به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست رسانهای تحلیل و بررسی اقتصاد کولبری امروز با حضور الیاس نادران، سیدامیر سیاح، حسینی و مجتبی توانگر در خبرگزاری فارس، برگزار شد.
امیر سیاح در این نشست، کولبری را آیینه تمام نمای رویکرد مجلس و دولت به اقتصاد دانست و گفت: اولا دولت توصیههای کارشناسی را کنار گذاشته و به انشاءاله ماشاله اکتفا کرده است و میگوید که انشاءاله درست میشود در حالی که ضربات زیادی به اقتصاد کشور وارد کرده و امکان تحمل بیشتری در اقتصاد نمانده است.
وی گفت: مساله دوم این است که دولت با ثروتمندان در بحث گرفتن مالیات رودربایستی دارد و ایران تبدیل به بهشت فرار مالیاتی شده است و ثروتمندان در ایران بیشتر از آمریکا آزادی دارند که به اقتصاد کشور خسارت بزنند و مالیات ندهند. در این قضیه هم مجلس به عنوان ریلگذار و هم دولت به عنوان مجری قانون با ثروتمندان کاری ندارد و به حرفهای کارشناسان بیاعتنا هعستند در حالی که باید سیاستها به نفع مردم و اینده کشور اصلاح شود.
وی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا در سال 92 تصویب شد گفت: اگر این قانون به درستی اجرا میشود الان پدیده کولبری وجود نداشت و این مضحک است که سال 98 با وجود قانونگذاری در سال 92 هنوز چنین پدیده زشتی با اقتصاد روبرو باشیم و ما باید خجالت بکشیم و قیام کنیم. سیستم گداپروری و اقتصاد کولبری بوجود آمده است باید این را درست کنیم. نتیجه این سیاست نادرست این شده است که جنازههای جوانان کولبر امروز بر روی دست دولت و نظام مانده است. عدهای میگویند راه حل ما نسخه هضم در اقتصاد جهانی است و باید سهمی از دنیا داشته باشیم و آنچه که دنیا القا میکند را اجرا کنیم و قطعهای باشیم که دنیا میگوید.
سیاح گفت: دنیا میگوید برای کشورهای نفتخیز نقش اینگونه تعریف میشود که اینها ماده خام بفروشند و مواد اولیه مرغوب را گران خریداری کنند و سهم ما از اقتصاد دنیا فقط کارگری و حمالی باشد و درواقع سهم ما با داشتن منابع نفت کمترین میزان باشد. در حالی که ما میخواهیم به جای اینکه فقط سهم کارگری داشته باشیم سهم بزرگتری بدست آوریم و محصولات با ارزش افزوده و فناوری بالاتر میخواهیم.
وی تاکید کرد: عدهای در دولت میگویند تا مشکل ما با دنیا حل نشود مشکل اقتصاد حل نمیشود و نتیجه این سیاست کولبری است که نگاه میکنیم نگاه صدقهای دولت به سیاستگذار جمهوری اسلامی این است که مردم از طریق صدقه اداره شوند و مشکلات مرزنشینان با کولبری حل شود در کولبران آدمهای با سوادی هستند که بالقوه میتوانند کارآفرین باشند، کسب و کار و شرکت راهاندازی کنند و اشتغال ایجاد کنند اما رویکرد دولت این است که مجوز کسب و کار ندهند و آنها را اذیت کنند در نتیجه آنها برای گذران زندگی به کولبری روی میآورند.
سیاح در پایان تاکید کرد: برای اشتغال یا جوان باید دارای ژن خوب باشد یا اینکه مسافرکشی،کولبری و یا اینکه شغل پست داشته باشد.
انتهای پیام/