لاوروف: روسیه به هر اقدام خصمانه آمریکا پاسخ خواهد داد

به گزارش مشرق، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ با خبرگزاری «تاس» درباره نتایج سال 2019 اعلام کرد که مسکو در آینده نیز همچنان به اقدامات غیردوستانه واشنگتن، در صورت ادامه آنها، پاسخ خواهد داد.

وزیر خارجه روسیه گفت: «اگر حملات خصمانه علیه روسیه از طرف آمریکایی ادامه پیدا کند ، ما همچون گذشته به آنها پاسخ خواهیم داد. با این وجود، ما معتقدیم که به تعویق افتادن حل و فصل مشکلاتی که برای دو کشور و برای کل جهان مهم هستند، اشتباه است.»

بیشتر بخوانید:

لاوروف: آمریکا تعهداتش را انجام نمی‌دهد و انتظار دارد ایران به تعهدش پایبند باشد

لاوروف تأکید کرد که پیشنهادهای روسیه برای ایجاد همکاری با ایالات متحده در زمینه‌های مختلف همچنان به روی میز قرار دارد. این پیشنهادها درباره موضوع ثبات راهبردی نیز صدق می‌کند که روسیه و ایالات متحده به عنوان بزرگترین قدرت‌های هسته‌ای در جهان مسئولیت ویژه‌ای در قبال آن دارند.

روسیه انتظار بالایی از دورنمای همکاری‌ها با آمریکا در سال 2020 ندارد

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ارزیابی چشم‌انداز کار مشترک دو کشور در سال آینده، گفت که طرف روسی بر اساس برخورد واقع‌بینانه عمل می‌کند و همچنان به بهبود اوضاع امیدوار است، ولی انتظار زیادی از روند آتی روابط دوجانبه نباید داشت.

لاوروف همچنین یادآور شد که مسکو درباره تمایلات و نگرش دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا به تعامل سازنده، نه بر اساس اظهارات مقامات، بلکه بر اساس عملکرد واشنگتن نتیجه گیری خواهد کرد. ضمن اینکه ، وجود عوامل مهارکننده مربوط به اوضاع سیاست داخلی در ایالات متحده و مبارزات انتخاباتی است که در سال آینده آغاز می‌شود و در آن "بدخواهان روسیه" ممکن است سعی کنند بار دیگر از تمایلات "روس‌هراسی" برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده کنند، نیز نباید از نظر دور داشت.

روسیه خواستار تمدید فوری پیمان "استارت-3" بدون پیش شرط است

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو از تمدید پیمان مربوط به اقدامات برای ادامه کاهش و محدود کردن تسلیحات تهاجمی راهبردی (استارت-3) بدون هیچ پیش شرط  و تأخیرهای مصنوعی حمایت می‌کند.

وی گفت: «پس از از بین رفتن پیمان نابودی موشک‌های برد متوسط و کوتاه‌تر، پیمان استارت-3  آخرین ابزار قانونی بین المللی است که به طور متقابل توان بالقوه موشکی-هسته‌ای کشورهای ما را محدود کرده و قابلیت پیش بینی در زمینه کنترل تسلیحات را فراهم می‌کند. البته با توجه به موضع گریزان کاخ سفید، دشوار است که بگوییم آیا این موضوع به "محوری" برای از سر گیری مذاکرات تبدیل خواهد شد یا خیر.»

لاوروف همچنین تأکید کرد که پیمان استارت-3 از نظر ماهیت دوجانبه است و این بدان معناست که جذب سایر کشورها برای تمدید آن غیرممکن است.

وی افزود: «در عین حال ، همتایان آمریکایی ما به نفع انعقاد توافقنامه جدیدی درباره محدود کردن سلاح‌های هسته‌ای صحبت می کنند. آنها می خواهند علاوه بر روسیه و ایالات متحده ، چین نیز در این مذاکرات شرکت کند، اما هنوز رضایت مقامات پکن را جلب نکرده‌اند. ما نیز اصرار داریم که در این صورت پیوستن انگلیس و فرانسه به این جمع کاملاً ضروری خواهد بود.»

سرگئی لاوروف با اشاره به اینکه ایالات متحده تاکنون نگرش خاص خود در این زمینه را ارائه نکرده ، افزود: «آنها از بهار گذشته این ایده را مطرح کرده‌اند، ولی واقعاً توضیح نداده اند که به عقیده آنها دقیقاً و چگونه باید این محدود سازی ادامه پیدا کند. مسکو به محض دریافت پیشنهادی در این باره ، آمادگی دارد تا چنین طرحی را بررسی کند. ضمن اینکه،  بدیهی است که چنین مذاکراتی بسیار طولانی خواهد بود. در عین حال ، روسیه و ایالات متحده اکنون می توانند بطور دوجانبه پیمان استارت-3 را به منظور آرام کردن جامعه جهانی و جلوگیری از ایجاد خلاء در زمینه ثبات راهبردی تمدید کنند. امیدوارم که واشنگتن برخوردی منطقی و مسئولانه با این مسئله داشته باشد.»

امید برای حل مناقشه دونباس در دوره ریاست جمهوری ولادیمیر زلنسکی بوجود آمده است

وزیر خارجه روسیه همچنین ابراز عقیده کرد که امید برای پیشرفت در حل و فصل مناقشه نظامی در منطقه دونباس (شرق اوکراین) در  دوره ریاست جمهوری"ولادیمیر زلنسکی" بوجود آمده است. وی گفت: «متأسفانه ، درگیری‌ها در شرق اوکراین همچنان ادامه دارد و هنوز در خط تماس تیراندازی‌ها شنیده می شود و محاصره این منطقه به قوت خویش باقی مانده است.»

لاوروف افزود: «با این وجود، امید برای پیشرفت در حل و فصل این مناقشه باقی مانده است. رئیس جمهور زلنسکی پایان سریع جنگ در مناطق جنوب شرقی اوکراین را یکی از مهمترین اولویت‌های دوره ریاست جمهوری اعلام کرده و طی مدت 5 ماه توانسته آنچه که پیشینیانش سرسختانه سال‌ها از انجام آن امتناع می ورزیدند، را انجام دهد.»

وی در پاسخ به سئوال دیگری در تشریح علت ناکامی آمریکا در تلاش برای "اجرای کودتاهای دولتی در کشورهای آمریکای لاتین" یادآور شد که دولت ایالات متحده تلاش می‌کند تا نقاط ضعف خود در جهت گیری به سمت منطقه آمریکای لاتین، بعنوان "نیروی خارجی متخاصم" را ، از جمله با متهم کردن مسکو به کمک به دولت‌های منطقه مخفی کند. مبارزات جدی سیاسی و اطلاعاتی علیه روسیه انجام می شود و در این رابطه از مکانیسم مجازات‌های ثانویه و در وهله نخست، مجازات‌های مالی به طور فعال استفاده می‌شود.

برچسب ها:

جهان