اصغر ابراهیمی اصل معاون اسبق وزیر نفت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت CNG در کشور گفت: یکی از راهکارهای کسب درآمد برای دولت توسعه جایگاههای CNG است. ما به ظرفیت 40 میلیون متر مکعب در روز ایستگاه فروش CNG احداث کردهایم. از طرفی ناوگان اتومبیل ما شامل 17 میلیون اتومبیل خصوصی و 3.4 میلیون اتومبیل تاکسی، تاکسی اینترنتی، وانت و خودروهایی است که شبکهی توزیع مواد غذایی، دارو و سبزیجات و میوه را به عهده دارند. از این تعداد 3.4 میلیون، 2 میلیون و 630 هزار تا از آنها دوگانه سوز نیست.
وی همچنین اظهار داشت: دلیلش هم این است که مسئولین ما به اشتباه قیمت CNG را افزایش دادند. اگر دولت قیمت CNG را که همه جای دنیا یک ششم پایینترین نرخ سوخت است را برا این مبنا محاسبه و تعیین کند؛ یعنی الان اگر گازوئیل 300 تومان است باید CNG متر مکعبی 50 تومان باشد. اگر این اتفاق بیفتد مصرف از بنزین به سمت CNG شیفت پیدا میکند.
ابراهیمیاصل افزود: متاسفانه طی یک تصمیم غلط، قیمت CNG را از سال 92 ، 414 تومان به ازای هر متر مکعب در نظر گرفتند. در نتیجه عملاً دیگر کسی سراغ CNG نرفته است. اگر دولت بیاید CNG را 200 تومان کند، 1562 میلیارد تومان اینجا ظاهراً پول از دست میدهد ولی 20 میلیون متر مکعب CNG مشتری پیدا میکند.
معاون اسبق وزیر نفت ادامه داد: اگر 20 میلیون متر CNG مصرف شود در سال 7.3 میلیارد متر مکعب مصرف CNG افزایش مییابد که معادل آن بنزین صرفهجویی میشود، بنزین را با نرخ 50 سنت اگر صادر کنیم؛ 36 هزار میلیارد تومان پس از کسر این عدم النفع تثبیتی که برای CNG دادیم برای دولت میماند. دولت 36 هزار میلیارد تومان پول را به دست میآورد نه در گران کردن بلکه در ارزان کردن.
*ظرفیت توسعه CNG در کشور 130 میلیون متر مکعب است
وی خاطرنشان کرد: در این فضای روانی تحریم بینالمللی اگر دولت بیاید قیمت CNG را به نصف تقلیل بدهد؛ تمام ناوگان موجود که اکثرا بنزین سوز هستند؛ همه از CNG استفاده میکنند. الآن روزانه 40 میلیون متر مکعب ظرفیت عرضه CNG داریم که 16 میلیون متر مکعب آن استفاده میشود. اگر برنامهریزی کنیم که 20 میلیون متر مکعب دیگر هم مصرف شود، 36 هزار میلیارد تومان درآمد برای کشور ایجاد میکند.
ابراهیمیاصل در پایان اشاره کرد: کشور پتانسیل این را دارد که تا 130 میلیون متر مکعب CNG استفاده کند در این صورت میتوان کل بنزین را به کشورهای همسایه صادر کرد. آمریکا هم قطعا نمیتواند جلویش را بگیرد؛ برای اینکه با خط لوله بنزین را به عراق، به آذربایجان، به ارمنستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان صادر میکنی و در کشور خود آنها مخازن وجود دارد و از طریق مخازن از شبکهی خط لوله یا با تانکر در پمپ بنزینها میرود. بنابراین یک عقلانیتی باید در وزارت نفت حاکم بشود که منافع را سیاسی و حزبی نبیند. منافع را ملی و استراتژیک ببیند آن وقت وضع مملکت بهتر میشود.
انتهای پیام/