به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از دویچهوله، پروفسور فیلیپ آلستون گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر در انگلیس طی گزارش اولیه خود آورده است که: فقر کودکان در این کشور اروپایی به یک فاجعه اقتصادی و بحران بزرگ اجتماعی تبدیل شده است.
وی در این گزارش درباره جزئیات فقر در سطح انگلیس اشارهای نکرد.
آلستون میگوید: در انگلیس به عنوان پنجمین کشور ثروتمند جهان فقر کودکان نه تنها یک رسوایی و فضاحت است بلکه یک افتضاح اجتماعی و فاجعه اقتصادی است.
وی به عنوان کارشناس سازمان ملل در مورد فقر و حقوق بشر طی 12 روز گذشته نسبت به تاثیر اجرای سیاستهای ریاضت اقتصادی توسط دولت انگلیس بر مردم این کشور تحقیق کرده است.
وی در گزارش خود آورده است: 14 میلیون نفر در انگلیس هم اکنون در فقر به سر میبرند که یک و نیم میلیون نفر آنها در فقر مطلق هستند.
آلستون تاکید کرد: سیاستهای ریاضتی دولت بدبختی بزرگی را به مردم تحمیل کرده است در صورتی که نیازی به این مسائل نبوده است. این سیاستها به خصوص کارگران فقیر، مادران سرپرست خانوار، معلولان که خود با مشکلات جدی روبرو هستند و یک میلیون کودکی که در چرخه فقر در این کشور به سر میبرند را تحت تاثیر قرار میدهند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر در انگلیس گفت: سیاستهای دولت انگلیس در اجرای ریاضت اقتصادی و کاهش شدید بودجه بخش حمایتهای اجتماعی سطح فقر و بدبختی را در این کشور به شدت بالا برده و تعداد بیخانمانها را نسبت به سال 2010 شصت درصد افزایش یافته است.
وی طی حدود دو هفته گذشته به چندین منطقه در انگلیس رفته و با مقامات دولتی گفتوگو کرده است.
آلستون به شدت نسبت به عدم آگاهی مقامات دولتی انگلیس درباره اوضاع مردم این کشور انتقاد کرده و میگوید: تعداد بسیار کمی از آنها از شرایط فقرا مطلع بودند.
سازمان کار و مستمری انگلیس البته میگوید که این گزارش اشتباه است و درآمد خانوارها در این کشور بالاست.
دولت انگلیس همچنین نسبت به آلستون انتقاد کرد که چرا در حالی که کشورهای فقیرتری وجود دارد بر این کشور تمرکز کرده است.
آلستون البته در پاسخ به این انتقادها میگوید: هر کشوری باید نسبت به آن چیزی که میتوانست باشد مورد ارزیابی قرار گیرد.
این گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر در انگلیس میگوید: مقامات انگلیس هم اکنون بیش از هر چیز دیگر بر موضوع اشتغال در این کشور تمرکز کردند و توجه زیادی به مناطقی که خانوادههای بسیار فقیری در آن زندگی میکنند، ندارد.
آلستون میگوید: دولت انگلیس نسبت به این مسئله سیاست انکار را در پیش گرفته و وزرا نیز اصرار دارند که بر اساس برنامهریزیهای انجام شده مردم در شرایط خوبی به سر میبرند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر در انگلیس میگوید: از دولت قبل یک سیاست نظاممند حذف حمایتهای اجتماعی در انگلیس آغاز شده است.
وی میگوید: دولت انگلیس به جای دلسوزی برای آنها که به دلیل فقر در سراسر این کشور زجر میکشند، به اجرای سیاستهای تنبیهی و همچنین بالا بردن روحیه بسنده کرده و حسی نسبت به آنها ندارد.
آلستون به مردم فقیر انگلیس گفت: دولت هیچ حمایتی از شما نمیکند و شما به حال خود رها شدهاید.
وی میگوید: دولت انگلیس میتواند به سادگی مشکل فقر در این کشور را اگر بخواهد، حل کند. اگر یک وزیر تمایل داشته باشد و یا اینکه یک دولت به این مسئله علاقمند شود با یک پول بسیار کم میتوان به زندگی سخت مردم فقیر در این کشور یک شبه پایان داد.
روز گذشته دولت انگلیس وزیر جدیدی را به عنوان وزیر کار و مستمری تعیین کرد.
آلستون میگوید: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بیشترین تاثیر منفی را بر فقرای این کشور خواهد داشت.
انتهای پیام/