چند روز پیش، رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی به هنگام تقدیم لایحه بودجه سال ۹۹ در اظهارات خود عنوان داشت که طرح اینترنت ملی در دستور کار دولت قرار دارد و دولت تمام تلاش خود را میکند تا این اقدام انجام گیرد.
به گزارش «تابناک»؛ اظهارات روحانی با توجه به قطعی اینترنت در روزهای پس از گرانی بنزین و استفاده از اینترنت ملی، برخی نگرانیها را در بین مردم بخصوص کاربران شبکههای مجازی ایجاد و موجی از انتقادات را روانه رئیس جمهور کرد.
با این حال، بسیاری از نمایندگان و اعضای هیات دولت از این تصمیم دفاع میکنند و این موضوع را بی ارتباط با احتمال قطع اینترنت و فیلتر شبکههای مجازی میدانند.
رمضانعلی سبحانی فر در گفتوگو با خبرنگار تابناک و در واکنش به برخی نگرانیها درباره احتمال تکرار تجربه قطع سراسری اینترنت در کشور گفت: قطع دوباره اینترنت اتفاق بعیدی است، چون بخش عمدهای از ارتباطات اقتصادی، پژوهشی، علمی و فرهنگی ما با کشورهای جهان بوده و ما نمیتوانیم ارتباطمان را کامل با دنیا قطع کنیم.
وی افزود: قطعی اینترنت تصمیم مقطعی بود و تکرار آن بعید است، مگر آن که دوباره ضرورت پیدا کند؛ لذا ما باید دارای ظرفیت و پتانسیل لازم در صورت رخ دادن این اتفاق باشیم.
رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: این امکان هم وجود دارد که کشورها بخواهند با تحریم دیگر به ایران پهنای اینترنت نفروشند؛ لذا ما باید با داشتن ظرفیتهایی، اجازه مختل شدن کارهایمان را در صورت بروز این اتفاق ندهیم کما این که همین تجربه را در روزهای اخیر با قطع خودخواسته اینترنت داشتیم.
سبحانی فر ادامه داد: در ایامی که اینترنت قطع بود، به رغم ایجاد مشکل برای مردم، کارهای داخل کشور همچون امور بانکی، حمل و نقل و امثالهم مختل نشد و ما توانستیم بدون مشکل کارهایمان را پیش ببریم؛ بنابراین، باید این بستر را تقویت کنیم تا اگر روزی تحریم شده و اینترنت وارد کشور نشد، بتوانیم امورات داخل کشور را بگذرانیم.
وی ادامه داد: این آمادگی متفاوت است، با اینکه بگوییم با اینترنت دنیا کاری نداریم و خودمان میخواهیم اینترنت داخلی داشته باشیم؛ این مثل آن است که دیگر نخواهیم پرواز هوایی خارجی داشته و به کل ارتباطمان را با دنیا قطع کنیم؛ ارتباطات ما دو سویه است و اگر بخواهیم قطع کنیم یعنی دیگر امکان رد و بدل اطلاعات وجود ندارد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با این توضیح که اینترنت ملی با شبکه ملی اطلاعات تفاوت دارد، گفت: این دو موضوعات متفاوت و جدا از یکدیگرند؛ شبکه ملی اطلاعات بر بستر اینترنت پیاده سازی شده که در داخل شبکه ملی اطلاعات، دادههای داخل کشور در یک شبکه امن حفاظت شده و با امنیت قرار میگیرد. اینترنت بستری است که بخشی در داخل کشور و بخشی به خارج از کشور برمی گردد؛ پس دوباره تاکید میکنم معنای اینترنت ملی این است که اگر روزی ارتباط ما با کشورهای جهان قطع شد یا آنها ما را تحریم کردند، بتوانیم امورات داخل کشور را بدون مشکل انجام دهیم.