به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در افتتاحیه پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی که در مرکز آفرینش های فرهنگی و هنری، امروز برگزار شد، اظهار کرد: فراگیری و یادگیری مهمترین رفتار انسانهاست؛ تمایزی که بین افراد، گروهها و جوامع مشاهده میشود در قالب تمایز در یادگیری آنها قابل توضیح است؛ هم چنین وضعیتی که جامعه دارد و خواهد داشت با یادگیری قابل بررسی است.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود اگر میخواهید تصویری از آینده جامعه داشته باشید به سراغ مدرسه بروید، همین است زیرا یادگیری از طریق تکنولوژی ارتباط ما را با طبیعت مستقیم میکند و اگر در برابر پدیده های طبیعی احساس ناکارآمدی کنیم باید سراغ از یادگیری بگیریم.
حاجی میرزایی با بیان اینکه یادگیری از بدو تولد آغاز می شود، تصریح کرد: مهمترین دوره یادگیری، دوره نوزادی تا پیشدبستانی و دبستانی است و هر چقدر بتوانیم جریان یادگیری در این دوره سنجیدهتر و حکیمانه طراحی کنیم از آسیبهای جامعه در برابر تغییرات پرشتاب و سنگین جلوگیری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از موقعیتهای یادگیری صحبت شده است، اضافه کرد: کلاس تنها موقعیت یادگیری نیست؛ در فرهنگ دینی ما همه هستی آیه است و عرصههایی برای فراگیری و یادگیری است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از پر متقاضیترین عرصههای یادگیری که با روح، جان و فطرت سر و کار دارد، بازی است یعنی یادگیری مبتنی بر بازی باشد، گفت: بازیها تخیل را رشد و خلاقیت را توسعه می بخشند و موجب میشوند که تعاملات دانشآموزان بهبود پیدا کند و ارتباط آنها را دیگران تقویت میکند ضمن اینکه با شادی و لذت همراه است همچنین افراد را برای ایفای نقشهای جدیدی را در زندگی آماده میکند.
وی با بیان اینکه بازیها و اسباببازی یکی از گزینههای مهم یادگیری است، اظهار کرد: اسباببازی برای گذران اوقات فراغت نیست بلکه کارکرد عمیق تربیتی و آموزشی دارد.
حاجیمیرزایی با بیان اینکه بازی فرصت بیبدیل در برابر کارآفرینان و بازار اقتصاد دارد، ادامه داد: در حال حاضر سهم تجارت در دنیا بعد از مواد مخدر و تسلیحات، سوم است و ما در این اقتصاد میتوانیم سهم مهمی داشته باشیم ضمن اینکه پیش از نیاز به تکنولوژی به خلاقیت و نوآوری نیاز دارد و میتوانیم از این طریق هم به اقتصاد جامعه کمک کرده و هم یادگیری را فعالتر کنیم.
وی به اتاقهای بازی نیز اشاره کرد و گفت: اتاقهای بازی فقر حرکتی را بهبود میبخشد و تقویت ظرفیتهای ذهنی و فکری کودکان است.
انتهای پیام/