به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در اولین همایش قائم مقام ذیحساب نظارت و ارتقای انضباط مالی کسر امروز برگزار شد گفت: از نظر ما در شورای اسلامی شهر تهران ذی حساب را شهردار تهران می دانیم که ذی حساب شماره یک نامیده می شود.
وی ادامه داد: این شهرداری یک سری ذی حسابان قایم مقام دارد که اسمشان می شود قائم مقام ذی حساب شماره یک. بعد از آن قایم مقامات ذی حساب شماره دو را داریم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: گروه اول که پولها را خرج می کنند امروز در این همایش نیستند و کاش آنها هم حضور داشتند.
محسن هاشمی خاطرنشان کرد: امروز در شورای شهر فقط شهردار انتخاب می شود و گفته میشود که اعضای شورا در سایر انتصابات دخالتی نکنند اما خوب بود که قایم مقامات ذی حساب شماره یک هم از ما تایید میگرفتند.
وی گفت: اگر قرار باشد اشراف واقعی ایجاد شود باید بر همان قایم مقامات ذی حساب شماره یک که روسای شرکتهای و مدیران مناطق هستند اشراف داشته باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: شما عزیزان نقش کلیدی در اجرای درست قانون دارید و همانطور که آیت الله جنتی در انتخابات نظارت استصوابی دارد شما هم در فرآیندهای مالی نظارت استصوابی خواهید داشت.
محسن هاشمی با اشاره به برخی مشکلات نظیر ارتباط ذی حسابان با مدیران بالادستی گفت: البته بعید می دانم که شما بتوانید هماهنگی با مدیران بالادستی نداشته باشید بخشی به دلیل روابط موجود و بخشی هم به خاطر مشکلاتی که وجود دارد.
وی تصریح کرد: باید بررسی شود که آیا شما ذی حسابان تمام شرح وظایف تعیین شده برایتان را پایش میکنید و پیشگیری می کنید از وقوع تخلفات و انحرافات یا خیر زیرا اگر اینگونه باشد ما شاهد شفافیت روندهای مالی شهرداری تهران می شویم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: بودجه های سالانه براساس برنامه های پنج ساله تعیین می شود و تخصیص ها براساس پیشرفت کارها انجام میگیرد اما همیشه شاهدیم که برای هزینه های جاری عموما اصلاحیه بودجه درخواست میشود.
وی ادامه داد: در اینجا نقش ذی حسابان مهم تلقی می شود زیرا اگر از ابتدا ذی حسابان درست نظارت کنند دیگر بودجه های جاری هدر نرفته و به دقت هزینه می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: همین امروز اگر به تخصیص منابع این نه ماه گذشته توجه کنیم میبینیم که در هزینه های جاری حدود سی درصد بیشتر از بودجه در نظر گرفته شده هزینه شده است در حالی که در حوزه عمرانی بودجه های تعیین شده کامل تخصیص نیافته است.
محسن هاشمی خاطرنشان کرد: امروز یکی از مشکلات ما این است که حدود هفتاد شرکت و سازمان تابعه داریم و این در حالی است که متأسفانه تعداد همایش های برگزار شده هم زیاد است.
وی گفت: ما به همراه برخی مدیران به خدمت آقای جهانگیری رفتیم تا جلسه ای در آنجا داشته باشیم. آنجا به ما فقط یک بیسکوییت و آب و چای داده شد اما در بسیاری از جلسات شهرداری شاهد پذیرایی با سه نوع میوه هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این اتفاقات در حوزه مسافرتهای خارجی و حتی جذب نیرو هم دیده می شود که این صلاح نیست و نباید اینگونه باشد.
محسن هاشمی گفت: آن چیزی که پیش بینی می کنیم این است که علیرغم اینکه کل بودجه سال ۹۸ به میزان ۱۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده است اما احتمالا هزینه های جاری ما بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات این است که گزارش های تفریق بودجه دیر آماده می شود و زمانی گزارش ها به دست ما می رسد که خیلی از مدیران از آن سازمان رفته اند و گزارش های به نوعی صوری می شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما امروز که در سال ۹۸ قرار داریم باید گزارش تفریق بودجه سال ۹۷ را بررسی کنیم در حالی که حتی گزارش تفریق بودجه سال ۹۶ هم آماده نیست.
محسن هاشمی گفت: اگر به کارها سرعت ببخشیم و مدیران بفهمند که اگر خلافی کنند همان زمان به آن رسیدگی می شود آن موقع تخلفات کمتر می شود.