وجود داشت و آموزش انواع خاک در این کتاب‌ها صورت می‌پذیرفت، طریقه کشت ۵۰۰ نوع گیاه جدید، علائم بیماری گیاهان و راه علاج آنها نیز در این کتاب‌ها نوشته شده بود، علوم جدید و قدیم و همچنین بسیاری از کارهای غربی توسط مسلمانان آغاز شد.

رحیم‌پور ازغدی اظهار داشت: به گفته غربی‌ها، ما بسیاری از علوم را از ایرانیان آموختیم و اکنون بسیاری از آموخته‌های خود را برعلیه آنها استفاده می‌کنیم، غربی‌ها بر این باور بودند که خورشید به دور زمین می‌چرخد، اسامی دانشمندان غربی به دروغ درخشیده و تمامی علوم توسط مسلمانان کشف شده است.

وی گفت: پزشکی مدیون تمدن اسلامی است و حوزه ریاضیات توسط مسلمانان ابداع شد، یکی از تأکیدات بیانیه گام دوم بالا رفتن آگاهی مردم در ارتباط با گذشته مسلمانان و توانایی‌های آنها است، بخش دوم نیز در ارتباط با چگونگی فعالیت در حال حاضر در مقابله با دشمنان است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از مشکلات کنونی این است که امکانات و پول و اجرا در دست دولت بوده و هرکسی که رأی میاورد مسائل کلی کشور در اختیار او است، یک اختیار در دست شورا بود که اواخر آن امر نیز از اختیار شورا خارج شد.

وی تصریح کرد: انقلاب فرهنگی بزرگ در کل جهان رخ داد و فرهنگ معجزه ماست، تمامی آموزه‌ها توسط امامان و پیامبران محقق شد، فرهنگ‌های جاافتاده کنونی ضرب دست امامان بود، مانند سنگی که کسی در آب می‌اندازند و موج‌های زیادی پس از آن ایجاد می‌شود.

رحیم‌پور ازغدی خاطرنشان کرد: زنان پیش از انقلاب درس نمی‌خواندند اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی این قشر نیز در حوزه علمی فعالیت می‌کنند، مدتی پیش خانه ملی گفت‌وگوی آزاد شکل گرفت و قرار بر این شد تا هرکسی هر اعتراضی که دارد بدون هیچ ترس و ابهامی بیان کند اما باید در چارچوب باشد و بدون هیچ توهین و ناسزایی بیان شود.

وی بیان کرد: دولت نیز باید بدون توهین به شعور مردم در پی رفع مشکلات موجود باشد، از برنامه‌های کنونی می‌توان به تصویب آیین‌نامه‌های مراکز علمی پژوهشی، تدوین آیین‌نامه‌ها برای فراهم سازی مشارکت مردم و نظایر این موارد اشاره کرد اما تاکنون آنها اجرایی نشده‌اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: ضوابط برای اساتید و دانشگاه‌ها تعیین شده اما هیچکدام از آنها اجرایی نشده است، قوه قضاییه و مجلس باید پیگیر این اوامر باشند، شورای نظارتی قادر به محقق ساختن این امور نیست و باید مجلس دست به کار شود.

وی اظهار داشت: نظارت بر کلیه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از وظایف شورا است، بحث حجاب و عفاف از دولت‌های قبلی مطرح شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به پرسش یکی از افراد شرکت کننده در این جلسه با عنوان این که چرا در جلسات شورا شرکت نمی‌کنید گفت: به گفته یکی از اعضای شورا قرار بر عدم حضورم در شورا شد، البته من از کسی پیروی نمی‌کنم، بنده رئیسی ندارم و کارمند اسلام و انقلابم ولاغیر، اما به طور کلی تمایلی به حضور در شورا ندارم.

وی گفت: یک خط مشی در شورا وجود دارد که دولت آن را در اختیار گرفته است، دولت در این رابطه نیز ضوابط لیبرالیسم را دنبال می‌کند.

برچسب ها:

سیاسی