به گزارش مشرق، حجت الاسلام موحدنژاد گفت: خورشید گرفتگی فردا یک خورشید گرفتگی حلقوی در جهان است، اما در ایران به صورت جزیی خواهد بود و این طور نیست که تمام خورشید توسط قرص ماه گرفته شود.
وی اظهار کرد: با توجه به تفاوت طلوع آفتاب در شهرهای مختلف، زمان حداکثر گرفتگی خورشید و پایان خورشید گرفتگی هم چند دقیقهای در میان شهرها تفاوت خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
درصد و زمان خورشید گرفتگی در ایران +جدول
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما عنوان کرد: فتوای برخی از مراجع تقلید این است که نماز آیات باید قبل از حداکثر گرفتگی خورشید خوانده شود و بنابر این احتیاط این است تا قبل از حداکثر گرفتگی نماز آیات را خواند، اما برخی دیگر از مراجع میفرمایند که تا قبل از پایان گرفتگی خورشید هم میتوان نماز آیات را خواند.
حجت الاسلام موحدنژاد گفت: زمان حداکثر گرفتگی خورشید در روز پنج شنبه از ساعت ۷ و ۹ دقیقه تا ساعت ۷ و ۱۷ دقیقه در شهرهای مختلف تفاوت دارد، به طور مثال طلوع آفتاب فردا در تهران ساعت ۷ و ۱۲ دقیقه و حداکثر گرفتگی خورشید ۷ و ۱۳ دقیقه خواهد بود و همین طور پایان گرفتگی خورشید ۸ و ۲۳ دقیقه خواهد بود و تا این زمان فرصت برای خواندن نماز آیات هست.
وی افزود: اگر بخواهیم برای کل کشور ساعتی را اعلام کنیم بهتر است هموطنان تا قبل از ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه نماز آیات را اقامه کنند و چنانچه بعد از پایان خورشید گرفتگی نماز خوانده شود باید با نیت نه قضا و نه ادا خوانده شود.
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: گرفتگی خورشید در تهران حدود ۶۵ درصد خواهد بود، ولی در بعضی شهرها به ۸۲ درصد هم میرسد.