اخذ هرگونه مالیات بر سپرده‌های بانکی به نفع کشور نیست/ هیچ مجوز قانونی برای این کار وجود ندارد

نماینده‌ای که ۵۰ تومان رای می‌خرد، رای خود را به یک سفر می‌فروشد/ عده‌ای رای خود را ارزان می‌فروشندانتشار پیش‌نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی و ارائه پیشنهاد اخذ مالیات از سود سپرده، واکنش های زیادی به دنبال داشت و کار به جایی رسید که وزیر اقصاد و رئیس بانک مرکزی دریافت مالیات بر سود سپرده های بانکی را تکذیب کردند و به تازگی نیز سازمان مالیاتی اعلام نمود، سود سپرده های بانکی مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده نمی شود؛ موضوعی که به تایید رئیس مجلس شورای اسلامی رسید و گفت که سران قوا مصوبه‌ای درباره اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی نداشتند.

به گزارش «تابناک»؛ یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اخذ هر گونه مالیات از سپرده‌های بانکی به نفع کشور نیست و باعث فراری دادن سپرده ها از بانک‌ها می شود گفت: زمانی می‌توان از سود سپرده‌های بانکی مالیات گرفت که نرخ سود سپرده از نرخ تورم بیشتر باشد.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با تابناک در واکنش به این موضوع با تاکید بر اینکه در شرایط تورمی فعلی کشورمان، گرفتن هرگونه مالیات بر سپرده های بانکی هیچ مبنای علمی، تخصصی و قانونی ندارد، اظهار کرد: در کشورهای مختلف مالیات از سود سپرده‌های بانکی به عنوان پایه مالیاتی در نظر گرفته می شود؛ البته مشروط بر اینکه میانگین نرخ تورم از نرخ سود سپرده بانکی کمتر باشد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در حال حاضر نرخ تورم بیشتر از نرخ سود سپرده بانکی است و به همین دلیل سود سپرده ها نتوانسته بازده متناسبی با تورم داشته باشد. اگر تورم در کشور را ۴۰ یا ۵۰ درصد و سود سپرده ها را ۲۰ درصد در نظر بگیریم، سپرده‌گذار می‌تواند به جای سپرده گذاری در بانک، زمین، املاک و مستغلات خریداری کند و به ازای این سرمایه گذاری ۴۰ درصد سود به دست آورد.

پورابراهیمی اضافه کرد: اگر نرخ تورم کمتر از سود سپرده باشد، نرخ بازدهی سرمایه گذاری ناشی از سپرده کمتر از نرخ تورم خواهد بود و سپرده گذار در این حالت به جای تشویق تنبیه خواهد شد؛ در نتیجه زمانی می‌توان از سود سپرده‌های بانکی مالیات گرفت که نرخ سود سپرده از نرخ تورم بیشتر باشد.

نماینده کرمان و راور در مجلس توضیح داد: اگر میانگین نرخ تورم بیشتر از نرخ سود سپرده بانکی باشد، یعنی نرخ بازده از محل سود سپرده منفی است. در این صورت چگونه می خواهند از نرخ منفی، مالیات بگیرند؟ این یعنی گرفتن مالیات از سود سپرده در شرایط فعلی غیرتخصص، غیرعلمی و غیراجرایی و در حال حاضر هیچ مجوز قانونی برای این کار وجود ندارد.

پورابراهیمی در عین حال تاکید کرد: اگر کشور به ثبات اقتصادی برسد و سود سپرده بانکی بیشتر از نرخ تورم باشد می‌توان از مابه التفاوت آن مالیات دریافت کرد؛ نباید با برخی تصمیمات، سپرده‌ها را از بانک‌ها فراری داد که به نفع اقتصاد کشور نیست و در نهایت این سرمایه‌ها به سمت بازارهای موازی غیرمولد می‌روند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته اخذ مالیات از سایر دارایی‌های پایه، اقدامی ممکن و شدنی است، باید پایه‌های مالیاتی متناسب با شرایط کشور باشد؛ بنابراین، گرفتن مالیات بر مجموع درآمد، عایدی املاک و مستغلات حلقه مفقوده و جزو ضرورت ها به شمار می آید.

برچسب ها:

مجلس