رامتین قانع در گفتوگو با خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، در رابطه با اعلام نتایج آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: این آزمون دو مرحلهای است، مرحله اول مربوط به آزمون کتبی بوده و پیشبینی ما این است 10 درصد از پذیرفتهشدگان موفق به دریافت حد نصابهای لازم شده و بعد از آن بتوانند وارد مرحله دوم این آزمون شوند.
وی ادامه داد: مرحله دوم، مصاحبه تخصصی و شخصیتشناسی است چرا که اعتقاد داریم صرف برگزاری آزمون کتبی و تست زدن برای وکیلِ خوب شدن کافی نیست و جنبههای دیگر نیز باید لحاظ شود.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: شرکتکنندگان اولیه در این آزمون 107 هزار نفر هستند و پیشبینی ما این است که 50 درصد این داوطلبان بتوانند موفق به اخذ پروانه وکالت شده و در مرحله دوم قبول شوند. این در حالی است که در سال 96، 3 هزار ظرفیت تعیین کرده بودیم و فقط 1551 نفر جذب شدند، بنابراین ما اصراری به قبولی بالا نداریم بلکه میخواهیم افرادی طبق استانداردها و با صلاحیت قبول شوند.
قانع افزود: برای مرحله دوم آزمون، تیم مصاحبهکننده ثابت طراحی شده، 40 تیم هستند که از تهران به 7 منطقه کشور میروند. استانهای تهران، شیراز، همدان، اصفهان، تبریز، کرمان و مشهد شهرهایی هستند که محل برگزاری آزمون شفاهی بوده و شخصیتشناسی افراد در این استانها انجام میشود.
وی گفت: اعضای تیمها، قضات، اساتید دانشگاهی، وکلای دادگستری و روانشناسان هستند و از هر 7 منطقه نیز اساتیدی به تیمها اضافه میشود.
رئیس کمیسیون کارآموزی مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: آزمون وکالت قوه قضائیه تحت نظارت قوه قضائیه اجرا میشود و شائبهای در مورد سلامت آزمون تاکنون مطرح نشده و مسائل امنیتی با شدت و حساسیت بالا اعمال شده است و سؤالات در مرحله آزمون شفاهی با نظارت ناظران در مباحث مختلف حقوقی طرح خواهد شد.
قانع افزود: آمادهایم تجارب ناشی از این آزمون را در اختیار سایر نهادها قرار دهیم چرا که تجربه شرکت این حجم از داوطلب را تاکنون نداشتهایم.
وی بیان داشت: در این آزمون سؤالات بلافاصله منتشر شد، سه روز بعد پاسخنامه تشریحی و کمتر از دو هفته نتایج آزمون را منتشر کردهایم. در واقع به وعدههای خود وفادار و پایبند بودهایم که این امر در تجارب گذشته بیسابقه بوده است.
انتهای پیام/