به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا سعیدی در کنفرانس بینالمللی بتن و زلزله با اشاره به نقش مصالح بتنی در مهار سیلابها در مناطق سیلخیز گفت: سه استان خراسان، خوزستان و فارس از استانهای سیلخیز کشور هستند که امسال شاهد جاری شدن سیل در این مناطق بودیم.
وی افزود: در جریان سیل فروردین ماه امسال 2.5 میلیارد مترمکعب آب به کارون، 3.2 میلیارد مترمکعب به سد دز، 2.7 میلیارد مترمکعب آب به کرخه وارد شد که این میزان ورود آب در چند ده سال گذشته کمنظیر بوده است.
سعیدی خاطرنشان کرد: پیش از وقوع سیل در استانهای خوزستان و فارس به تمام بخشهای این استان درباره روند جوی و شرایط بحرانی هشدار داده بودیم و اعلام کرده بودیم که در برخی از حوضچههای آبخیز، آوردههای آبی بیشتری خواهیم داشت.
معاون فنی پژوهشی شرکت توسعه منابع آب ایران ادامه داد: به هر حال وضعیت مصالح به کار رفته در سدها و بتن مورد استفاده در این سدها نشان داد که با این حجم ورودی آب این سدها تا چه اندازه در حد بالا قابلیت و توان بالایی در مقابل این حجم از آب را دارند.
همچنین در این کنفرانس جواد برنجیان دبیر کنفرانس ملی بتن و زلزله با بیان اینکه افزایش کیفیت بتن مصرفی در پروژههای ساختوساز میتواند خسارات ناشی از سوانح و حوادث را به شکل قابل توجهی کاهش دهد، گفت: افزایش کیفیت بتن میتواند عامل رشد اقتصادی و ملی و کاهش خسارات مالی و جانی باشد.
وی افزود: در کشور سالانه شاهد وقوع زلزلههای متعددی هستیم پس استفاده از بتن باکیفیت در ساختوسازها میتواند خسارات ناشی از وقوع این زلزلهها را به حداقل برساند.
برنجیان ادامه داد: بر اساس چشمانداز افزایش کیفیت بتن در ایران تا سال 1404 کیفیت بتن ایران باید به 5 مگاپاسکال برسد.
انتهای پیام/