«9 دی» چگونه تمهیدات آمریکا برای براندازی را شکست داد؟

به گزارش مشرق، فتنه سبز از نظر بسیاری از صاحبنظران و به گواه خیل کثیری از محققین، ریشه در اتاق‌های فکر آمریکایی داشت و به نوعی تلاش برای وقوع یک انقلاب رنگی بود و اسناد و ادله‌های بسیاری هم بر این مدعا وجود دارد.  این مسئله است که اهمیت حماسه میلیونی نهم دی را آشکار می‌کند.

بیشتر بخوانید:

تاثیر فتنه ۸۸ بر افزایش تحریم های ایران +جدول

برای مثال «پل گریک رابرتز»  «Poal Craig Roberfs »، محقق، استاد دانشگاه، نویسنده و منتقد دو حزب آمریکا مطلبی را پیرامون فتنه 88 نوشته بود که خلاصه‌ آن به شرح زیر است.

*پروژه آمریکایی‌ها برای فتنه در ایران

نویسنده این مقاله با اشاره به صدور فرمانی از سوی جرج بوش برای صدور مجوز انجام طرح‌های مخفیانه از طرف سیا و نیز درخواست دولت بوش از کنگره آمریکا برای تصویب بودجه‌ای 400 میلیون دلاری جهت انجام این عملیات‌ها در ایران، رد پای طرح سیا را در پی آن فتنه دنبال می‌کند.

تعدادی از مفسران، باور آرمان گرایانه خود را نسبت به خلوص (گفته‌ها و اعمال) موسوی، منتظری و جوانان طرفدار غرب در تهران ابراز کرده‌اند. طرح بی ثبات کردن سیا که قبل از فتنه 88 اعلام شد، می‌تواند برخی از زوایای رویدادهای جاری را روشن کند. ادعایی که مطرح می‌شود این است که احمدی‌نژاد آرای مردم را ربوده است، چون نتیجه این انتخابات، به محض اتمام رأی گیری و قبل از آنکه امکان شمارش تمام آرا وجود داشته باشد، اعلام شده است. اما موسوی پیروزی خود را چند ساعت قبل از پایان زمان رأی گیری اعلام کرد. این یکی از ترفندهای کلاسیک سیا برای بی ثباتی در کشورهاست که برای بی اعتبار کردن نتیجه مقابل آن طراحی شده است. این ترفند، اعلام زود هنگام نتیجه رأی گیری را ایجاب می‌کند. هرچه زمان مداخله بین اعلام پیش دستی جویانه پیروزی و اعلام نتیجه نهایی آرا بیشتر باشد، موسوی بیشتر می‌تواند این احساس را ایجاد کند که مقامات درحال استفاده از زمان برای دستکاری در آرا هستند. جالب این است که مردم فریب این ترفند را نمی‌خورند.

در ایران، بسیاری از منتقدین در برابر احمدی‌نژاد صف آرایی کرده‌اند، چراکه او آنها را به فساد متهم کرده است و جمعیت روستایی ایران را مخاطب قرار داده است، یعنی مناطقی که مردم آن اعتقاد دارند، شیوه زندگی برخی از صاحب منصبان و روحانیون، نشانگر زیاده روی آنها در کسب قدرت و پول است. با این حال، این گفته عیب جویان آمریکایی احمدی نژاد که او یک مرتجع محافظه کار است که در برابر آیت‌الله‌ها، صف آرایی کرده است، عجیب به نظر می‌رسد.

مفسران در حال «توضیح و تفسیر» انتخابات ایران براساس توهمات،انگاره‌ها، عواطف و علاقه‌مندی‌های خود هستند. نتیجه نظرسنجی‌هایی که قبل از انتخابات انجام شده بود، پیش بینی کرده بودند، پیروز انتخابات احمدی نژاد است. این پیش بینی چه دقیق و درست بوده باشد چه نباشد، تاکنون هیچ مدرکی فراتر از حدس و گمان برای این ادعا که در انتخابات تقلب رخ داده، ارائه نشده است، اما گزارش‌های معتبری وجود دارد که سیا دو سال است که برای بی ثبات کردن حکومت ایران در حال فعالیت است.

در بیست و سه می 2007 ، برایان راس و ریچارد اسپوزیتو به شبکه خبری « ای بی سی» گزارش داده‌اند: «آنطور که مقامات فعلی و پیشین جامعه فعلی اطلاعاتی می‌گویند، سیا تأیید محرمانه رئیس جمهور را برای تشدید عملیات پنهانی «سیاه» برای بی ثبات کردن حکومت ایران دریافت کرده است».

در شانزده می 2007، « تلگراف» گزارش داده بود که جنگ طلب نئوکان دولت بوش یعنی جان بولتون به « تلگراف» گفته است که پس از آنکه تحریم‌های اقتصادی و تلاش‌ها برای راه اندازی یک انقلاب مردمی در ایران با شکست مواجه شد، حمله نظامی از سوی ایالات متحده به ایران، «آخرین گزینه» خواهد بود.در بیست و هفت می 2007، « لندن تلگراف» به طور مستقل گزارش داد که: «آقای بوش مدرکی رسمی را به امضا رسانده که بر طرح های سیا برای راه اندازی یک مبارزه تبلیغاتی و ضد اطلاعاتی به منظور بی ثبات و نهایتاً سرنگون کردن حاکمیت تئوکراتیک روحانیون صحه می‌گذاشت».

در بیست و نه ژوئن 2008 ، سیمور هرش در« نیویورکر» گزارش کرد که « طبق نظر منابع نظامی، اطلاعاتی و کنگره ای فعلی و پیشین، سال گذشته کنگره با درخواستی که از سوی پرزیدنت بوش برای تأمین بودجه افزایش گسترده دامنه عملیات های پنهانی علیه ایران ارائه داده بود، موافقت کرده است.

این عملیات‌ها که رئیس جمهور برای انجام آنها درخواست 400 میلیون دلار بودجه کرده است، در قالب یک فرمان ریاست جمهوری که توسط بوش به امضا رسیده، برای بی ثبات کردن رهبری مذهبی این کشور طراحی شده‌اند».

بدون شک اعتراضات صورت گرفته در تهران، مشخصات اعتراضات انجام شده با رهبری سیا در گرجستان و اکراین را داراست. باید مطلقاً کور بود که این مشخصات را ندید.

دانیل مک آدامز نیز نظراتی در این باره ابراز کرده است. مثلاً گفته است که کنت تیمرمن نو محافظه کار، روز قبل از انتخابات در مطلبی نوشته است: «در اینجا صحبت از یک «انقلاب سبز» تدارک دیده شده باشد، به ویژه اگر موسوی و طرفدارانش به همان اندازه که ادعا می کنند،نسبت به پیروزی خود مطمئن بوده باشند؟ به نظر می رسد که این امر مدرکی روشن از دست داشتن ایالات متحده در اعتراضات مربوط به انتخابات باشد.

تیمرمن ادامه می دهد و می‌نویسد که: « اقدام ملی برای دموکراسی» میلیون‌ها دلار را برای تشویق انقلاب‌های «رنگی» هزینه کرده است ... به نظر می‌رسد، بخشی از این پول به دست گروه‌های طرفدار موسوی رسیده باشد که با سازمان‌های غیردولتی بیرون ایران که اقدام ملی برای دموکراسی هزینه آنها را تأمین می‌کند ارتباط دارند. «بنیاد دمکراسی برای ایران یک سازمان خصوصی غیرانتفاعی است که در سال 1995 با پول اهدایی از سوی اقدام ملی برای دمکراسی به منظور تشویق دمکراسی و حاکم کردن حقوق بشردرایران با معیارهای مورد پذیرش بین المللی، تأسیس شده است».

گزارش اوباما از اقدامات ضدآمریکایی آمریکا در جریان فتنه

علی رغم اینکه آمریکا در ایران سفارتخانه‌ای ندارد، باراک اوباما در گزارش خود که برای رؤسای کنگره و مجلس سنای آمریکا- نانسی پلوسی و جوزف بایدن- ارسال‌شده، شرح مفصلی از اقدامات ضد ایرانی دولت خود در حوزه اطلاع‌رسانی ارائه کرده است.

بر اساس گزارش اوباما، مجموعه این اقدامات تحت عنوان‌بندی به‌اصطلاح قانونی با نام بند 1264 (قانون قربانیان سانسور ایران) انجام می‌شود. بر اساس گزارش اوباما، محور اصلی عملیات رسانه‌ای کاخ سفید علیه ایران، نهادی دولتی به نام «شورای پخش مدیران» (BBG) است و شبکه خبر فارسی صدای آمریکا (PNN) و رادیو فردا متعلق به رادیو آزاد اروپا/ رادیو آزادی (RFE/RL) ازجمله رسانه‌هایی هستند که در این پروژه نقش دارند و به ادعای اوباما، ایرانی‌ها از این طریق می‌توانند به اخبار سانسور نشده و بی‌طرفانه دست یابند. در این میان تلویزیون شبکه خبر فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا نیز به‌صورت 24 ساعته به پخش برنامه و اخبار می‌پردازند.


در ادامه این گزارش به تلاش دوچندان آمریکایی‌ها برای دامن زدن به ناآرامی‌ها در ایران، درست روز بعد از انتخابات اشاره‌شده است. گزارش اوباما در این زمینه تصریح می‌کند: «روز بعد از انتخابات شبکه خبر فارسی صدای آمریکا دو برنامه جدید را در دستور کار خود قرارداد تا به ایرانیان درباره حوادث کشورشان اطلاع‌رسانی کند. در یک «برنامه صبحگاهی جدید» یک «گزارش ویژه» دوساعته قرارداد شد که به اخبار انتخابات و حوادث پس‌ازآن می‌پرداخت.»

* سه منبع اصلی برای تأمین محتوای برنامه‌های ضد ایرانی

در گزارش اوباما سه منبع اصلی برای تأمین محتوای برنامه‌های ضد ایرانی رسانه‌های دولتی آمریکا ذکرشده است. این منابع عبارت‌اند از؛ «1) تصاویر ویدئویی تهیه‌شده توسط شهروندان روزنامه‌نگار ایرانی، 2) تلفن‌های بینندگان از داخل کشور و تشریح آنچه دیده بودند و 3) گزارش‌هایی از واکنش‌های ایرانیان خارج از کشور و همچنین واکنش‌های رسمی کشورهای مختلف ازجمله آمریکا.»

فرکانس‌های ماهواره‌ای جدید، یک مسیر اینترنتی حفاظت‌شده، توییتر و فیس‌بوک از دیگر ابزارهایی بودند که واشنگتن در فتنه سال 88 از آن‌ها برای گسترش اغتشاشات استفاده کرد. در گزارش دولت آمریکا در مورد این ابزارها آمده است؛ «اداره «شورای مدیران پخش»، به‌منظور پشتیبانی از برنامه‌ها، فرکانس‌های ماهواره‌ای جدیدی را پیش‌بینی نمود تا از قبل بر انسداد فرکانس‌های امواج پخش اخبار توسط دولت ایران پیش‌دستی نماید. همچنین یک مسیر اینترنتی حفاظت‌شده و منحصربه‌فرد برای ایرانی‌ها تعبیه گردید تا تصاویر ویدئویی خود را به شبکه خبر فارسی صدای آمریکا ارسال نمایند. خدمات وب‌سایت «توییتر» نیز به صفحات وب‌سایت «فیس‌بوک» و وبلاگ‌ها افزوده شد.»

علی‌رغم شکست این اقدامات، گزارش اوباما نشان می‌دهد آمریکا از توطئه علیه جمهوری اسلامی دست نکشید و به دنبال گسترش و تنوع بخشیدن به گزینه‌های خود است؛ «دولت انتظار دارد که با استفاده از کاربردهای جدید موبایل‌های آیفون و اندروید (Android)، صاحبان موبایل در ایران و دیگر نقاط جهان بتوانند:

- به وب‌سایت شبکه خبر فارسی صدای آمریکا دسترسی داشته و در صورت تمایل مقاله‌ها را ابتدا دانلود و سپس بخوانند.

- قطعه‌های خبری را به صفحات توییتر یا فیس‌بوک خود بفرستند تا از این طریق اخبار بخش فارسی صدای آمریکا به‌صورت ویروسی منتشر شود.

- به صفحه توییتر مخصوص شبکه خبر فارسی صدای آمریکا دسترسی یابند.

- تصاویر ویدئویی و عکس را در وب‌سایت شبکه خبر فارسی صدای آمریکا آپلود نمایند.

این امر به ایرانی‌ها اجازه می‌دهد تا اطلاعات و تصاویر خود را بدون ذکر نام ارسال نمایند تا صدای آمریکا نیز آن‌ها را پس از بررسی پخش نماید.»

*جوانان؛ هدف اصلی پروژه جنگ نرم آمریکا علیه ایران

بر اساس گزارش اوباما، جوانان هدف اصلی پروژه جنگ نرم آمریکا علیه ایران هستند که سعی می‌شود مستقیم و غیرمستقیم بر ذهن و رفتار آن‌ها تأثیرگذاری شود. این گزارش در این مورد به‌طور اختصاصی به برنامه‌های رادیو فردا اشاره می‌کند؛

«رادیو فردا تلاش کرده تا طیف گسترده‌ای از اطلاعات مربوط به مسائل داخلی و خارجی را در اختیار شنوندگان ایرانی قرار دهد. رادیو فردا در ابتدای هر ساعت برنامه اخبار را پخش می‌کند، پس‌ازآن گزارش‌ها، مصاحبه‌ها و همچنین بخش‌هایی پخش می‌شوند که به مسائل جوانان، زنان، فرهنگ، اقتصاد و سیاست می‌پردازند. رادیو فردا که عموماً بر مخاطبین جوان تمرکز کرده فضایی را به وجود آورده تا ایرانیان علاوه بر دسترسی به جهان خارج، با یکدیگر نیز در ارتباط باشند.

رادیو فردا سعی دارد از طریق آخرین تکنولوژی‌های اینترنتی و وب‌سایت‌های اجتماعی درکنش متقابل با شنوندگان خود قرار گیرد. در وب‌سایت رادیو فردا، اخبار کوتاه، گزارش‌های خبری، مصاحبه‌ها، تحلیل‌ها، تفسیرها، بخش ارسال نظرات، بخش عکس و همچنین قطعات صوتی و تصویری قرارداد شده‌اند تا کنش متقابل با بینندگان تقویت گردد.»

*جدال ماهواره‌ای ایران و آمریکا در خلال فتنه88

این گزارش به جدال ماهواره‌ای ایران و آمریکا اشاره‌کرده و قید می‌کند: «شورای مدیران پخش قبل و پس‌ از انتخابات ریاست جمهوری ایران، با تنظیم فرکانس‌ها و اضافه‌سازی ظرفیت‌های ماهواره‌ای جدید به مقابله با پارازیت‌های ماهواره‌ای دولت ایران می‌پردازد. «شورای مدیران پخش خبر» به‌طور مداوم اقدامات ایران برای ارسال پارازیت را زیر نظر دارد. این اداره مهندسین متخصص خود را به کار گمارده تا با تدوین استراتژی‌های لازم از دسترسی مخاطبین به برنامه‌ها اطمینان حاصل نمایند. این چالش بالاخص زمانی بزرگ‌تر می‌شود که بدانیم برنامه‌ها باید از فرکانس‌های آشنا برای مخاطبین خارج‌شده و یا به ماهواره‌هایی که کمتر توسط ایرانی‌ها استفاده می‌شوند منتقل گردند.»

اوباما در مورد ابزار رادیویی دولت آمریکا در جنگ نرم علیه ایران گزارش می‌دهد: «اداره «شورای مدیران پخش» پس از 15 ژوئن، تعداد فرکانس‌های موج‌کوتاه رادیو فردا را دو برابر کرده است. این افزایش در زمان صبح همچنین اوایل و اواسط عصر رخ می‌دهد یعنی زمانی که بیشترین مخاطبین در کنار رادیوها قرارگرفته‌اند. بدین ترتیب فرکانس‌های ارسال امواج رادیو فردا از 5 به 10 افزایش یافتند.»

*نقش برجسته اینترنت در جنگ رسانه‌ای علیه ایران

این گزارش با اشاره به نقش برجسته اینترنت در جنگ رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران، اقدامات کاخ سفید در این حوزه را این‌گونه تشریح می‌کند: «قبل از انتخابات، تلاش‌های «شورای مدیران پخش» بیشتر بر وب‌سایت‌های فیلترشکن متمرکز بود. همچنین یک نرم‌افزار فیلترشکن نیز وجود داشت که به کاربران ایرانی اجازه می‌داد تا به برنامه‌های شبکه خبر فارسی صدای آمریکا و همچنین رادیو فردا دسترسی یابند.

بعد از افزایش رسمی سانسور در فضای بعد از انتخابات خود ایرانی‌ها به دنبال راه‌هایی بودند تا بر این مشکل فائق آیند. «شورای مدیران پخش» در تلاش است تا با یافتن منابع جدید برای حمایت از قراردادهای فعلی با فروشندگان نرم‌افزارهای فیلترشکن و همچنین یافتن نرم‌افزارهای جدید، به مقابله با اخلال‌های دولت ایران در برنامه‌هایش بپردازد. «شورای مدیران پخش» وب‌سایت‌ها و نرم‌افزارهای فیلترشکن جدید معرفی کرده و تلاش خواهد کرد تا انطباق‌پذیری و سازگاری کاربران ایرانی را افزایش دهد.»

گزارش مذکور درباره نقش شبکه خبر فارسی صدای آمریکا در اغتشاشات پس‌ از انتخابات می‌گوید: «پوشش خبری ناآرامی‌های انتخابات ژوئن 2009 در شبکه خبر فارسی صدای آمریکا با برقراری شبکه گسترده ارتباطات کارکنان این بخش در داخل ایران- روزنامه‌نگارها، فعالین، تحلیل گران سیاسی- و همچنین کمک‌های شهروندان روزنامه‌نگار ایرانی که تصاویر ویدئویی و عکس از تظاهرات و دیگر وقایع تهیه می‌کردند، رشد چشمگیری یافت. بخش فارسی صدای آمریکا در موبایل‌ها نیز قابل‌دسترسی است. در ماه‌های بعدی امکانات بخش موبایل این شبکه خبری افزایش خواهند یافت.»

گزارش اوباما درباره منابع مالی این پروژه آمریکایی تصریح می‌کند: «برنامه‌های اداره «شورای مدیران پخش» برای استفاده از مقادیر اختصاص‌یافته طبق بخش 1244 عبارت‌اند از:

الف) شناسایی و سپس بسط یا تولید برنامه‌ها و پلتفرم‌های ویژه؛ و

ب) بسط یا تولید ظرفیت انتقال اطلاعات از طریق ماهواره، رادیو و یا اینترنت.

پخش خبر به ایران از طریق تلویزیون، رادیو، اینترنت و دیگر پلتفرم‌های دیجیتالی یکی از اولویت‌های اداره «شورای مدیران پخش خبر» باقی می‌ماند. پیرو مبالغ اختصاص‌یافته برای سال مالی 2010 در «قانون تخصیص هماهنگ» «شورای مدیران پخش» به پشتیانی خود از برنامه‌های ما ] دولت آمریکا[برای برقراری ارتباط با مخاطبین ایرانی که اهمیت زیادی دارد، ادامه خواهد داد.

ما از منابع «صندوق پشتیبانی اقتصادی» (ESF) و «صندوق دموکراسی حقوق بشر» (HRDF) استفاده می‌کنیم تا به مردم ایران ابزار لازم برای دستیابی به حقوق اولیه و تعیین حق سرنوشت خویش را ارائه کنیم. این برنامه‌ها در سه حوزه عمده قرار می‌گیرند: (1) تقویت سازمان‌های جامعه مدنی؛ (2) افزایش آگاهی و تقویت حاکمیت قانون که شامل تبعیت از مفاد قانون اساسی و قوانین جاری ایران است و (3) افزایش آزادی بیان از طریق استفاده خلاقانه از رسانه‌های جدید به‌منظور درگیر ساختن جوانان، آموزش روزنامه‌نگاران طبق استانداردهای بین‌المللی و تدارک دسترسی به اطلاعات فیلتر نشده در اینترنت و همچنین تدارک امکانات زبان فارسی برای این رسانه‌ها و ابزار جدید.»

این گزارش از قراردادهای جدید با شرکت‌های تکنولوژیکی خبر داده و گسترش اقدامات خود ضد جمهوری اسلامی ایران را این‌گونه شرح می‌دهد: توسعه و بهبود سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم در انتقال اطلاعات انجام‌گرفته است. «شورای مدیران پخش» چهار فرکانس ماهواره‌ای جدید، یک صفحه در توییتر، کاربردهای جدید در آیفون و اندروید اضافه کرده و همچنین تعداد باندهای موج‌کوتاه رادیو فردا را دو برابر کرده تا از انتقال اطلاعات به مخاطبین ایرانی حمایت و پشتیبانی کند. همچنین این اداره، قراردادهای خود را با شرکت‌های تکنولوژیکی ارائه‌کننده خدمات ضد فیلتر افزایش داده تا وب‌سایت‌ها و نرم‌افزارهای فیلترشکن جدید به کاربران ارائه کند.

* اهمیت حماسه نهم دی‌ماه

علیرغم همه تمهیدات فوق که تنها بخشی از تلاش‌های جریان استکبار برای براندازی جمهوری اسلامی بود، واقعیتی انکار ناپذیر همواره پاشنه‌اشیل دشمن بوده و آن اینکه به فرموده رهبر انقلاب «ایران گرجستان نیست». این جمله بدان معنی است که برخلاف همه دقتی که دشمن در طراحی فنی و محتوایی یک پروژه براندازی خرج‌ می کند جغرافیای فرهنگی سیاسی ایران اسلامی با تمام مدل‌های مردمی جهان تفاوت ماهوی دارد که آن نشات گرفته از بی‌بدیل بودن ذات انقلابی اسلامی است. 

برای مثال عاشورای 88نقطه پایانی بر همه تمام شک و شبهه‌هایی بود که عده‌ای در آن 8ماه در اثر تبلیغات رسانه‌ای دشمن دچار آن شده بودند. واقعیت این است که عده ای تا روز عاشورا هنوز این سوال برایشان مبهم بود که آیا واقعا تقلب شده و آیا اغتشاشگران کف خیابان واقعا داعیه استیفای حق مردن را دارند یا بدنبال اهداف دیگری هستند. 

هتک حرمت عاشورا یک دوقطبی در میان همه آن اتفاقات ایجاد کرد و آن دوقطبی حسینیان و ضدحسینیان بود؛ که در فرهنگ سیاسی ایران اسلامی قطعا حسینیان اکثریت مطلق را شکل می دهند و در این میان عده‌ای معدود در میانه میدان آشوب تنها می‌مانند.

نهم دی بی‌نظیرترین حرکت مردمی تاریخ انقلاب اسلامی در حفاظت از نظام مردمی جمهوری اسلامی است که فصلی جدید از بصیرت، هوشیاری، دشمن‌شناسی و غیرت دینی و انقلابی در صحیفه تاریخ مبارزات مردم مسلمان ایران رقم زد و روز نهم دی‌ماه 1388 را به‌واسطه حرکت عظیم، حیرت‌انگیز و فوق‌العاده مردم، در تاریخ ماندگار کرد.

فتنه‌گران آیین‌های ملی مذهبی رابرای اغتشاشات خود انتخاب می‌کردند چون حضور خیابانی در آئین‌های ملی و مذهبی نیاز به مجوز قانونی نداشت و از سویی دیگر در چنین روزهایی به دلیل حساسیت رسانه‌ها و افکار عمومی امکان دیده شدن اعتراضات و اغتشاشات افزایش می‌یافت. سوءاستفاده و اغتشاش در آیین عبادی- سیاسی نماز جمعه که محل اجتماع مسلمین است، حمله به سیاست‌های آرمانی انقلاب اسلامی ایران در روز جهانی قدس و ایجاد آشوب و بلوا در روز سیزدهم آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و ایجاد اغتشاش در روز شانزدهم آذر سال 1388 و توهین و جسارت به ساحت مقدس حضرت امام خمینی (ره) و شکستن حرمت ایام عزاداری اباعبدالله (ع) توسط فتنه‌گران را باید در همین راستا قلمداد کرد.

ساعات اولیه عاشورای ۸۸ که عزاداران حسینی همگی در تکایا و حسینیه ها مشغول عزاداری بودند، آشوبگران از خلوت بودن معابر عمومی و خیابان ها استفاده کرده و اقدام به آشوب حرمت علیه ساحت اباعبدالله کردند که همین مسئله به بزرگترین اشتباه آنها منجر شد. آنها کف و سوت زنان مسجد آتش زدند و عزاداران را مورد ضرب و شتم قرار دادند. اما دیری نپایید که ظهر عاشورا بساط همه این بی‌حرمتی‌ها با غیرت حسینی عاشوراییان به یکباره جمع شد.

*مدل بی‌بدیل انقلاب اسلامی

نهم دی 88 بصیرت انقلابی ایرانیان به رود پرخروش غیرت حسینی پیوست و به جریان بزرگی در تاریخ انقلاب اسلامی بدل گشت. در نهم دی، انقلاب اسلامی به عنوان یک واقعه سیاسی در تاریخ معاصر، با ماهیت اصلی خود که آن که همان عاشوراست پیوند خورد و از این لحاظ است که تحلیلگران جایگاه این روز را با عاشورای سال57 هم‌سنگ می دانند.

آنچه در پایان جای شک و شبهه‌ای ندارد، این است که مدل حکومت‌داری و نوع ارتباط مردم با حکومت در انقلاب اسلامی با تمام مدل‌های حال حاضر متفاوت است و همین مسله 40سال است که معادلات دشمن را با چالشی بزرگ مواجه می‌کند. این مناسبات فی‌مابین امام و امت است که دشمن هنوز نتوانسته به عمق آن پی برده و تحرکات خود را بر مدار آن برنامه ریزی کند.

برچسب ها:

جهان