امکان تهیه دادخواست علیه مقصران آلودگی هوا

احمد محمدی سهروردی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، در رابطه با اینکه آیا شهروندان می‌توانند در بحث آلودگی هوا دادخواست و طرح شکایتی داشته باشند، گفت: طبق قانون هر حقی را که می‌خواهیم مطالبه کنیم باید الزاماً دادخواست آن تهیه شود و بر اساس ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال 79 و ماده 84 همین قانون شخصی که دادخواست می‌دهد حقیقی یا حقوقی باید ذینفع باشد، یعنی نفعی مسلم داشته و برای تقدیم دادخواست سمت داشته باشد. 

وی افزود: اما در پاسخ به این سؤال که آیا می‌شود در بحث آلودگی هوا دادخواست داد، باید بگویم بله امکانش وجود دارد، اما خواهان و خوانده باید مشخص شود. 

محمدی گفت: بنده به عنوان یک شهروند ایرانی می‌توانم دادخواست دهم و خواهان، خودم اصالتم باشم و یا بیایم به عنوان وکیل دادگستری از حقوق عده‌ای از شهروندان که می‌خواهند دادخواست بدهند دفاع کنم و پیگیر ماجرا باشم در واقع می‌توانم وکیل تعدادی از شهروندان شوم.

عضو هیأت مدیره انجمن آیین دادرسی مدنی ایران بیان داشت: در دادستانی کل کشور معاونت حقوق عامه وجود دارد که در رابطه با این موضوع می‌توانیم این معاونت را به عنوان مدعی‌العموم با خود همراه کنیم اما اینکه طرف مقابل چه کسانی یا چه نهادهایی باشند، باید مشخص شود. 

وی گفت: اولین و مهمترین نهادی که باید علیه آن طرح دعوا کرد کمیسیون انرژی مجلس است که وظیفه قانون‌گذاری در مورد موضوع انرژی را دارد اما کارش را به درستی انجام نداده است، دومین نهاد، سازمان محیط زیست بوده و سومین شخص حقوقی وزارت صمت است و به طور اخص نهاد خودروسازی است و سایر اشخاص حقوقی و شرکت‌هایی که سیاست‌گذاری در این امر می‌کنند.

محمدی افزود: طبق ماده یک قانون مسؤولیت مدنی مصوب سال 1339 و طبق سایر امورات فقهی می‌توانیم تقاضای خسارت کنیم و الزام کنیم که این روش غیرقانونی و غیرشرعی متوقف شود و علیه مقصران آلودگی هوا دادخواست تهیه کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی