به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، منجمان چینی بیش از ۱۰ هزار ستاره غول پیکر غنی از لیتیم را پیدا کردهاند و از تعداد کل چنین ستارگانی که قبلاً توسط دانشمندان در سراسر جهان کشف شدهاند، پیشی گرفتهاند.
این کشف توسط محققان رصدخانههای نجوم ملی آکادمی علوم چین براساس دادههای تلسکوپ فیبروسکوپی فیبر چند منظوره بزرگ آسمان (LAMOST) در شمال چین انجام شده است.
محققان معتقدند که لیتیم فراوان ممکن است نتیجه یک فرایند تبادل مواد ویژه در داخل ستاره باشد.
لیتیم یکی از سه عنصر سنتز شده در بیگ بنگ به همراه هیدروژن و هلیوم در نظر گرفته میشود و طبق تئوری کلاسیک تکامل ستاره ای به راحتی در داخل ستارگان مصرف میشود.
نخستین کشف یک ستاره غول پیکر غنی از لیتیم در سال ۱۹۸۲ این تئوری کلاسیک را به چالش کشید؛ به منظور حل معمایی، دانشمندان سعی کردهاند چنین ستاره های بیشتری را مشاهده کنند؛ با این حال، ستارههای غول پیکر غنی از لیتیم بسیار نادر هستند.
براساس داده های LAMOST ، ستاره شناسان بیش از ۱۰ هزار ستاره غول پیکر غنی از لیتیم را از میان ۸۱۰ هزار ستاره غول پیکر یافتند.
محققان گفتند، این تحقیق می تواند دانشمندان را در درک بهتر از ویژگیهای ستارههای غول پیکر غنی از لیتیم و روند تکامل و ساختار داخلی ستارهها یاری کند.
این کشف به تازگی در مجله Astrophysical Journal Journal منتشر شده است.
انتهای پیام/