علوم اعصاب شناختی میان دانش‌آموزان گسترش یافت

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علوم اعصاب از رشته‌های پر اهمیت در تشخیص بیماری‌ها است. افزایش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مغز و اعصاب در سال های اخیر اهمیت توجه به این حوزه را نشان می‌دهد؛ البته در کشورمان نیز محققان در تولید مقالات علمی عقب نمانده‌اند و با اقدامات آنها ایران جایگاه نخست منطقه را در این حوزه دارد.

اما این اقدامات برای عملی شدن نیاز به ایجاد زمینه‌هایی دارد. ستادتوسعه علوم وفناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گام‌هایی ارزشمند برای ترویج و ارتقای دانش علوم اعصاب شناختی برداشته که منجر به انجام فعالیت‌هایی رو به جلو شده‌است. با حمایت این ستاد "پردیس مغز" من در مجموعه باغ کتاب ایجاد و راه اندازی شد. مجموعه‌ای جذاب که دانش‌آموزان و عموم مردم با فعالیت‌های مغز به طور عملی در آن آشنا می‌شوند.

به گفته محمد تقی جغتایی مشاور گروه آموزش ستاد علوم شناختی معاونت علمی وفناوری، آموزش دانش‌آموزان در این حوزه اقدامی مهم است. ستاد از این فعالیت نیز غافل نشده‌است. برای گسترش این دانش هر سال برای هزاران دانش‌آموز دوره‌های آموزشی و مسابقات علمی مغز و شناخت برگزار می‌شود که ستاد از برخی آنها حمایت می‌کند.

همچنین از اقدامات ستاد در این راستا باید به تشکیل انجمن‌های علمی دانشجویی مغز و شناخت، برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی، ایجاد فرصت‌های مطالعاتی و برقراری ارتباطات علمی سازنده میان مراکز داخلی و بین‌المللی اشاره کرد.

البته با وجود ۴۰ مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی زیرساخت خوبی برای رشد علوم اعصاب فراهم شده‌است تا محققان فعال در آن همگام با سایر پژوهشگران این حوزه را پیش برند.

انتهای پیام/