راز محبوبیت «حاج‌قاسم» در بین هنرمندان

به گزارش مشرق، خیلی‌ها خواب بودند و خیلی‌ها هم بیدار... اما همه از شنیدن این خبر، چنان به‌هم ریخته و ناراحت شدند که انگار هیچ خبر دیگری نمی‌توانست کام ایرانیان را چنین تلخ کند. خبر کوتاه بود؛ حاج‌قاسم سلیمانی به شهادت رسید، شهادتی که مطمئنا برای او شیرین و برای بازماندگانش تلخ خواهد بود. برای اهل فرهنگ و به‌خصوص اهالی سینما که قهرمان‌هایشان را لابه‌لای کتاب‌ها و فیلم‌ها دیده بودند، ابهت و جذابیت شخصیت حاج‌قاسم سلیمانی گیرایی عجیبی داشت. سینمای ایران که از نزدیک شدن به مردان سیاست و به‌خصوص نظامیان پرهیز دارد، شیفته رفتار بی‌ادعای فرمانده‌ای شده بودند که نقش مهمی در معادلات نظامی و سیاسی منطقه داشت. روز جمعه ۱۳ دی‌ماه ۹۸، روز شهادت قاسم سلیمانی و محل اتفاق و اتحاد هنرمندان درخصوص این مرد بود؛ روزی که صفحات اینستاگرامی این هنرمندان همراه با بهت و حسرت دیدار او بود. در این گزارش بخشی از واکنش هنرمندان و شاعران و سینماگران را آورده‌ایم.

تسلیت سینمای ایران به مناسبت شهادت حاج‌قاسم سلیمانی

ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان مطرح سینمای ایران در پیامی نوشت:
«هوالمحبوب
بارها با عطش او را در آغوش کشیدم و وقت جدایی خودم را تشنه‌تر دیدم.
راستی چه خلعتی جز شهادت برای او زیبنده بود، ولی از محضر شهدا اجازه می‌خواهم بگویم، حاج قاسم سلیمانی نامی است که هر پیشوند و پسوندی در کنار نامش اضافه جلوه می‌کند؛ حاج‌قاسم سلیمانی یعنی همه این القاب.
یادش جاودانه باد.
سرباز کوچکش، ابراهیم حاتمی‌کیا»

مجید مجیدی کارگردان سینمای ایران در پی شهادت سپهبد سلیمانی در پیامی تسلیت گفت. در بخشی از این پیام آمده است: «به‌راستی در این وانفسا زیبنده‌ترین لباسی که بر تن ایشان می‌توانست مزین شود و قامت بگیرد، لباس زیبای شهادت بود. یادش گرامی و نامش بلند باد که در سرتاسر عمر پربرکت‌شان همواره ضربان قلبش برای ایجاد امنیت در کشور پهناور ایران اسلامی تپید و مانند سربازی بی‌ادعا ذره‌ای از هدف متعالی‌اش پا پس نکشید. بدون شک خون مطهر ایشان پایمال نمی‌شود و از برکت این عروج، فانوس پرفروغی روشن می‌شود که تاثیر چشمگیری خواهد داشت بر قدرت‌یافتن و شکوفایی ایران اسلامی.»

محمدحسین مهدویان کارگردان جوان سینمای ایران با انتشار تصویری از دوران جوانی سردار سلیمانی نوشت: «در عالم رازی هست که جز به بهای خون فاش نمی‌شود.»
مریلا زارعی بازیگر سینما و تلویزیون هم با نقل جمله‌ای از شهید مرتضی آوینی نوشت: «زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است. شهادت سردار رشید حاج‌قاسم سلیمانی مصادف با سحرگاه جمعه در ایام تولد حضرت زینب و در آستانه ایام فاطمیه بار دیگر به ما مردم روزمره نشان داد که شهادت، پاداش خداوند به او پس از یک عمر مجاهدت خستگی‌ناپذیر در این دنیا بود و همنشینی با برادران شهیدش و اولیای الهی در سرای باقی برای او قطعا گواراتر. رنج فقدان این مرد بزرگ آوردگاهی است که ما را با هر غیرحقی بیگانه خواهد کرد.»
علیرضا شجاع‌نوری بازیگر آثار سینمایی و تلویزیونی هم نوشت: «امروز هیچ‌کس خوشحال نیست جز خودش؛ پایان انتظارش.»

منصور سهراب‌پور تهیه‌کننده سینما هم که به‌تازگی فیلم سینمایی «درخونگاه» را روی پرده داشت، نوشت: «شجاعت راه و سرنوشت مردان خداست. در راه عقیده رفتن مرد می‌خواهد؛ چه در خیابان، چه در جبهه جنگ.»

بهنوش بختیاری هم ضمن انتشار دو پست در صفحه اینستاگرام نوشت: «اسمتون منو یاد انصاف و عدالت و شجاعت می‌انداخت. آقایون وصل، دوستان متصل به بالا اصلا این کلمات به گوش‌تون خورده؟ روحت شاد بزرگمرد دوران.»

نیوشا ضیغمی هم ضمن انتشار تصویری از حاج‌قاسم سلیمانی نوشت: «چقدر تنهاتر شدیم حاج قاسم، بزرگمرد، شهادتت مبارک.»

محمدحسین قاسمی تهیه‌کننده فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار که موفق به کسب چند سیمرغ از سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر شد و چندی پیش روی پرده رفت، با انتشار تصویری سیاه و انتشار یک استوری، شهادت این سردار را تسلیت گفت.
اما شاید متفاوت‌ترین واکنش به این اتفاق مربوط به سعید روستایی، کارگردان «ابد و یک روز» و «متری شیش‌ونیم» باشد که با انتشار تصویری از ایران که دور تا دور آن پایگاه‌های نظامی آمریکا قرار دارد، به طعنه نوشت: «ایران جنگ می‌خواهد! ببینید چطور کشورشون‌رو نزدیک پایگاه‌های نظامی ما قرار دادند.» البته این تصویر را مایکل مور، مستندساز آمریکایی در صفحه شبکه اجتماعی‌اش قرار داده بود.

خسرو احمدی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون نوشت: «اولین باری که دیدمتون از شیرمردیتون کلی لذت بردم. روحتون قرین رحمت خدا باشه. دلاوری بودی و هستی. شهادتت مبارک.»
کورش زارعی بازیگر و کارگردان تئاتر هم با انتشار تصاویری از انگشتر و پیکر شهید قاسم سلیمانی، این‌گونه تسلیت گفت: «تنها چیزی که از بدن مبارک حاج قاسم باقی مانده، فقط همین است و بس؛ آمریکایی‌ها بدانند انتقام سختی خواهیم گرفت.»

امیرحسین شفیعی تهیه‌کننده و کارگردان تئاتر هم این متن را در صفحه خود منتشر کرد: «قدیما تو هر خونه یه داداش بزرگه بود، جورکش ریز و درشت اهل خونه. عصای دست پدر، کمک‌دست مادر، برای خواهر سنگ صبور، بالاخواه برادر کوچیکه، تو وقتِ نداری ته جیبشو می‌تکوند برای سفره خالی، تو وقتِ غم و غصه مرهمی بود برای اهل خونه. کسی چپ نگاه به اون خونه و اهالی‌ش می‌کرد حسابش با داداش‌بزرگه بود. حالا داداش‌بزرگه رو از پشت خنجر زدند، یه پرچم سیاه سردر خونه آویزونه، به پهنای صورت اشک می‌ریزه آبجی کوچیکه، اون یکی داداشه دستشو گذاشته روی صورتش هق‌هق عین زنا گریه می‌کنه. آره داداش‌بزرگه یه ملت رفته؛ همون که چشم امیدمون بود، همون که تا صدای کسی رو سر خونمون بود، با اون قد رشید تو درگاه بود. همون که از ترسش دزدها چهارتا محل اون‌ورتر آمد و شد می‌کردن. حالا این خونه بی‌داداش شده … به روضه‌خون بگید برای اهل خونه روضه عباس بخونه… .»

لیلا اوتادی بازیگر سینما و تلویزیون در صفحه اینستاگرامش متنی را برای حاج قاسم سلیمانی نوشت: «مرد سیاسی محبوب دل‌ها که پشت میز نبود و به جای حرف در میادین جنگ عمل می‌کرد. پروازت مبارک... در زندگی پرافتخار شما همین بس که چهره سیاه داعش را از جهان پاک کردی. بخواب سردار خسته بودی، که در پروازت هر کسی دست داشت روحش ناآرام و لعن و نفرین تمامی مردم خاورمیانه و جهان به دنبالش... .»

احسان علیخانی مجری هم در صفحه اینستاگرامش نوشت:
«سال‌ها او می‌جنگید و ما خواب بودیم تا اینکه ما خواب بودیم و او شهید شد... .»

مسعود ده‌نمکی کارگردان سینمای ایران هم درباره شخصیت و جایگاه سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی گفت: «تعبیر امام خمینی(ره) که «شهادت هنر مردان خداست» در شهادت حاج‌قاسم سلیمانی تجلی پیدا کرد. هنر ایشان در برهم زدن موازنه قدرت در منطقه به نفع جهان اسلام و همچنین سرکوب فتنه شام و عراق، هزینه زیادی برای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها داشت و مسلما آنها به‌راحتی از خون حاج‌قاسم‌ها نمی‌گذشتند، ولی نمی‌دانند که این اتفاق سرفصل نوینی از فروپاشی و سرنگونی استکبار و صهیونیسم است. حاج‌قاسم سلیمانی یکی از اخلاقی‌ترین و معنوی‌ترین فرماندهان دوران دفاع مقدس بود و ایشان مانند یک پدر با مردم، خانواده شهدا و اخیرا با مدافعان حرم تعامل داشت. حاج‌قاسم فرهنگی‌ترین فرماندهان جنگ بود و اقداماتش در راه‌اندازی موزه جنگ بعد از پایان جنگ تحمیلی در کرمان نشان از نگرش فرهنگی و تسلط ایشان در این زمینه داشت.» ده‌نمکی درباره واکنش اینستاگرام در حذف کردن پیام‌های تسلیت هنرمندان درخصوص شهادت حاج‌قاسم سلیمانی تصریح کرد: «دشمنان از افکار عمومی و چیزی که در رسانه‌ها اتفاق می‌افتد بیشتر از انتقام فیزیکی می‌ترسند. واقعیت این است که دشمنان حتی از تصویر حاج‌قاسم نیز می‌ترسند و این ترس را تا ابد خواهند داشت.»

حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده فیلم سینمایی «۲۳ نفر» هم طی پیامی نوشت: «فیلم سینمایی ۲۳ نفر، یکی از آن فیلم‌هایی بود که برای شروع کار حاج‌قاسم سلیمانی به پشت صحنه آن رفت.» مجتبی فرآورده، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «۲۳ نفر» درباره دغدغه‌های فرهنگی و هنری سردار سلیمانی گفت: «معمول این است که مردان بزرگ را نمی‌توان با تمام ابعاد وجودی‌شان شناخت. درباره سردار سلیمانی هم فکر می‌کنم هر کسی بخش اندکی از خصوصیات این مرد بزرگ را دریافته است. سردار سلیمانی تنها به‌عنوان یک فرمانده نظامی مطرح نبود، او یک جامعه‌شناس بود، یک مرد اهل فکر بود، مستند به تصاویری که بارها از ایشان دیدیم یا نقل‌قول کسانی که ارتباط نزدیک‌تری داشتند، ایشان اهل مطالعه بود، رمان‌های روز دنیا را می‌خواند، با ادبیات روز دنیا سروکار داشت. کسی بود که جدا از اینکه از منبع غنی تفکر شیعه تغذیه می‌کرد، با دیگر افکار هم آشنایی کامل داشت. آنچه برای ما به یادگار ماند، افتخار بزرگی بود که در زمان آغاز فیلمبرداری فیلم ۲۳ نفر نصیب‌مان شد و این فیلم با حضور ایشان کلید خورد. مناسبتش هم این بود بچه‌هایی که قرار بود فیلم روایت سرگذشت آنها باشد، در زمان جنگ فرمانده‌شان همین حاج‌قاسم بود و او بود که اجازه حضور این نوجوانان را در میدان جنگ نمی‌داد تا اینکه هریک به لطایف‌الحیلی توانستند خود را به میدان جنگ برسانند.»

فقیهه سلطانی بازیگر تئاتر و سینما هم در یک متن انتقادی علیه اینستاگرام مبنی‌بر حذف پست‌های مرتبط با شهادت حاج‌قاسم سلیمانی نوشت: «اینستا پست من رو پاک کرد. هاااای اینستا اگر پست‌های ما رو می‌خونی و پاک می‌کنی بدان و آگاه باش که تو از حضور میلیونی مردم ما رو به راه و در حال کسب درآمد هستی! کاری نکن به‌طور کامل همه اینستا رو تحریم کنیم.»

حامد عنقا نویسنده و تهیه‌کننده سینما نیز با انتشار پیامی نوشت: «انا لله و انا الیه راجعون/ حاج‌قاسم سلیمانی به‌راستی تبلور غیرت شیعه بود و دل هر ایرانی به ایستادگی و استقامت او قرص و محکم و مغرور. هیچ پایانی بر داستان پرشکوه و پرعشق وی جز شهادت نمی‌شد تصور کرد. نامش بر بلندای افتخارات سلسله بزرگمردان و جوانمردان جهان جاودانه خواهد درخشید و محشور است با اربابش حسین‌بن‌علی. خوشا به سعادت او و هزار افسوس و تسلیت به ما.»

امیرعباس ربیعی کارگردان فیلم سینمایی لباس‌شخصی در صفحه اینستاگرامش نوشت: «شرط شهید شدن، شهید بودن است و چه خوب فهمید مسیرش را... خوب فهمید دنیا مزرعه آخرت را... و سخت‌ترین زراعت‌ها، مقاومت است و شهادت بالاترین سود آن... چه باک، وقتی خدا مشتری توست! سر خم می سلامت شکند اگر سبویی... شهادت مبارک سردار.»

مهدی جعفری کارگردان ۲۳ نفر درباره شهید قاسم سلیمانی نوشت: «فرمانده وقتی شنید که ساخت فیلم ۲۳ نفر به جریان افتاده است در اولین روزهای فیلمبرداری مشتاقانه به دیدار سربازان دیروزش شتافت تا پس از سال‌ها دوباره دست‌شان را به گرمی بفشارد و انگار به‌نوعی به همه ما یادآوری کند که فرصت انجام چه کار بزرگی را یافته‌ایم. اگر این فیلم به‌زعم بسیاری از تماشاگرانش به دل می‌نشیند شک ندارم که در کنار استمداد ما از ارواح پاک شهدا و ازخودگذشتکان در راه وطن، دعا و نفس گرم این یگانه سردار مومن دوران، حاج‌قاسم سلیمانی هم پشتیبانش بوده است. هم‌دوران و هم‌نفس شدن با بزرگانی چون ایشان سعادتی است تا بتوان درک درست‌تری از نزدیکی مقام ایمان و عمل به یکدیگر یافت. وجود او اکنون فراتر از زنده بودنش به اسطوره‌ای جاودان در تاریخ یک ملت تبدیل شده است، اسطوره‌ای که چون یک انسان مومن و ساده‌زیست و چون یک قهرمان تاثیرگذار تا همیشه در ذهن یک ملت باقی خواهد ماند. امید که روح بلند او از همان مقام رفیع شهادت نیز همواره نگاهبان این دیار از اهریمنان و اشرار روزگار باشد.»

تسلیت اهالی موسیقی و شعر

هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی نواحی نوشت: «این دستور تهاجم رذیلانه و از روی ترس رئیس‌جمهور آمریکا نشان داد که چقدر درجهت منافع خودشان هستند و نه در پی حقوق بشر که همواره در حد یک شعار پوچ بر آن تاکید داشتند و دارند، بی‌گمان هم جاسوسان مرتبط با این عملیات ناجوانمردانه و هم مرتکبان آن با واکنش درست و تلخ و سختی از سوی ایرانیان پاسخ داده خواهد شد که در حافظه تاریخی هر متجاوزی و قدرت‌طلبی بماند و یادشان نرود که همان ایرانیانی که با قدرت‌شان رومیان را چنان درهم شکستند که در قرآن کریم هم به آن اشاره شده، آمریکاییان قدرت‌طلب و زیاده‌خواه را هم با پوزه به خاک مالیده به کشورشان بازمی‌گردانند.»

رضا صادقی خواننده موسیقی پاپ هم در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «این چه شوری است که در دور قمر می‌بینم... همه آفاق پر از فتنه و شر می‌بینم... نامردی همیشه شرم‌آوره، ترور همیشه شرم‌آوره... روحتون شاد مرد بزرگ، تسلیت.» که این پیام از سوی اینستاگرام حذف شد.

محمد علیزاده خواننده موسیقی پاپ هم با درج عکسی از سردار سلیمانی نوشت: «سردار جااااانم عزیز جاااااانم چرا شما؟ حیف و صد حیف از نبودن‌تون. در آغوش خدا آروم بخوابین.»

محمد معتمدی خواننده شناخته‌شده موسیقی ایرانی ضمن عرض تبریک و تسلیت به‌مناسبت شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی بیان کرد: «سردار سلیمانی از دوران دفاع مقدس تا به‌امروز، آرزوی شهادت داشتند و این آرزوی قلبی‌ای بود که ایشان همواره در دل خود داشتند و امروز به این درجه رفیع نائل آمدند. کشور آمریکا در حالی که ادعا می‌کند علیه تروریسم در حال جنگ است، اما خود در مرکز ماجرا آغازگر تروریسم است و دست را روی ماشه‌ای می‌برد که موضوع تروریسم را در کشورهای مختلف پیاده می‌کند. این فضاحت بزرگی است که رئیس‌جمهوری آمریکا شخصا اعلام می‌کند من دستور داده‌ام تا چنین واقعه تروریستی اتفاق بیفتد و به اعتقاد من از این لحظه آمریکا باید منتظر عواقب این اقدام باشد و قطعا شخص دونالد ترامپ مسئول این کار است، چراکه او ماشه را کشید و باید مسئول این موضوع باشد. به‌نظر من اکنون هزاران خانواده آمریکایی که سربازان خود را به جنگ فرستاده‌اند، درگیر تبعات این اقدام جنایتکارانه می‌شوند، کمااینکه دولت آمریکا هرگاه به جنگ‌طلبی اقدام کرده، کشورهای دیگر بوده‌اند که تحت‌تاثیر این جنگ‌طلبی‌ها قرار گرفته‌اند. امروز انتقام از بین رفتن گروهک تروریستی داعش که پول سیاه آن را کشور آمریکا تامین می‌کرد و به مدد رشادت و فداکاری سردارانی چون حاج‌قاسم سلیمانی رقم خورد، گرفته شد. این در حالی است که آمریکا تصور می‌کرد با تاسیس این گروه تروریستی می‌تواند به برنامه‌های خوش‌خیالانه و بلندمدت خود دست پیدا کند اما حضور بزرگمردانی چون سردار سلیمانی با هدایت یک جریان منسجم، باعث شد این گروه هرزه شیطانی ریشه‌کن شود. به اعتقاد من آنهایی که در این اقدام تروریستی دست داشته‌اند باید منتظر انتقام سختی باشند.»

محمد گلریز خواننده ترانه‌های انقلابی هم در پیامی شهادت سردار قاسم سلیمانی را تسلیت گفت. در بخشی از این پیام آمده است: «حاج قاسم سلیمانی همواره آرزوی شهادت داشت به‌طوری که دشمنان ما نیز متوجه این موضوع شده بودند. سردار سلیمانی به‌طور حتم یکی از سرداران با دانش علوم دفاعی بود که در همه زمینه‌ها همواره ابتکار عمل داشت و برپایه دانش بسیار زیاد در این عرصه، برپایه دفاع آنچنان فداکاری‌هایی از خود نشان می‌داد که توصیف آن بی‌نهایت دشوار است. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همواره به این سردار رشید اسلام علاقه وافری داشتند و ما امروز دیدیم که در پیام تسلیت شهادت این مرد انقلاب و دفاع مقدس چگونه ابراز احساسات فرمودند و این چنین زیبا شخصیت سردار سلیمانی را توصیف کردند.» در بخش دیگری از صحبت‌هایش آورده است: «من از همه مسئولان و دست‌اندرکاران فرهنگی و رسانه ملی خواهش می‌کنم از امروز به فکر تولید چند اثر ماندگار هنری در حوزه‌های سرود، قطعات موسیقایی، فیلم مستند، تئاتر و مواردی از این دست باشند تا نام ایشان همچون این سال‌ها تا ابد در ذهن آیندگان هم بماند. بنده این افتخار را داشتم که طی سال‌های گذشته قطعه «صبح پیروزی۲» را به افتخار ایشان و سایر شهدای مدافع حرم بخوانم و اکنون نیز این آمادگی کامل را دارم تا بار دیگر به سهم خودم برای این شهید بزرگوار قطعه جدیدی را تولید کنم.»

افشین علا شاعر، یادداشتی در کانال تلگرامی‌اش نوشت که در بخشی از آن آمده است: «دستور به شهادت رساندن سلیمانی، به‌طور مستقیم از جانب رئیس‌جمهور آمریکا صادر شد و لکه ننگی پاک نشدنی بر دامان کثیف هیات حاکمه کاخ سفید باقی گذاشت. این اقدام وحشیانه و ضد بشری به حدی نفرت‌انگیز است که ابعاد آن حتی با دخالت تاریخی دولت آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد و حمایت‌های شرم‌آور از جانی بزرگ قرن، صدام حسین و نیز ایجاد گروه‌های تکفیری از قبیل داعش قابل قیاس نیست. چون در همه آن موارد، دولت آمریکا نیات و اعمال شوم خود را رسما اعلام نمی‌کرد. اما امروز شما به‌عنوان بدنام‌ترین رئیس‌جمهور ایالات متحده، دست به اشتباه بی‌سابقه‌ای زدید که باید منتظر عواقب سهمگین آن باشید. دست کثیف شما این بار به خون مجاهدی آلوده شد که عزیز ملت ایران بود. شما سردار پاکبازی را به شهادت رساندید که عشق او در قلب فردفرد ما ایرانیان موج می‌زد. انسان وارسته و شجاعی را به خاک و خون کشیدید که تنها جرمش، برچیدن وحوش خونخوار داعشی از سرزمین پیامبران توحیدی بود. شما مدافع بی‌ادعای زنان و کودکان بی‌پناهی را کشتید که سر ماران تشنه به خونی را که در آستین شما پرورش یافته بودند به سنگ کوبید و قاتلان و مثله‌کنندگان ملت‌های مظلوم ایران، عراق و سوریه را به خاک ذلت و نابودی کشاند.»
ای قاسم ‌ای غلام حرم/ نامت عجین به نام حرم
بر تو زکربلا و نجف/هردم رسد سلام حرم
برخاستی به‌رغم خطر/ از جا به احترام حرم
نیشی شدی به جان عدو/ شهدی شدی به کام حرم
عطرخوش شهامت تو/ پیچیده در مشام حرم
در اهتزازی از همه سو/ چون پرچمی به بام حرم

تو مثل حس امنیتی/ آکنده در تمام حرم
بستی کمر به یاری دین/ ‌ای سروخوشخرام حرم
چون شیرشرزه‌ای که جهد/ یکباره از کنام حرم
رفتی فرو به چشم عدو / چون خنجر از نیام حرم
نامت زبانزد همگان/ در صحن و در مقام حرم
داعش چو خواست ابرهه سان/ خیزد به انهدام حرم
خشم خدا شدی چو شرر /برجان خصم خام حرم
برگ جویده ماند بجا/ از او به زیر گام حرم
کاش آن زمان که بانگ عطش/ می‌آمد از خیام حرم
بودی تو با سپاه یلان/ در خدمت امام حرم
آن مشک می‌سپرد به تو/ سقای تشنه کام حرم
میدادی از شهامت خود/ آرامشی به شام حرم
مانند این زمان که شدی/ اسباب التیام حرم
خواهم که شاد زی ز خدا/ همواره در زمام حرم
هم مقتدات خامنه‌ای/ در ظل مستدام حرم
پاینده سیستانی و هم/ مجموعه عظام حرم
تا بیرق ظهور شود/ خود ضامن دوام حرم

پیام تسلیت مدیران فرهنگی

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی پیام تسلیتی را منتشر کرد.
در متن پیام تسلیت صالحی آمده است:
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
مِنَ المُومِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهدُوا اللَّه عَلَیه(ص) فَمِنهم مَن قَضی نَحبَه وَمِنهم مَن یَنتَظِرُ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا
شهادت مظلومانه سردار سرافراز اسلام و سرباز ولایت و یاور امت، حاج قاسم سلیمانی موجب تأسف و حسرت عمیق شد.
حاج قاسم سلیمانی که از یادگاران دوران دفاع مقدس بود، با اخلاصی کم‌نظیر و مجاهدت شجاعانه در جبهه‌های حق علیه باطل به دفاع از کیان این سرزمین الهی و امنیت مردم ایران پرداخت و پس از سال‌ها مبارزه و حضور در خط مقدم مبارزه با داعش و تروریست‌های منطقه، در پی حمله جنایتکارانه تروریسم دولتی آمریکایی به یاران شهیدش پیوست. ذرات مطهر خون پاک او جان تازه‌ای به انسجام ملی و مقاومت اسلامی خواهد داد.
اینجانب شهادت این الگوی مجسم اخلاص، شجاعت و انسانیت را به محضر حضرت ولیعصر روحی و ارواحنا فداه، رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)، یاران و همرزمانش در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و عموم هموطنان تبریک و تسلیت می‌گویم.
از خداوند متعال برای سردار محبوب‌مان شهید سلیمانی علو درجات و همنشینی با سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و برای خانواده معزز و بازماندگان او صبر و اجر مسالت دارم.»

ابراهیم داروغه‌زاده دبیر سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در پی شهادت سردار سلیمانی در عراق در حساب توئیتر خود پیامی منتشر کرد.
در این پیام آمده است: «‏شهادت، هنر مردان خداست. جرمش نابود کردن داعش در سوریه و عراق بود که برای آمریکا خیلی گران تمام شد.»

حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در پی شهادت سردار سلیمانی در عراق در حساب شخصی خود در توئیتر پیامی منتشر کرد. در متن این پیام آمده است: «‏پایان عمر سردار سلیمانی، جز با شهادت از شکوری خدا بعید بود. با خاتمه جنگ ‌تحمیلی، «در باغ شهادت» بسته شد؛ اما نه برای مجاهدان واقعی و مخلص که باید اجرشان را می‌ستاندند. خدا نشان داد که برای «ومنهم من ینتظر» حساب خاص دارد.»
انتظامی نام شهیدان احمد کاظمی، ‎حسن طهرانی‌مقدم و نورعلی شوشتری را پای پیام خود درج کرده است.

اهدای تندیس سردار سلیمانی در جشنواره فیلم فجر

درپی شهادت سردار ایران حاج قاسم سلیمانی که اسطوره و الگوی ظلم‌ستیزان و عدالت‌طلبان سراسر جهان است، جشنواره فیلم فجر با موافقت ریاست سازمان سینمایی و به‌منظور پاسداشت نمادین این الگوی ظلم‌ستیزی، «تندیس سردار شهید سلیمانی» را در سی‌وهشتمین دوره این جشنواره می‌کند. این تندیس به بهترین فیلم با مضمون جهاد و مقاومت اهدا خواهد شد.

برچسب ها:

فرهنگ و هنر