به گزارش مشرق، جلسه شورای اداری استان البرز با حضور آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.
آیتالله رئیسی در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بزرگوار استان البرز، و قدردانی از جلوههای حضور مردم استان در ادوار مختلف در صحنههای دفاع از ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی و نیز با تقدیر از بصیرت نشان دادن مردم استان از خود، در پاسخ به چگونگی نحوه پاسداشت این مردم تصریح کرد: پاسداشت این مردم اجرای عدالت اداری و مبارزه با فساد اداری است و این جمعی که اکنون دور هم جمع شدهایم، باید مصداق پاسداشت خون شهدا را در این منطقه، برای خود اجرای عدالت اداری بدانیم.
وی افزود: اجرای عدالت اداری و مبارزه بی امان با فساد باید مسئله اصلی مدیرانی باشد که در کسوت مدیریت انجام وظیفه میکنند.
بیشتر بخوانید:
جزئیات بازدید رئیس قوه قضاییه از ندامتگاه کرج
فیلم/ روایت حجتالاسلام رئیسی از پشتپرده فرخوان ضدانقلاب
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه خانواده شهدا و مردم کشورمان یک نظام اداری کارآمد را از مدیران توقع دارند، گفت:این نظام اداری کارآمد باید بتواند گره گشای زندگی مردم باشد و مجریان عادل با عدالت قانون عادلانه را اجرا کنند و به هیچ عنوان اجازه دور زدن و نقض قانون را به کسی ندهند.
آیتالله رئیسی محصول نظام اداری کارآمد را افزایش اعتماد مردم به نظام و امنیت در کشور عنوان کرد و افزود: از مولفههای مهم امنیت ملی در کشور، حضور مردم متدین در صحنه است و نظام اداری کارآمد این حضور را قوی و قویتر میکند.
وی در بیان مشکلات نظام اداری کارآمد بیان داشت: در شرایط سخت جنگ تحمیلی، کرج یکی از بخشهای پشتیبانی جدی از نیروها در میدان شد و همه مردم این منطقه مخلصانه در صحنه کار کردند و ما اکنون تجربه این چهل سال و همان مردم خوب و بابصیرت و مخلص را داریم. در این میدان رویشمجریان قضا باید عدالت داشته باشند و اجازه دور زدن قانون را به کسی ندهند.های بسیاری داشتیم و اگر بصیرت، عزت آفرینی و آمادگی خطر کردن و مسئولیت پذیری نسل چهارم و پنجم از نسل اول بیشتر نباشد، کمتر نیست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه اگرچه ریزشهایی هم داشتهایم، ولی رویشهای بسیاری صورت گرفته است، گفت: در حوزههای اقتصادی هم همینطور است و گزارشها حاکی از آن است که در حوزه صنعت و کشاورزی، علم و فناوری و فعالیتهای دانش بنیان قدمهای بسیاری برداشته شده است.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: الان با گذشت این سالها نباید شاهد باشیم که مردم گله کنند که در جایی به قانون عمل نمیشود؛ بیعدالتی صورت میگیرد و زد و بندها باعث آسیب رسیدن به اعتماد آنها میگردد و این پذیرفته نیست.
وی با طرح این سوال که چه کسانی میتوانند در این میدان کار کنند، افزود: همه کسانی که دور این میز و زیر این سقف جمع شده اند، وظیفه دارند که در این منطقه دست به دست هم دهند و پیش بینی، پیشگیری و برخورد متناسب و به موقع داشته باشند و این توانایی وجود دارد.
مسئولین اداری در کشور مطالبات به حق مردم را دنبال و پیگیری کنند تا رضایت مردم جلب شود
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دشمن بسیار در ناامیدی و یاس میدمد، گفت: حقیقتا خود دشمن ناامید شده است و نهیب بسیار مقتدرانه مقام معظم رهبری که در فرمایشات روز گذشته ایشان نسبت به آمریکاییها و قدرتهای بزرگ عنوان شد را دیدید که با چه اقتداری از موضع و جایگاه نظام اسلامی فرمودند: مگر شما میتوانید نسبت به این کشور و داشتههای آن تعرض کنید؟ چراکه ملتی پای کار، در صحنه، با اقتدار، مقاوم و با بصیرت داریم.
آیت الله رئیسی ادامه داد: این موارد، مسئولیت ما مسئولین را میافزاید و پاسداشت این حضور و حرکت عظیم، تحقق عدالت اداری است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به مطالبات به حق مردم، بیان داشت: همه مسئولین اداری در کشور در جایگاه مسئولیت باید مطالبات به حق مردم را دنبال و پیگیری کنند تا رضایت مردم جلب شود.
آیت الله رئیسی گفت: آنچه که وظیفه است، آن است که به قانون عمل شود و باید نسبت به سازمان اداری به نحوی که ناکارآمد جلوه کند و بروکراسی اداری موجب رشوه، زد و بند و اقدامات غیرقانونی و تخلف و فساد شود، شدیدا حساس بود و قبل از همه، مدیران باید خودشان حساس باشند.
سازمانهای درون دستگاهی چشم مدیران هستند
وی افزود: سازمانهای برون دستگاهی مانند دیوان محاسبات، سازمان حسابرسی، بخش هایی از استانداری ها و مجلس در حوزه نظارت وجود دارند؛ اما اینها سازمانهای برون دستگاهی هستند و سازمان های درون دستگاهی و حراست ها و بازرسی ها باید به عنوان عیون مدیران، احساس مسئولیت کنند و بدانند که چشم مدیران هستند.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مگر می شود در سازمانی یک نارسایی دیده شود و نسبت به این قضیه حراست بی توجه یا کم توجه باشد؟ بازرسی که "عین" مدیر است، باید در این قضیه هشدار دهد که در این سازمان یک نارسایی پیدا شده است و به مدیر مربوطه اعلام کند و بگوید که در این مجموعه که شما مدیریت میکنید، اشکالی دارد اتفاق میافتد و یک روند ناسالمی هست و این روند ناسالم دارد مردم را ناراضی میکند و کارها را به تعویق میاندازد.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به رونق تولید، تمام بخشهای کشور نسبت به این موضوع حس گرفته است، گفت: این حس باید منجر به اجرای کامل قانون بهبود فضای کسب و کار شود؛ قانونی که مجلس تصویب کرده باید تمام و کمال اجرا شود.
وی ادامه داد: در قانون بهبود فضای کسب و کار، بسیاری از موانعی که به عنوان موانع تولید اشاره شده، پیش بینی و راهکار هم داده شده است. بخشهای مختلف پیگیر باشند و مدیران هم دنبال کنند و دستگاههای نظارتی پیگیری و نظارت نمایند که چرا این قانون که میتواند فضای کسب و کار را رونق دهد، تمام و کمال اجرا نمیشود.
باید حمایت قانونی، قضایی و حقوقی و تسهیلاتی از تولید کننده صورت گیرد
آیت الله رئیسی فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع فعالان اقتصادی را منشور جامع و کاملی برای اجرا دانست و افزود: لازم نیست بنده و امثال بنده یکبار دیگر وارد موضوع شویم و همین که فرمایشات معظمله را مدیران و دستاندرکاران کارخانجات و فعالان اقتصادی اجرا کنند، منشور جامعی برای بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید است.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: از اینکه اختلافات در مراکز تولیدی، اختلافات بخش خصوصی با دولتی، اختلافات بخشهای تولیدی با یکدیگر در شوراهای حل اختلاف حل شود و به دستگاه قضایی کشیده نشود، حتما استقبال میکنیم. شورای حل اختلاف را رییس کل دادگستری برای واحدهای تولیدی فعال کند تا علاوه بر شورای گفتوگو که شورای خوبی برای مذاکرات بین دولت و بخش خصوصی، این اختلافات هم بتواند با همین ساز وکار حل شود و به دستگاه قضایی کشیده نشود.
آیت الله رئیسی با اشاره به نظام بانکی، تصریح کرد: اصلاح امور اقتصادی بدون اصلاح امور بانکی امکانپذیر نیست و اصلاح نظام بانکی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی با تاکید بر ارائه تسهیلات به تولیدکننده نه به دلالها، خاطرنشان کرد: این افزایش نقدینگی که اقتصاددانان میگویند برای کشور خطرناک است، اگر به سمت تولید رفت، موحب رفع بسیاری از نگرانیها میشود. تنها راه آن هم همین است که نقدینگی به طرف تولید و حمایت از تولیدکننده واقعی برود. وقتی تولیدکننده واقعی از این تسهیلات استفاده کند و این تسهیلات هم به نحو درست اختصاص داده شود و در جهت تولید مورد استفاده قرار بگیرد، تبدیل به رفع نگرانی و رونق اقتصادی در کشور میشود.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از تولیدکننده باید عملیاتی شود و در سخن نباشد، اظهار کرد: باید حمایت قانونی، قضایی و حقوقی و تسهیلاتی از تولید کننده صورت گیرد؛ به نحوی که قانون از تولید کننده حمایت کند؛ حمایت قضایی و حقوقی انجام شود و حمایت تسهیلاتی و مالی مدنظر قرار گیرد.
آمادگی دستگاه قضا برای ایجاد کارگروه آسیبشناسی تولید با حضور دستگاه های مختلف
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از این حمایتها این است که شرایط در بیمه، در مالیات، در عوارض به نحوی تنظیم شود که تولیدکننده ضمن اینکه آن حقوق را باید پرداخت کند، اما تحت فشار قرار نگیرد. در این رابطه آمادگی داریم که کارگروهی با عنوان آسیب شناسی تولید با حضور دستگاه قضایی، استانداری، اتاق بازرگانی، بخشهای صنعتی و کشاورزی و یکی از نمایندگان مجلس ایجاد کنیم تا بررسی شود که در رابطه با توقیف ابزار کار که با درخواست بیمه، بانک و سازمان مالیاتی انجام میشود، چه سازوکاری باید فراهم شود که هم آنها به حقوقشان برسند و هم منجر به توقف یا کندشدن تولید نشود.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: این کارگروه را استاندار و رییس کل دادگستری دنبال کنند و بازرسی هم حتما به عنوان بخش نظارتی حضور داشته باشد. ما معتقدیم این کارگروه میتواند در جهت آسیب شناسی، ایرادات را پیگیری کند. در این قضیه بانکها و سازمان مالیاتی هم دعوت شوند تا ببینیم چه سازوکاری وجود دارد که هم تولید رونق داشته باشد و هم مشکل پیش نیاید. ما موافق این نیستیم که ابزار کار و تولید در روند احقاق حقوق بانکها، بیمه و سازمان مالیاتی توقیف شود.
از مدیر مسئولیت پذیر، باجرات و باجسارت در انجام وظایف با همه ظرفیت حمایت خواهیم کرد
آیتالله رئیسی بیان کرد: این کارگروه باید به صورت عملی بعد از مدتی گزارش دهد؛ نه اینکه مثل بعضی از کارگروهها کم اثر باشد. این باید اتفاق بیفتد و برایش زمان بگذاریم و برای رفع این مشکل که ابزار کار با خواست بیمه، مالیات و بانکها توقیف میشود، چارهای اندیشیده شود که هم آنها بتوانند به حقوق قانونی خود برسند و هم منجر به توقف تولید نشود.
رئیس قوه قضاییه خطاب به مدیران، گفت: از مدیر مسئولیت پذیر، باجرات و باجسارت در انجام وظایف با همه ظرفیت حمایت خواهیم کرد و این وظیفه ماست. به همکاران در سراسر کشور تاکید کردهایم که از تولیدکننده و کارآفرینی که با اقتدار تحریم را دور میزند و نمیگذارد خط تولید بخوابد و ظرفیت خط تولید و اشتغال را افزایش میدهد، با تمام وجود حمایت شود و همه سازوکارهای کشور باید حامی تولیدکننده و کارآفرین باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروز این افراد سربازان و افسران خط مقدم مبارزه و ایستادگی در مقابل جنگ اقتصادی هستند و مقام معظم رهبری امر فرمودند و ما همه سربازان ایشان هستیم و باید در میدان اجرا، اجرا کنیم و در میدان اجرا باید احساس تولیدکننده این باشد که اتفاقی دارد میافتد و آن اتفاق، حمایت از اوست.
زندانها به خارج از شهرها منتقل شوند
آیت الله رئیسی بیان داشت: مردم باید این احساس را داشته باشند که عدالت اجرا میشود و ایجاد این احساس با سخن که نیست. مردم باید احساس عدالت کنند که به حقشان میرسند؛ سازمان اداری کشور عادلانه عمل میکند، فیتیله پارتی بازی و فساد و روابط ناسالم در نظام اداری پایین آمده و قانون و عدالت حاکم شده است و در هر کوی و برزن که میرویم، مردم بگویند که احساسمان، احساس اجرای عدالت است و پارتی بازی نیست. بگویند احساسمان این است که قانون حاکمیت دارد و روابط سالم حاکم است. این به عمل و کار احتیاج دارد و باید روز به روز این احساس در کشور تقویت شود.
رئیس قوه قضاییه در رابطه با زندانها، گفت: در قانون آمده و سازوکاری را نیز بنده به رئیس سازمان زندانها اعلام کردهام که زندانهایی که در درون شهرهاست، به خارج از شهرها منتقل شود و حتما معتقدیم که این کار انجام شدنی است.
وی افزود: در همه شهرهایی که زندانها در دورن بافت شهری واقع شده باید شهرداریها و استانداریها بتوانند سازوکاری را ایجاد کنند که این زندانها به خارج از شهرها منتقل شوند؛ اما مسئله بالاتر این است که تلاش کنیم کاهش جمعیت کیفری رخ دهد.
آیت الله رئیسی بیان داشت: هرچه بیشتر اجرای عدالت در کشور داشته باشیم، بیشتر شاهد کاهش زندانی خواهیم بود. پس باید کاری کنیم که زندانی کم شود و روز به روز جمعیت کیفری کاهش یابد.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه گفتمان غالب در کشور ما باید گفتمان اجرای عدالت و مبارزه با فساد باشد، گفت: این گفتمان باید به یک اجرای عملی در میدان تبدیل شود و این احساسی است که باید مردم در این زمینه داشته باشند.