فریدون عطایی مدیرکل جذب و سرمایهگذاری استانداری تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، درباره رفع موانع و مشکلات نهادهای تولیدی، اظهار داشت: ما در شرایطی قرار داریم که تحریمها از سوی آمریکا و دیگر کشورهای متحدش مشکلاتی را ایجاد کرده است و باید با همکاری تمامی دستگاههای اجرایی داخلی نسبت به حل این مشکلات اقدام کنیم ولی متأسفانه بعضی از بانکها در این مسیر کمکهای لازم را انجام نمیدهند.
وی بیان داشت: بر اساس آئیننامه وصول مطالبات سال 94 در ماده 15 آن در خصوص تغییر طبقه آمده است بدهکار میتواند با پرداخت 20 درصد از بدهی خود از سرفصل مطالبات غیرجاری به طبقه جاری تبدیل شود همین طور در ماده 13 آن آمده است که مؤسسه اعتباری موظف است بدهیهای غیرجاری واحد تولیدی دارای مصوبه از کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را به مدت سه سال امهال نماید.
مدیرکل جذب و سرمایهگذاری استانداری تهران بیان داشت: این موارد در شرایطی مطرح شده که اثر تحریمها کمتر بوده است ولی در آئیننامه امهال سال 98، آمده بدهکار با پرداخت 20 درصد از بدهی و پرداخت 6 ماه اقساط منظم فقط یک طبقه غیرجاری تغییر پیدا میکند. بنابر این در سال جاری توجه کمتری به تولیدکنندگان شده است.
عطایی درباره مشکلات موجود در حوزه امور بانکی گفت: دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی در خصوص تسهیلات رونق تولید در سال 98، نسبت به سالهای 96 و 97 برای احیا و به ظرفیت رساندن واحدهای مشکلدار راکد و نیمهفعال هیچگونه مشوقی خاص دیده نمیشود.
وی ادامه داد: اتکا تمامی خدمات سیستم بانکی اعم از دستهچک، ضمانتنامه و دیگر موارد به سامانههای الکترونیکی که با توجه به آن واحد تولیدی دارای یک برگ چک برگشتی نمیتواند از هیچگونه خدمات بانکی برخوردار شود.
مدیرکل جذب و سرمایهگذاری استانداری تهران افزود: با توجه به شرایط فعلی نیاز است که از کمکهای بیشتری تولیدکنندگان از سوی بانکها بهرهمند شوند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
عطایی خاطرنشان کرد: جلساتی به عنوان ستاد اقتصاد مقاومتی یا کارگروه رفع موانع تولید برگزار میشود که مصوبات این جلسات چندان مورد توجه بعضی از بانکها قرار نمیگیرد و با این مصوبات به عنوان شرایط عادی برخورد میکنند و این موضوع را از سوی استانداری در آینده پیگیری بیشتری خواهیم کرد.
انتهای پیام/