خبرگزاری مهر، گروه استانها- اعظم سالار: سال ۹۶ بود که نخستین زمزمههای تشکیل گروه سرود میثاق افغانستانیهای مقیم استان سمنان به گوش رسید گروهی که با سرودی درباره امام حسین (ع) کار خود را رسماً آغاز کرد و توانست مخاطبان خوبی را نیز با خود همراه سازد. از سویی این گروه اهتمام و تلاش خود را در کنار هنر، به تقریب مذاهب، قومیتها و ادیان قرار داده است. گروهی که چندی پیش از سوی مسئولان فرهنگی و استانداری سمنان مورد تقدیر قرار گرفتند.
روح الله اشرف مربی و مسئول گروه میثاق مهاجران افغانستانی مقیم استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این گروه از ابتدای سال ۹۶ با ارائه فراخوانی آغاز به کار کرده است، میگوید: ثبت نام و استعدادیابی گروه میثاق از همان ابتدای امر آغاز شد و توانستیم با حضور خوب افغانستانیهای مقیم سمنان در همان سال سرود یالثارات الحسین (ع) را با موضوع محرم و صفر و اربعین تولید و تمرین کنیم.
کسب افتخارات از سوی گروه میثاق
روح الله مسئول گروه میثاق میافزاید: این گروه در ابتدای تأسیس ۲۵ نفر بود و مدتی بعد برحسب ضرورت و نیازها و به خاطر فشردگی فعالیتها و اجراها به ۴۲ نفر رسید تا در نهایت بتوانیم شاهد تبدیل این گروه به بخش ۱۴ نفره باشیم تا هم دانش آموزان عضو گروه به امتحانات خود برسند و هم بتوانیم اجراهای متعددی را داشته باشیم.
وی درباره موفقیتهایی گروه میگوید: موفقیتهای زیادی کسب شده اما مهمترین و آخرین آنها رتبه نخست در رشته نماهنگ در جشنواره ملی فانوس بود که به کارگردانی محمد حسین بزرگیان تهیه و توانست موفقیت خوبی باشد.
این گروه در جشنواره ملی فانوس هم موفق به کسب رتبه نخست، دیپلم افتخار و جایزه ویژه از جشنواره هیئت داوران شد. روح الله اشرف درباره این موفقیت میگوید: در همین جشنواره در بخش سرود و تواشیح نیز یکی از آصار گروه میثاق به نام «با نام آن سفر کرده» به قلم قاسم صرافان و آهنگسازی مجید بقایی و ملودی حامد جلیلی رتبه دوم جشنواره را به خود اختصاص داد.
از دیگر برنامههای در دست اجرای گروه میثاق میتوان به تولید سرود و نماهنگ برای مادران شهدا اشاره کرد. این گروه اما خاطرات خوبی را نیز دارد بارها و بارها اجرا در سالنهای بزرگ در سطح کشور و مکانهای متبرکه زیاد سبب شده تا میثاق افغانستانیهای مقیم سمنان امروز در سطح کشور شناخته شده باشد.
اجراهای خاطرهانگیز از گروه میثاق
شب نیمه شعبان مسجد جمکران در جمع سه میلیونی مردم، اجرای گروه میثاق توانست نظرات را به خود جلب کند همچنین اجرا در حرم مطهر امام رضا (ع) در دهه کرامت و میلاد امام هشتم توانست این گروه را بیشتر بشناساند اما شاید بتوان یکی از بهترین و خاطرهانگیز ترین اجراهای این گروه را در اربعین حسینی دانست آنجا که میثاقیها در کربلا، نجف و مواکب مسیر پیاده روی و همچنین مرز شلمچه به اجرای سرود یالثارات پرداختند.
اشرف درباره دیگر اجراهای مهم میثاق افغانستانیهای مقیم سمنان میگوید: اجرا در سالن اجلاس سران به مناسبت میلاد پیامبر (ص)، اجرا در سالن همایشهای بینالمللی آستان قدس رضوی در قالب مجمع جهانی مهدویت، اجرا در سالن همایشهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران همزمان با یادواره شهدای مدافع حرم از دیگر اجراهای بزرگ این گروه است.
یکی از افتخارات این گروه اما این است که بسیاری از اعضایش در زمره نخبگان ورزشی، علمی، قرآنی و… هستند از جمله آن باید گفت بعضی از اعضای این گروه حافظ چند جز قرآن هستند، بعضی در رشته عکاسی، گرافیک و کامپیوتر فعالیت دارند و حتی یکی از بچهها در رشته رزمی تکواندو دارای کمربند مشکی است و در مسابقات کشوری و استانی نیز رتبه نخست را کسب کرده است.
اشرف در این باره میگوید: گروه دارای جوانان با استعدادی از جمله حفاظ قرآنی، استعدادهای دینی، علمی و دانش آموزی است، برای مثال امیر حسین ابراهیمی ورزش و علی احمدی در بخش شعر دانش آموزی رتبه اول استان را کسب کردهاند، اما گروه انتظاراتی نیز دارد، ما از مردم خوب ایران به واسطه همراهی و حمایت قدردانی میکنیم اما از برخی مسئولان متولی حوزه هنر و فرهنگ و دستگاههایی که تخصص و کار اصلی آنان حمایت از این فعالیتهای هنری است، گلایه داریم و میتوانم بگوییم با توجه به امکانات و بودجهای که برای این کار در اختیار دارند تا کنون از ما حمایتی نکردهاند.
هنرمندان نیازمند حمایت
مسئول گروه میثاق میگوید: متأسفانه در همه بخشهای دستگاههای کشور این فرهنگ وجود دارد که هنرمند باید سراغ دستگاه متولی برای حمایت برود در حالی که باید متولیان امر به سراغ هنرمندان بیایند باید به دنبال فرصت یابی و استعدادیابی بود و سپس از آن حمایت کرد نه اینکه به انتظار بنشینیم تا شاید کسی بیاید تا از او حمایت کنیم.
اشرف اما درباره اهمیت برنامههایی که گروه میثاق اجرا میکند، میگوید: قطعاً برنامههای فرهنگی و هنری در نزدیک شدن قلبها و ارتباط بهینه ملتها با هم تأثیر دارد کما اینکه ملت افغانستان به لحاظ فرهنگ و مذهب و بسیاری از مناسبات با مردم ایران اشتراکات فراوانی دارند. ما با برگزاری مراسم دینی و مذهبی و هنری میتوانیم فرهنگ غنی دو کشور و ملت را برای اهداف بزرگ در آینده تلفیق کنیم و در راستای تمدن نوین اسلامی اهتمام داشته باشیم.
وی معتقد است: ملت افغانستان ملتی فهیم و سرشار از ذوق هنری هستند و قطعاً برنامهها و نشستهای فرهنگی و اجراهای هنری برای معرفی استعدادها برای از بالقوه به بالفعل شدن مؤثر بوده است و از طرفی ما شاهد برگزاری مراسم قدردانی از گروه میثاق افغانستانیهای مقیم سمنان از سوی مسئولان بودیم که باید از آنها تشکر کرد، اجرای این نوع مراسم علاوه بر انگیزهای که گروه دریافت میکنند، بی شک نقش بسزایی در ارتقای سطح فرهنگی جامعه مهاجران خواهد داشت. لذا ما باید با برگزاری این مراسم فاصلههای فرهنگی بین مهاجران و مردم را کوتاه و آنرا تبدیل به فرصت کنیم.
گروه میثاق هنرمندان افغانستانی مقیم سمنان اما امروز به فکر برگزاری برنامه دیگری هستند گروهی که این روزها در سطح ملی مطرح است و نه فقط استان سمنان؛