کاهش 20 درصدی هزینه دارو و لوازم مصرفی پزشکی طی یکسال گذشته

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمد آقاجانی در حاشیه مراسم 20 سال پژوهش و مشارکت مردمی در ارتقاء سلامت «مطالعه قند و لیپد ایران»‌، در ارتباط با تحریم‌های ظالمانه دشمنان و راهکارهای مقابله با آن،  اظهار داشت: این تحریم‌ها علیه کشور ما در برخی از حوزه‌ها فرصت به شمار رفته و تأثیرات مختلفی را به همراه دارد و باید تلاش کنیم تا با برنامه‌ریزی تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

وی افزود: در صورتی که برنامه‌ریزی وجود داشته باشد با تولید داروهای ضروری تجهیزات پزشکی مصرفی، ساخت مراکز و ... می‌توانیم تهدیدات دشمن را به فرصت تبدیل سازیم که در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی با دارا بودن بیش از 70 مرکز تحقیقاتی و 1400 عضو هیأت علمی تلاش کرده در این راستا گام بردارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه هر کدام از این اعضای هیأت علمی در سال متوسط 2 تا 3 کار پژوهشی داشته و تولید علمی انجام می‌دهند،‌گفت:‌ هر چند که تحریم‌ها گ اهی محدودیت‌هایی برای محققان ایجاد می‌کند ولی دانشمندان و محققان ایرانی تلاش کرده که گام‌های مؤثری در جهت تولیدات مختلف دارویی و تجهیزات پزشکی انجام دهند و بر همین اساس چند داروی  جدید در حال تهیه و ساخت بوده که به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد. همچنین لابراتواری برای ساخت دارو در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داریم که به زودی دستاوردهای آن به بهره‌برداری می‌رسد.

آقاجانی گفت: اقتصاد مقاومتی و برنامه‌ریزی برای کاهش هزینه‌ها در حوزه سلامت یک اقدام ضدتحریمی است و در حوزه سلامت سیاست‌گذاران باید تلاش کنند که از این طریق در جهت کاهش هزینه‌ها گام بردارند.

وی بیان داشت:‌در راستا طرح تحول  و از آبان ماه سال 96، تلاش گسترده برای کنترل هزینه‌ها آغاز شد و نتیجه گسترده‌ای به همراه داشت و در واقع کاهش مصرف داروهای خارجی و لوازم پزشکی را شاهد بودیم. به طوریکه طی یکسال گذشته هزینه دارو و لوازم مصرفی پزشکی خارجی 20 درصد کاهش د اشت که این آمار بسیار چشمگیری است.

وی بیان داشت:‌دارونامه بیمارستانی تهیه شده و کنترل تجویزهای غیرضروری در حال انجام است که بر همین اساس داروهای برند خارجی که نمونه آن در کشور وجود داشته باشد تجویز آن بسیار محدود شده و حذف استفاده از داروهای اندیکاسیون آف‌لیبل مدنظر قرار گرفته‌ است که داروهای آنتی‌بیوتیک پرهزینه از جمله داروهای آف‌لیبل هستند.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود از داروهای گرانقیمت و نمونه‌های خارجی که در ایران تولید می‌شود استفاده نشود، گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کنترل هزینه‌ داروها موفق عمل کرده که در صورت اجرایی شدن این برنامه‌ها در سایر دانشگاه‌ها شاهد نتایج مؤثری خواهیم بود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی