محمد سعید سیف مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به رشد ۷۰ درصدی دورههای مهارت افزایی دانشگاهها گفت: از آنجا که آمارهای موجود در خصوص اشتغال دانشجویان کشور بیانگر ناکافی بودن نرخ اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی است عوامل متعددی از جمله بهبود فضای کسب و کار، کاهش تصدیگری دولت و نهادها، استفاده بهینه از بازار کار و نیازهای کشور و در نهایت برگزاری دورههای مهارت افزایی در دانشگاهها میتواند تا حدود زیادی در اشتغال و مهارت افزایی دانشجوها تاثیر بگذارد.
* ساماندهی برنامههای مختلف و متنوع در دانشگاهها
وی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای کارآفرینی و مهارت افزایی دانشجویان اقدام به ساماندهی برنامههای مختلف و متنوع در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کرده است. به طوری که از سالهای ۹۷ تا کنون دورههای آموزشی مهارت افزایی را برای دانشگاهها ابلاغ کرده است. به طوری که بر اساس اطلاعات اخذ شده از ۶۰ دانشگاه کشور در سال ۹۸ تعداد دورههای برگزار شده مهارت افزایی ۴۵۵۱ کلاس آموزشی بوده است که به طور میانگین ۱۳۲ هزار و ۴۶۴ شرکت کننده در این دورهها حضور داشتهاند که نشان از رشد دورههای آموزشی در حوزه مهارت افزایی دارد.

* برگزاری دورههای مهارت افزایی در دانشگاهها با ۵ هدف دنبال میشود
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برگزاری دورههای مهارت افزایی در دانشگاهها با ۵ هدف دنبال میشود که میتوان به ارتقاء توانمندی مهارتهای شغلی و حرفهای دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی، تدوین و برنامهریزی آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازار کار، حمایت از افزایش سهم آموزشهای مهارتی و فناوری پایه در برنامه درسی رشتههای غیرمهارتی، ارتقاء کمی و کیفی رویدادهای مرتبط با اشتغال و مهارتهای مرتبط در دانشگاهها و در نهایت سازماندهی برگزاری دورههای آموزش مهارتی در دانشگاه و هم افزایی ظرفیتهای موجود اشاره کرد.
* دورههای مهارت افزایی در دانشگاهها با رشد ۷۷ درصدی روبرو بوده است
سیف در پایان گفت: دورههای مهارت افزایی دانشگاهها به طور میانگین در سال ۹۶ رشد ۲۲ درصدی داشته که این میزان در سال ۹۷ به ۴۲ درصد ارتقاء یافته و در نهایت در سال ۹۸ با رشد ۷۷ درصدی روبرو بوده است.
انتهای پیام/