عضو کمیسیون آموزش در گفت‌و‌گو با خبر فوری: ایران فقط تهران نیست که هر نسخه‌ای بپیچیم بقیه باید تبعیت کنند

5e020d69c5648_2019-12-24_16-36
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: خیلی از استانهای سردسیر ممکن است چند هفته به خاطر یخبندان مدارس آنها تعطیل شود .چرا رسانه ها این را نپرسیدند که این دانش آموزان روستایی چطوری جبران عقب افتادگی درسی را میکنند؟

داستان آلودگی هوای کلان شهرها و در پی آن  تعطیلی مکرر مدارس و مراکز آموزشی قصه پرتکراری است که هر ساله در نیمه دوم سال با آن مواجه هستیم ، اتفاقی که شاید در نظر مسوولین و سیاستگذران کشور تنها راه حل کمک به سلامت مردم در شرایط وارونگی هوا و افزایش آلاینده ها در کلان شهرها باشد .  رخدادی که امسال با شدت بیشتر در حال وقوع است و نحوه اطلاع رسانی این تعطیلات به غیر از تعطیلات هفته جاری، به نحوی بود که کمتر خانواده ای امکان استفاده از آن را داشت چرا که آنقدر زمان تصمیم گیری برای خانواده ها محدود بود که عملا امکانی غیر از در خانه ماندن برای آنها وجود نداشت و به تبع آن شاهد تغییر محسوس در کاهش آلودگی هوا نبودیم.

روز سه شنبه خبری به نقل از وزیر آموزش و پرورش بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت مبنی بر انکه آموزش و پرورش موافق تغییر تقویم آموزشی کشور است.  بیشتر بخوانید تغییری که در پی آن باید شاهد تعطیلات زمستانی باشیم .موضوعی که چند سالی است مطرح است و موافقان ومخالفان خاص خود را دارد و البته هیچ وقت غیراز اظهار نظر راه  به جایی نبرده است. برای شنیدن نطر یک عضو کمیسیون آموزش و پرورش مجلس که پیش از این ریاست اموزش و پرورش اردبیل را نیز در کارنامه کاری خود  دارد  به سراغ  میرحمایت میرزاده نماینده گرمی و مغان در مجلس شورای اسلامی رفتیم.

وی  در گفت و گو با خبر فوری در بیان شرط تحقق این مسئله گفت: اگر کارشناسان سازمان هواشناسی اعلام کنند که مقطع زمانی ثابتی  برای آلودگی هوا وجود دارد،  مثلا هفته آخر آذر ماه یا هفته اول دی ماه هوا آلوده است، میتوان از تعطیلات زمستانی صحبت کرد به شرط آنکه از شهریور یا خرداد ساعات آموزش افزایش پیدا کند تا جبران این تعطیلات شود، اما اگر بگوییم زمان وارونگی هوا و آلودگی ثابت نیست و ممکن است هر ماهی از پاییز و زمستان باشد آن زمان نمی‌توان تعطیلات زمستانی را در نظر گرفت.

میرزاده ادامه داد:  همچنین میتوان تقویم آموزشی را در اختیار شورای آموزش و پرورش شهرستانها قرار داد که بتوانند با تشخیص خودشان برنامه‌ریزی کنند . والا اگرقرا باشد همه چیز متمرکز باشد به این معنا که امتحانات ، محتوای آموزشی و جابجایی نیروی انسانی یکی باشد  تقویم آموزشی ملی امکان پذیر نیست. اما اگر اختیارات به شورای آموزش و پرورش استانها بدهیم که بر اساس مقتضیات فرهنگی اجتماعی و جغرافیایی خودشان تقویم آموزشی را تنظیم کنند ، این مسئله امکان پذیر است .

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه ایران فقط تهران نیست که فکر کنیم هر نسخه ای برای تهران و شهرهای بزرگ بپیچینم بقیه هم باید تبعیت کنند، تصریح کرد: خیلی از استانهای سردسیر ممکن است چند هفته به خاطر سردی هوا و یخبندان مدارس آنها خصوصا  در روستانها تعطیل شود .چرا رسانه ها این را نپرسیدند که این دانش آموزان روستایی که راهشان بر اثر سرما بسته شده است چطوری جبران عقب افتادگی درسی را میکنند؟ ظاهرا این برای ما خیلی مهم نیست ! 

میرزاده تصریح کرد: تغییر تقویم آموزشی فقط نباید مختص آلودگی هوا باشد، بلکه تعطیلی به هر شکلی در هر شهرستان و استانی باید در تقویم آموزشی آن استان دیده شود . اما اگر سیستم آموزشی متمرکز باشد از آن طرف بخواهیم این را انعطاف پذیر بکنیم، عملا شدنی نیست .

نماینده گرمی و مغان در مجلس تصریح کرد: برای جابجایی تقویم آموزشی باید فکر اساسی شود و قانونی وضع شود که شرایط انعطافی را داشته باشد . باید اجازه دهیم خود دولت و  کارشناسان آموزش و پرورش و وزارت علوم بررسی کنند و در فضای آرام غیر این شرایط اضطراری و خاص و موردی، تصمیم اساسی بگیرند ، ولی اگر این تصمیم گیری در شرط اضطراری باشد شاید منتج به تصمیم ناپخته و غیرکارشناسی شود .

نظر خود را با ما در میان بگذارید آیا موافق تغییر تقویم آموزشی هستید یا خیر؟

برچسب ها:

اجتماعی