آیا «لاریجانی» نمی‌گذارد گزارش مجلس درباره «قاچاق» قرائت بشود؟ + فیلم

سخنان دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفساد اقتصادی درباره علل و چرایی عدم برخورد با موضوع «قاچاق» ـ که در یک برنامه تلویزیونی عنوان شده بود ـ مشخصا رئیس مجلس شورای اسلامی را مقصر این موضوع و عامل جلوگیری کننده از برخورد با قاچاق معرفی می‌کرد؛ موضوعی که بلافاصله با واکنش برخی نماینده‌های مسئول در این تحقیق و تفحص و همچنین طیف نمایندگان نزدیک به «علی لاریجانی» مواجه شد.

به گزارش «تابناک»؛ هرچند «داود گودرزی»، دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفساد اقتصادی خیلی مشخص گفته که «شفاف بگویم یک سال و نیم است آقای لاریجانی نمی‌گذارد گزارش تحقیق و تفحص قاچاق در مجلس قرائت شود. می‌گویند گزارش تند و تیز است باید لطیف‌تر شود» رئیس هیات تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز، این سخنان را نادرست و دروغ می‌خواند و آن را به معنای ارسال سیگنالی برای قاچاقچیان می‌داند...

گودرزی: لاریجانی نمی‌گذارد گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق قرائت شود!

«داود گودرزی»، دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفساد اقتصادی در یک برنامه تلویزیونی گفته است: «یکی از بهترین تحقیق و تفحص ها، تحقیق و تفحص از قاچاق بوده که آقای لاریجانی و برخی از نمایندگان جلوی قرائتش را گرفته اند تا تعدیل شود که یکی از مسائلی که به درستی به آن پرداخت شده است، مساله گمرک در قاچاق است که وظایف قانونی اش را درست انجام نمی‌دهد و حرف عجیبی از مسئول گمرک می‌شنویم که قاچاق از مبادی رسمی نداریم و وزیر قبلی اقتصاد آقای کرباسیان هم اعلام کرده بود که باید پرسید این حجم قاچاق در مغازه‌های مختلف و بازار از کجا می‌آید؟ کوله بر خودرو بر دوش می‌آورد؟ و بعد می‌گویند این تخلف است! در حالی که قانون می‌گوید هر فعل یا ترک فعلی که منجر به عدم رعایت تشریفات قانونی ورود کالا به کشور شود قاچاق است، ولی گمرک تعریف را عوض می‌کند که کم اظهاری‌ها و خلاف اظهار‌ها تخلف است و قاچاق نیست! خب سر خودتان را کلاه می‌گذارید؛ سر مردم که کلاه نمی‌رود.»

این سخنان با واکنش رئیس هیات تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز مواجه شد. او با انتقاد از رویکرد صداوسیما به تحقیق و تفحص از مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: صداوسیما با توزیع اطلاعات نادرست، کمکی به مبارزه با قاچاق نمی‌کند، بلکه با این روش به قاچاقچیان سیگنال مثبت می‌فرستد.

آیا «لاریجانی» نمی‌گذارد گزارش مجلس درباره «قاچاق» قرائت بشود؟ + فیلم

«احمد انارکی محمدی» با بیان اینکه رئیس مجلس تاکنون مانع از تحقیق و تفحص از هیچ دستگاهی نشده، یادآور شد: گزارش تحقیق و تفحص از بررسی روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فراتر از آنچه در برنامه متن - حاشیه صداوسیما عنوان شده، اختصاص به تحقیق از یک ستاد خاص ندارد، بلکه فراگیری آن تفحص از بیست و چند دستگاه و دامنه‌اش همچنان که در عنوان طرح آمده، مربوط به دلایل ناکارآمدی مبارزه با قاچاق در همه دولت‌هاست.

رئیس هیات تحقیق و تفحص: آدرس غلط ندهید؛ لاریجانی مقصر نیست

نماینده مردم رفسنجان در مجلس یادآور شد: بیان این مطلب که رئیس مجلس مانع از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از روند مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده، آدرس غلط است. رئیس مجلس به فاصله چند روز پس از تصویب تحقیق و تفحص در جلسه علنی، اعضای هیات را منصوب و چندین بار تکمیل گزارش را پیگیری کردند. اساسا فرایند ارسال گزارش به هیات رئیسه طی نشده که ایشان بخواهند نسبت به قرائت آن ممانعت داشته باشند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: گزارش برای قرائت در صحن باید ابتدا به هیات رئیسه ارسال شود که هنوز این فرایند از سوی هیئت تحقیق و تفحص طی نشده است.

انارکی ادامه داد: طرح اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز و تکالیف جدیدی که قانون جدید به عهده دستگاه‌ها گذاشت، باعث شد تا تحقیق و تفحص با تامل بیشتری صورت گیرد.

به گفته وی، صداوسیما با توزیع اطلاعات نادرست، کمکی به مبارزه با قاچاق نمی‌کند، بلکه با این روش به قاچاقچیان سیگنال مثبت می‌فرستد.

رئیس هیات تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: گاهی طرح و تحقیق و تفحص قبل از نهایی شدن، به اهرم کنترلی دستگاه‌ها تبدیل و باعث اصلاحاتی در رفتار آن‌ها می‌شود که این موضوع از نگاه منتقدان پنهان مانده است. یقینا نباید علیه دستگاه‌هایی که رفتار خود را اصلاح و یا برای مقابله با قاچاق، تدابیر جدیدی اندیشیده اند، گزارش داد و لذا این موارد در گزارش نهایی لحاظ می‌شود.

بهروز نعمتی: سیر گزارش کامل نشده

«بهروز نعمتی» نماینده تهران و یکی از چهره‌های نزدیک به «علی لاریجانی» هم ضمن انتقاد از عملکرد صداوسیما و نحوه نظارت بر برنامه‌های کارشناسی که از رسانه ملی پخش می‌شود و به چهره‌های خدوم اتهام می‌زند، گفت: سیر تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به هیچ وجه مانند آنچه برنامه «متن، حاشیه» بیان کرد و اعلام شد نبود که رئیس مجلس جلوی قرائت گزارش را در صحن علنی را گرفته باشد، بلکه حتی گزارش این تحقیق و تفحص از کمیسیون مربوطه به هیأت رئیسه نرسیده است.

وی ادامه داد: متأسفانه صداوسیما هرگونه که مطابق میلش باشد، عمل می‌کند و دقتی در ارائه اطلاعات صحیح از سوی کارشناسان خود ندارد. مدیریت صدا و سیما شبکه‌ها را به جریان‌های خاص واگذار کرده و به نظر می‌رسد این اقدامات علیه رئیس مجلس از پیش هماهنگ شده باشد.

وی اضافه کرد: زمانی که نمایندگان بر درخواست تحقیق و تفحص از سازمان یا نهادی اصرار کنند، پرونده بعد از بررسی در کمیسیون مربوطه به دست مسئول تحقیق و تفحص‌های هیأت رئیسه می‌رسد تا قرائت شود. حتی این گونه نیست که موضوع در جلسه هیأت رئیسه بررسی شود، چه برسد به این که رئیس مجلس درباره پرونده‌ای اعمال نظر کند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه بررسی تحقیق و تفحص‌ها در مجلس همواره روال طبیعی و قانونی خود را طی می‌کند، خاطرنشان کرد: صداوسیما تصور می‌کند، هر اقدامی که صورت دهد، مباح بوده و اصلا به صحت و دقت مطالب مطرح از سوی کارشناسان مدعو در برنامه‌های رسانه ملی حتی در حد حفظ ظاهر هم اهمیت نمی‌دهد.

باید مقصر معرفی شود

بدون شک، موضوع و مساله تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز که در نهایت باید منجر به شناسایی قاچاقچیان و ارائه راهکار برای مقابله با این مسائل بشود، به اندازه‌ای دارای اهمیت است که مجلس به آن ورود کرده و در نهایت با تعیین هیاتی به تحقیق و تفحص از آن پرداخته است. بدون شک در این راه بواسطه اتصال به منابع بادآورده هزینه‌های زیادی صورت خواهد گرفت تا موضوع به بیراهه برود.

حالا وقت آن است که علاوه بر مجلس، نهاد‌های نظارتی هم به این موضوع ورود کنند که چرا باید مساله به این مهمی به حواشی نظیر اینکه فلانی یا بهمانی نمی‌گذارند گزارش تهیه شده از تحقیق و تفحص قرائت بشود، دچار شده و اصل مساله جزو فروع این ماجرا قرار بگیرد؟! قطعا باید با ورود بموقع به این موضوع، جلوی به حاشیه رفتن آن گرفته شود.

این هم از یاد نباید برود که جدای از جلوگیری از به حاشیه رفتن گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز باید در این ماجرا کسی که واقعیت را نمی‌گوید، شناسایی و با او برخورد کرد. مگر می‌شود که رئیس مجلس، رئیس هیات تحقیق و تفحص و عضو هیات رئیسه بگویند گزارش هنوز آماده قرائت نیست، از آن طرف دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفساد اقتصادی در یک برنامه زنده تلویزیونی «علی لاریجانی» را مقصر جلوگیری از قرائت گزارش معرفی کند؟ قطعا این نه تنها مردم را قانع نمی‌کند بلکه بر سوالات و ابهامات آن‌ها پیرامون این موضوع مهم می‌افزاید.

 

کد ویدیو
برچسب ها:

مجلس