کاداستر زمین‌های ملی با تفسیر عکس‌های فضایی دهه 40 شمسی انجام می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ بهمن افراسیابی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها امروز در نشست خبری با بیان اینکه 50 میلیون زمین‌های منابع طبیعی کشور عملیات کاداستر انجام شده است، گفت: این اقدام با استفاده از عکس‌های فضایی که در دهه 40 انجام شده صورت پذیرفته است. 

وی ادامه داد: با تفسیر عکس‌های 58 سال پیش، محدوده زمین‌های منابع طبیعی و مستثنیات را مشخص کردیم و به نام دولت سند خورده است. 

در این نشست خبری، خبرنگار فارس پرسید که آیا از 58 سال گذشته تاکنون عکس فضایی جدیدی وجود نداشته است تا به آن استناد کنید؟ گفت: عکس فضای جدیدی وجود دارد، اما به استناد قانون که مبنا را عکس دهه 40 قرار داده، ما این کار را انجام دادیم. 

افراسیابی همچنین اعلام کرد: 50 هزار پرونده اعتراض به زمین‌های ملی کاداستر انجام گرفته وجود دارد که همه آنها بررسی می‌شود. 

به گزارش فارس، از زمانی که دولت تصمیم گرفته که زمین‌های ملی از زمین‌های کشاورزان و روستائیان جدا شده و به نام دولت سند بخورد، مسؤولان طرح موسوم به کاداستر را یعنی مشخص کردن این زمین‌ها را آغاز کرده‌اند، اما بنا به اعلام برخی کشاورزان و روستائیان، اشکالاتی در انجام کاداستر وجود داشته به طوری که زمین‌های آبا و اجدادی آنها را نیز به نام دولت ثبت کرده‌اند. 

اشکال از آنجا ناشی می‌شود که استناد آنها برای منابع طبیعی بودن یا نبودن، تفسیر عکس مربوط به 58 سال گذشته است،‌در حالی که این زمین‌ها در طی دهه‌های متوالی که بیش از نیم قرن است، تحت‌تأثیر حوادث طبیعی و غیرطبیعی قرار گرفته، مثلاً خیلی از این زمین‌ها که در مسیر رود قرار دارند، به دلیل تغییر مسیر رودخانه‌ها در مقطعی از زمان کشت انجام می‌شده که بعداً به مرتع تبدیل شده است، اما این زمین موروثی و آبا و اجدادی است که تنها رودخانه مسیر آن را تغییر داده است. 

وجود 50 هزار پرونده اعتراضی نیز نشان می‌دهد که اشکالاتی در انجام کاداستر وجود داشته است. 

به گفته افراسیابی، برای حفاظت از جنگل، 455 هزار خانوار حاشیه‌نشین جنگل سوخت‌شان به فسیلی و انرژی‌ای نو تغییر یافته است. 

وی گفت: دولت هم حمایت‌هایی در این زمینه انجام داده و حتی خانوارهایی که بخواهند از پنل‌های خورشیدی برای تأمین انرژی استفاده کنند، تسهیلات می‌دهد. 

وی گفت: سالانه 8.5 میلیون مترمکعب از جنگل از سوی خانوارهای حاشیه‌نشین برای تأمین سوخت استفاده می‌شود و حدود 600 هزار تن نیز از بوته‌های بیابان‌ها برای رفع نیاز سوختی خانوارها مصرف می‌شود.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها همچنین با بیان اینکه سالانه 1800 فقره آتش‌سوزی در جنگلها و منابع طبیعی اتفاق می‌افتد، گفت: سالانه 16 هزار هکتار از جنگلهای دشوار دچار حریق می‌شود. 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: از سال 88 تاکنون 80 میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور برای ایجاد معدن استعلام شده و تنها با 4.5 میلیون هکتار آن موافقت کرده‌ایم. 

وی تأکید کرد: ایجاد معادن در بیشه‌زارها ممنوع است و هرگونه درخواست را در این زمینه رد خواهیم کرد. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی