به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، عباس آسوشه معاون مرکز ملی فضای مجازی در نشست علمی نگاهی دوباره در ماهیت میزان و پیشرفت شبکه اطلاعات که در مرکز مطالعات فضای مجازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: اگر اطلاعاتی که ما به آن نیاز داریم در داخل کشور است، چرا ترافیک داخلی باید به خارج از کشور برود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کابران ایرانی برای اطلاعات مورد مبادله خود در کشور هزینه اضافه پرداخت میکنند، گفت: وقتی میگوییم نباید اطلاعات از کشور برود منظور ما این است که اگر فرد گیرنده و فرستنده اطلاعات در داخل کشور حضور دارند چرا باید برای دسترسی به این اطلاعات هزینه اضافی پرداخت شود.
معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به کشورهایی که در این حوزه فعال هستند، تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات موضوع جدیدی در دنیا نیست. کره جنوبی پیش از اینها شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کرده است. همچنین ترافیک و سرویسهای داخلی کره جنوبی در کشور خودشان رشد میکند و بیش از ۸۰ درصد ترافیک کره جنوبی داخلی است.
آسوشه افزود: یکی دیگر از آن کشورها انگلیس است، در چند ماه گذشته نیز مکرون با انتقاد از شبکه ملی اطلاعات فرانسه گفته بود ما دو نوع اینترنت در دنیا شناسایی کردیم. یک اینترنت آمریکا که هیچی در آن مشخص نیست و دو اینترنت چین که همه چی در آن بسته است.
وی با بیان اینکه مکرون اینترنت انگلیس را نمونهای برای اجرا در اروپا عنوان کرده بود،گفت: آلمان نیز پس از اطلاع از شنود نخستوزیرشان توسط آمریکا به سمت شبکه ملی اطلاعات رفت.
معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به آوردههای شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات شفافیت به همراه دارد و در حال حاضر نحوه و میزان مصرف ترافیک در کشور مشخص نیست. اما با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این موضوع ممکن میشود.
آسوشه در ادامه با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات کاربران را مسئولیت پذیر میکند، عنوان کرد: در اینترنت آمریکایی مسؤولیت پذیری معنایی ندارد و کاربران با هویت نامشخص فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه آورده دیگر شبکه ملی اطلاعات امنیت و سالم سازی است، خاطرنشان کرد: در ماههای اخیر کاربران ایرانی مورد تهاجم کلاهبرداران و هکرها بودهاند که اطلاعات مالی آنها از طریق فیشینگ به سرقت رفت، با راهاندازی شبکه اطلاعات میتوانیم شاهد کاهش سرقت و کلاهبرداری در فضای مجازی باشیم.
انتهای پیام/