تناقض شیوه واگذاری پالایشگاه‌ها با اصول خصوصی‌سازی/ می‌خواهند مدیریت بنگاه در دولت بماند

محمد چگینی، کارشناس حوزه نفت و انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به تصمیم هیئت واگذاری درباره عرضه سهام 7 پالایشگاه در بورس اظهار داشت:‌ اخیرا تصمیم گرفته شده مبنی بر اینکه 20 درصد سهام پالایشگاه‌ها درسازوکار بورس عرضه شود تا متقاضیان حقیقی بتوانند برای خرید این سهام اقدام کنند. در حال حاضر بخش قابل توجهی از سهام پالایشگاه‌ها در به صورت سهام عدالت در نظر گرفته شده است که مدیریت این سهام نیز با دولت است.

وی ادامه داد: 20 درصد سهم آن نیز در اختیار شرکت ملی پالایش و پخش است که ظاهرا دولت قصد دارد در راستای خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی این سهم را در بورس عرضه کند. چند ماه پیش هم دولت  قصد داشت به صورت بلوکی این سهام را در بورس بفروشد اما با توجه به سخت‌گیری‌هایی که وزارت نفت داشت هیچ متقاضی حاضر به خرید نشد. حال قصد دارد به صورت خرد این سهام را عرضه کند.

چگینی افزود: نکته مهم در واگذاری این سهام این است که طبق مصوبه هیئت واگذاری قرار است ارزش این 20 درصد سهام عرضه شده در صندوقی ذخیره شود که مدیریت این صندوق نیز با شرکت ملی پالایش و پخش است. لذا این اقدام مخالف با اصول خصوصی‌سازی است.

*دولت قصد دارد پالایشگاه‌ها تحت نظارت و کنترل تصمیمات دولتی باقی بمانند

این کارشناس حوزه نفت و انرژی تاکید کرد: یعنی اگر شما میخواهید خصوصی‌سازی کنید دیگر چرا صندوق تشکیل میدهید. به نظر من سهام پالایشگاه‌ها باید مثل سایر عرضه‌ها در بورس باشد. یعنی مردم بیایند سهم را بخرند و هیئت مدیره پالایشگاه نیز برای اساس بالاترین سهم تشکیل شود.

وی گفت: به نظر من هیئت واگذاری قصد دارد که این سهام را در بورس عرضه کند و از این طریق بتواند حدود 7 تا 8 هزار میلیارد تومان جذب سرمایه داشته باشد و درآمد کسب کند. ولی میخواهد کرسی شرکت ملی پالایش و پخش در هیئت مدیره هم حفظ شود و همچنان پالایشگاه‌ها تحت نظارت و کنترل تصمیمات دولتی باقی بمانند.

چگینی در پایان خاطرنشان کرد: دقیقا به همین دلیل است که یک صندوق ایجاد کرده که شرکت پالایش و پخش موسس و مدیریت آن را به عهده دارد. این اقدام با دولت در واقع با روح خصوصی‌سازی در تناقض است. یعنی این اقدام اصلا منطقی نیست.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی