مهاجری: روحانی در بهبود معیشت مردم موفق بود/ باید به FATF بپیوندیم تا ثابت شود تروریست نیستیم

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

**مهاجری: روحانی در بهبود معیشت مردم موفق بود

«محمد مهاجری» در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «ما نمی‌توانیم بگوییم که می‌خواهیم با همه کشورهای جهان قطع رابطه کنیم؛ چون خواهان عزتمندی هستیم...وقتی پایمان را بیخ گلوی «FATF» فشار می‌دهیم و نام آن را عزت می‌گذاریم، تنها شرایط را برای مردم سخت‌تر می‌کنیم؛ بنابراین معتقدم که بخشی از مشکلات کشور با دیپلماسی ‌حل‌شدنی است. باید حتی اگر بشود، به طور کوتاه‌مدت با جهان ارتباط داشته باشیم».

مهاجری در ادامه گفت:«بپذیریم که در فضای خارج از ایران فضایی وجود دارد که اگر ایران با آنها ارتباط برقرار کند؛ تا اندازه‌ای مشکلات اقتصادی مردم حل خواهد شد...به نظرم دولت با مجموع رخدادها و با توجه به خاستگاه و تفکرات شخصی خود روحانی ناموفق نبوده. رئیس‌جمهور در دولت اول و دوم شعارش روابط با جهان و بهبود معیشت عمومی از راه رفع تحریم‌ها بود».

گفتنی است «محمد مهاجری» که رسانه های اصلاح طلب از او تحت عنوان «فعال سیاسی اصولگرا» نام می برند، سردبیر سایت دولتی «خبرآنلاین» است. این سایت وابسته به معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد و دبیر شورای عالی اطلاع‌رسانی دولت است. مهاجری بارها با کلیدواژه «ما اصولگراها» دقیقا اظهارات طیف تندروی اصلاحات را بیان کرده است.

چندی پیش یکی از فعالین رسانه ای در واکنش به رویکرد تأمل برانگیز محمد مهاجری نوشت:«وی وانمود کرده که از درون اصولگرایان به نقد اصولگرایان می‌پردازد؛ حال آن‌که انصاف این بود وی مطالبش را از موضع "ما دولتی‌ها و حامیان روحانی"- چه در نقد و چه در تمجید دولت- بنویسد...اینکه کسانی در خدمت دولت، به جبهه منتقد دولت حمله کنند و برای معتبر کردن این حمله، خود را جزو جبهه مقابل دولت جا بزنند، نوعی غش در معامله و فریب رسانه‌ای است».

و اما درباره اظهارنظر مهاجری در مصاحبه با روزنامه شرق گفتنی هایی است که در ادامه به آن می پردازیم.

محمد مهاجری، با اشاره به اینکه دولت روحانی ناموفق نبوده، در ادامه تاکید کرده است که «رئیس‌جمهور در دولت اول و دوم شعارش روابط با جهان و بهبود معیشت عمومی از راه رفع تحریم‌ها بود». این یعنی، دولت روحانی در بهبود معیشت مردم از طریق دیپلماسی موفق بوده است. این ادعا در حالی است که وضع فعلی کشور نتیجه «چیدن تمامی تخم مرغها در سبد برجام» توسط دولت روحانی است.

به عبارت دیگر، گرانی مسکن، خودرو، لوازم خانگی، سکه،کاهش ارزش پول ملی، تعطیلی کارگاهها و کارخانه های تولیدی و...همگی میوه های برجام است.

حامیان دولت در ادعایی مضحک وانمود می کنند که منتقدان دولت معتقد به قطع رابطه با جهان هستند. این در حالی است که حرف اصلی منتقدان، ارتباط با همه دنیا(به غیر از رژیم غاصب صهیونیستی و دولت سلطه گر امریکا) بر پایه سه اصل «عزت، حکمت و مصلحت» است.

منتقدان دولت می گویند ما نباید به رفتار «ارباب-رعیتی» آمریکا و شرکای اروپایی اش تن دهیم. باید ضمن ارتباط با جهان، به طور خاص دیپلماسی منطقه ای را نیز ارتقا داده و روز به روز تقویت کنیم.

مهاجری مدعی شده است که «بخشی از مشکلات کشور با دیپلماسی ‌حل‌شدنی است. باید حتی اگر بشود، به طور کوتاه‌مدت با جهان ارتباط داشته باشیم». این ادعا در حالی است که اولا اکنون ایران با جهان در ارتباط است و ثانیا عیار ادعای رفع مشکلات مردم با دیپلماسی در ماجرای برجام به خوبی نمایان شد.

طیف اصلاح طلب بدون توجه به توافق عبرت آموز برجام همچنان معیشت مردم را به سیاست خارجی گره زده و دولت را به فرافکنی تشویق می کند.

**چاره ای نداریم، باید برجام منطقه ای را قبول کنیم

«علی بیگدلی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان در پاسخ به این سوال که «چه عواملی می‌توانند سبب ساز موفقیت در حوزه سیاست خارجی شود؟» گفت:«آمریکا پیشتر خواسته‌های بی منطق خود را مطرح کرده و گفته که از ایران چه می‌خواهد. به‌نظر من این روزها که اوضاع در سوریه، عراق، لبنان و یمن چندان خوب نیست، فرصت خوبی برای ما فراهم است که بتوانیم در برخی سیاست‌های منطقه‌ای تجدیدنظر کرده و شرایط را برای آغاز مسیر جدید و نتیجه محور فراهم کنیم. وقتی درکانون نفوذ ما در منطقه مشکلات تااین اندازه جدی است و افکار عمومی آن کشورها ایران را به‌عنوان مقصر می‌شناسند، ما می‌توانیم با به وجود آوردن تغییراتی در سیاست‌هایمان راه را باز کنیم».

بیگدلی در ادامه گفت:«نظر من این است که ما باید یک گام‌هایی را در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای خود برداریم و تغییراتی را لحاظ کنیم. ما می‌خواهیم در نقطه صفر باقی بمانیم اما آمریکا تغییراتی در سیاست‌های خود لحاظ کند...اینکه ما بگوییم باید کل تحریم‌ها برداشته شود یا حداقل نیمی از آنها به عنوان پیش‌شرط مذاکره برداشته شود، به طور کامل از سوی آمریکا رد خواهد شد و انجماد کنونی را ادامه خواهد داد. در شرایط کنونی هر دو طرف باید نوعی نرمش در مواضع نشان دهند».

این فعال اصلاح طلب از یکسو اعتراف می کند که خواسته های آمریکا «بی منطق» است و از سوی دیگر مدعی است که ما باید به این خواسته های بی منطق تن دهیم!

بیگدلی مدعی شده است که ما نباید در نقطه صفر باقی بمانیم و یکطرفه انتظار لغو تحریم ها را داشته باشیم. گویا اصلاح طلبان اصرار دارند که همچنان فهم و شعور مردم را مورد توهین و تحقیر قرار دهند. آیا اکنون ما در مواجهه با آمریکا در نقطه صفر هستیم؟! پس برجام چه بود؟! مگر پس از مذاکره مستقیم با آمریکا، توافق هسته ای انجام نشد؟! مگر ما تعهدات خود را کامل انجام ندادیم؟! آیا آمریکا که تعهد داده بود تمامی تحریم ها را لغو کند، عهدشکنی نکرد؟!

نتیجه برجام این شد که «هسته ای رفت ولی تحریم ها ماند». پس با این حساب ما در مواجهه با آمریکا حداقل در موضوع برجام در نقطه صفر نیستیم. ما از آمریکا طلبکاریم اما طیف اصلاح طلب در نقش بلندگوهای کاخ سفید، همیشه ایران را در جایگاه بدهکار نشانده و اصرار دارد که بر مولفه های قدرت ساز ایران چوب حراج زده شود!

لازم به ذکر است که پیش از این «پروانه سلحشوری» نماینده اصلاح طلب مجلس نیز مدعی شده بود که «مردم عراق و سوریه، ایران را لعن و نفرین می کنند»!؛ ادعایی مضحک که صرفا از رسانه های آل سعود و ملکه انگلیس بیان می شود.

** باید به FATF بپیوندیم تا ثابت شود تروریست نیستیم

روزنامه سازندگی در یادداشتی به قلم «یوسف مولایی» فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت:«در کارگروه ویژه اقدام مالی(FATF) تنها گروهی از کشورها جمع هستند. نه معاهده است، نه سازمان است؛ فقط یک سری استاندارد است که اعمال می کنیم تا مشخص شود پولشویی و تأمین مالی تروریسم در مبادلاتمان نیست و اگر شما این کار را انجام ندهید، متهم هستید که فعالیت هایتان مشکوک است و پنهان کاری می کنید و گرفتاری هایی دارد».

مولایی در ادامه نوشت:«بدیهی است در صورت عدم اجرای شروط FATF منزوی می شویم و کنار می رویم».

سازمان FATF مدعی است که وظیفه اش مبارزه با تروریسم و پولشویی است. این در حالی است که اولا مقر این سازمان در پاریس است، شهری که میزبان سران گروهک تروریستی منافقین است. گروهک جنایتکاری که 17 هزار ایرانی را وحشیانه به شهادت رسانده است. از جمله اقدامات فجیع گروهک منافقین، شرط‌بندی بر سر جنسیت جنین در شکم مادران بود. منافقین در عملی فاجعه‌بار شکم زنان باردار را پاره می‌کردند تا جنسیت نوزاد را دریابند و تفریح و شرط‌بندیشان را کامل کنند.

FATF نه درباره جنایت آل سعود در منطقه حساس است و نه پشتیبانی تسلیحاتی آمریکا و تروئیکای اروپایی(انگلیس، فرانسه، آلمان) از کشتار وحشیانه زنان و کودکان در منطقه غرب آسیا را می بیند. حالا بنابر ادعای حامیان FATF ما باید به این سازمان ثابت کنیم که مدافع تروریسم نیستیم!

ثانیا، «اف ای تی اف» در حالی مدعی مبارزه با پولشویی است که 70 درصد پولشویی دنیا در آمریکا و اروپا-کشورهای موسس FATF- صورت می گیرد.

مولایی مدعی است که ما باید فقط یک سری استاندارد را در FATF رعایت کنیم. این سازمان پیش از این استاندارهای! مدنظر خود را اعلام کرده است. بنابر  استانداردهای FATF! بانک های داخل کشور باید اشخاصی و نهادهایی که در لیست تحریم وزارت خزانه داری آمریکا هستند، تحریم کنند. فرماندهان نظامی از جمله سردار حاج قاسم سلیمانی، دانشمندان کشور در حوزه های مختلف علمی از جمله دانشمندان هسته ای، نهادهای تحقیقاتی و علمی و هر آنچه که عامل پیشرفت و عزت ایران است در لیست تحریمی وزارت خزانه داری آمریکا وجود دارد و ما در صورت پیوستن به FATF موظف هستیم که آن را در داخل کشور اعمال کنیم.

یک سوال؛ کدام کشور عزتمند و مقتدری، فرماندهان نظامی و دانشمندان و شرکت های دانش بنیان خود را تحریم می کند؟!

برچسب ها:

سیاسی