قضات در صدور رأی به حقوق عامه توجه کنند

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام علیرضا امینی در مراسم تحلیف کارآموزان قضایی گفت: امروز افرادی که تحلیف می‌شوند می‌توانند وارد حوزه قضایی شوند و این یک نعمت است و امیدوارم در طول سالهای خدمتتان به اعتماد قوه قضائیه پاسخ مثبت دهید.

وی خطاب به کارآموزان قضایی گفت: شما باید بدانید حضور در دستگاه قضاوت نیازمند شکرگزاری است و این شکر به معنی این است که نگاه مسئولیتی وجود داشته باشد.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه با بیان اینکه مسئولان قضایی باید در رفتار خود شکرگزار باشند ادامه داد: این افراد نباید از روی تکبر یا مردم رفتار کنند چراکه زمانی که فردی قاضی می‌شود باید عادل باشد.

وی افزود: عدالت از قاضی صادر می‌شود و برای برقراری عدالت باید به درک شهودی برسیم و نباید در کار غرق شویم، زیرا غفلت سبب سقوط قاضی می‌شود و باید روی موازین حرکت کرد.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه تصریح کرد: این دوره قضایی شروع کار است و دانش، تجربه و مهارت باید ادامه پیدا کند؛ قاضی باید در هر مسئله‌ای دانش داشته باشد و کوتاهی از هر موضوعی مسئولیت دارد.

امینی گفت: برای صدور هر رای باید مطالعه کرد و قاضی برای نو شدن دانش خود تلاش کند و تجربه قضایی مساوی با دانستن حقوق نیست، زیرا حقوقدان‌ها و قضات با یکدیگر تفاوت دارند، قضاوت یعنی تصمیم گیری و عوامل دخیل در تصمیم گیری فقط قوانین نیستند، بلکه قضاوت یعنی مدیریت کردن و از همین رو شئونات آن بیش از حقوق است.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه تصریح کرد: قاضی باید هنگام صدور قرار‌های مختلف دقت نظر داشته باشد؛ جز دانش حقوق باید به موارد متعدد دیگری توجه داشته باشیم و صرفا به آنچه در کتب حقوقی نوشته شده توجه نکنیم، زیرا راهبر ما عقل است.

وی گفت: شما باید نسبت به یادگیری، آموزش و فعالیت علمی اهتمام داشته و ضمن استفاده از تجربه دیگران از این سرمایه ارزشمند غافل نباشید.

وی ادامه داد: زمانی که شما به عنوان یک قاضی تازه کار در مجموعه‌ای قرار می‌گیرید که در آن قضات باتجربه حضور دارند در واقع برای خودتان نوعی ایمنی خاطر فراهم می کنید.

وی افزود: تصمیم قاضی انعکاس گسترده‌ای دارد و برای تصمیم گیری باید به نظام و حقوق عامه مردم توجه داشته باشیم، به همین دلیل برای تصمیم‌هایی که مطمئن نیستیم باید مشورت بگیریم.

وی گفت: رای باید مستدل باشد و رای صادره از قاضی بر اساس آگاهی، هوشمندی و مبتنی بر منطق صادر شود.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه گفت: اصل و اساس کار قضایی استقلال است و این استقلال زمینه‌های فکری، عقلانی و روحی می‌خواهد و استقلال قاضی در گرو حفظ عزت او است.

وی ادامه داد: نگرش به کار باید مثبت باشد و بدانید که برای یک هدف والا یعنی بسط عدالت و احقاق حق تلاش می‌کنید.

همچنین در این مراسم، حجت الاسلام عاملی قائم مقام مرکز آموزش قوه قضائیه گفت: این مراسم مربوط به کارآموزی دوره‌های قضایی تهران و قم است و در مجموع ۱۲۰ نفر از کارآموزان موفق به گذر این دوره شدند.
وی افزود: این افراد در دوره کارآموزی در ۱۰ آزمون شرکت کرده اند.

قائم مقام مرکز آموزش قوه قضائیه تصریح کرد: در حال حاضر ۳۴ دوره کارآموزی با ۱۰۱۳ کارآموز در سراسر کشور برگزار می‌شود و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال ۷۹۷ نفر ابلاغ قضایی دریافت خواهند کرد و کار قضایی آن‌ها آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: برنامه آموزشی و برخی از سرفصل‌های درسی تغییراتی داشته اما دوره کارآموزی  برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی