یک کارشناس ارشد روانشناسی عمومی درباره ارتباط شادی با طول عمر و پیشگیری از بیماریها توضیح داد.
مرجان پلویی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی اظهار کرد: شاد بودن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و طول عمر را افزایش میدهد. تحقیقات علمی نشان میدهند که در شرایط یکسان افرادی که افسرده و غمگین هستند، به بیماریهای جسمانی بیشتری نسبت به اشخاص سالم مبتلا میشوند.
او بیان کرد: شادی و خوشحالی موجب میشود که فرد برنامه غذایی، فعالیت بدنی و خواب منظمتری داشته باشد. افراد افسرده اغلب افت عملکرد، رژیم غذایی نامناسب و خواب نامنظم دارند. این عادات در طولانی مدت بیماریهای جسمی را در فرد ایجاد میکند.
این کارشناس ارشد روانشناسی عمومی افزود: ارتباط افراد با دوستان و اقوام و انجام فعالیتهای مشترک، سرگرمکننده و شادی آور نقش مؤثری در جلوگیری از احساس تنهایی، کنترل اضطراب و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
اضطراب مزمن، دشمن طول عمر شماست
پلویی تأکید کرد: اضطراب مزمن میزان هورمون کورتیزول را در بدن افزایش میدهد، سلامت جسمی فرد را به خطر میاندازد و طول عمرش را کم میکند. خندیدن، داشتن استرس کمتر، افکار و باورهای مثبت، انجام ورزش و رعایت رژیم غذایی سالم تأثیر چشمگیری در سلامت و افزایش طول عمر اشخاص دارد. تفکر مثبت تا حدود زیادی سلامت جسمی فرد را تضمین میکند.
او تصریح کرد: داشتن افکار مثبت و پیدا کردن راهکارهای خلاقانه در مشکلات، امید به زندگی را در فرد افزایش میدهد و طول عمرش را بیشتر میکند، زیرا بین شرایط جسمی و فکری شخص ارتباط وجود دارد، به عبارتی هر چه فرد آرامش بیشتری داشته باشد، به سیستم قلبی و عروقی او فشار کمتری وارد و طول عمرش بیشتر میشود.
این کارشناس ارشد روان شناسی عمومی گفت: بر اساس مطالعات علمی، افراد خوشبین در چارچوب عقلانیت در مقابل اشخاص بدبین که افکار منفی دارند، قرار میگیرند، بنابراین افراد خوشبین نسبت به اشخاص بدبین کمتر به حملات قلبی و عروقی دچار میشوند و طول عمر آنها افزایش پیدا میکند.
پلویی یادآوری کرد: داشتن اضطراب، استرس و افسردگی در بروز بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر است، بنابراین آموزش و مهارت مثبتاندیشی به فرد کمک میکند تا در طولانی مدت کمتر به این اختلالات دچار شود و طول عمر بیشتری داشته باشد.