ماراتن ۱۰۷ هزار نفری کسب پروانه وکالت آغاز شد

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه سال ۹۸ امروز جمعه 29 آذر برگزار شد. 

در این آزمون که به صورت ملی برگزار می شود بیش از 107 هزار نفر شرکت کرده اند. 

 با برگزاری این آزمون در روز جمعه، رکورد آزمون های تخصصی در کشور شکسته می شود.

بنابر اعلام دانشگاه پیام نور، کارت های ورود به جلسه از روز دوشنبه ۲۵ آذر در پایگاه اینترنتی sanjesh.pnu.ac.ir قابل دریافت بوده و این آزمون ملی راس ساعت ۹ صبح امروز در ۷۹ حوزه امتحانی برگزار می شود.

لازم به ذکر است که درهای ورودی سالنهای آزمون راس ساعت ۸.۱۵ بسته شده است و آزمون وکالت امسال مرکز امور وکلای قوه قضائیه دارای یک دفترچه ۱۲۰ سوالی به شرح ذیل است که داوطلبان ۱۴۰ دقیقه برای پاسخگویی فرصت خواهند داشت.

آزمون دارای نمره منفی است

باتوجه به دادنامه شماره ۲۳۸۷ به تادیخ ۱۴ آذر ۹۸،هیات عمومی دیوان عدالت اداری سهمیه ایثارگری مجددا از مراجع ذیصلاح استعلام شده است.

سهمیه ایثارگران نیز همانند گذشته 30 درصد و شرط 70 درصد برای پذیرش در آزمون مورد قبول است.

آزمون وکالت امسال بصورت دومرحله ای اجرا می شود و پس از اعلام نتیجه آزمون کتبی، اقراد حایز شرایط فرصت دارند تا باتوجه به نمره و رتبه خود حداکثر ۷ استان را به ترتیب اولویت جهت اخذ پروانه وکالت کارآموزی انتخاب کنند.

به میزان دوبرابر ظرفیت هر استان از افراد واجد دارای بالاترین نمره کل مصاحبه علمی و شخصیتی انجام می شود.

در متن فراخوان آزمون صراحتاً اعلام شده کسی می‌تواند پروانه کارآموزی بگیرد که شرایط مقرر در ماده 5 آئین‌نامه مرکز را داشته باشد.

شرایط مقرر در ماده 5 نیز روشن است؛ داشتن 24 تا 65 سال سن، داشتن لیسانس، انجام خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم برای آقایان و سایر شرایط دیگر؛ همه اینها را کسی که می‌خواهد پروانه وکالت بگیرد باید داشته باشد اما کسی که می‌خواهد در آزمون شرکت کند، الزامی نیست که همه اینها را داشته باشد.

اعلام شده احتمالاً حد نصاب پذیرش در مرحله اول آزمون، 50 از 100 خواهد بود؛ در این مرحله اصلاً نیازی به اعلام ظرفیت نیست و دلیلش هم این گفته شده است که  ظرفیت وقتی موضوعیت پیدا می‌کند که آزمون به صورت منطقه‌ای یا استانی باشد و در این صورت داوطلب تحلیل می‌کند تا ببیند کجا شانس بیشتری برای قبولی دارد.

یکی از تفاوت‌های آزمون امسال مرکز وکلای قوه قضائیه با تمام آزمون‌هایی که تا‌کنون برای وکالت در کشور برگزار شده این است که آزمون ملی است یعنی هر فرد با تمام شرکت‌کنندگان در سطح کشور رقابت می‌کند و حوزه قضایی را فعلاً انتخاب نمی‌کند و فقط حوزه امتحانی را مشخص می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی