آغاز انتقام تحقیرآمیز محور مقاومت از خون سردار سلیمانی

به گزارش مشرق، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» را به پاسخ‌ و هشدارهای‌ سیاسی پارلمان و شخصیت‌های برجسته در عراق و لبنان و نیز واکنش‌های ایران به اقدام جنایتکارانه ارتش تروریست آمریکا در به شهادت رساندن سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پرداخته است.

بیشتر بخوانید:

۴ گزینه انتقام سخت ایران از نگاه «عطوان»

عطوان مثل همیشه تیتر مقاله خود را با چند سوال آغاز کرد و نوشت: «پارلمان عراق مشروعیت حضور آمریکا را لغو کرد... صدر خواستار اخراج تحقیرآمیز آن شده است... نصرالله به بازگشت آمریکایی‌ها در تابوت‌های سیاه تهدید و اهداف انتقام سردار سلیمانی را در چندین جبهه مشخص کرده است... دقیقا چه اتفاقی می‌افتد؟ کجا و چه زمانی اولین موشک شلیک خواهد شد؟»

عطوان نوشت: نخستین گلوله انتقام از جنایات ترور آمریکاییِ «قاسم سلیمانی» و «ابو مهدی المهندس» به عنوان یک سیاست‌گذاری مقدماتی از پارلمان عراق آغاز شد که با اکثریت آرای نمایندگان تصمیم به اخراج تمامی نیروهای خارجی، در راس آنها آمریکایی‌ها، از عراق و همچنین لغو توافقنامه امنیتی و جلوگیری از هر گونه استفاده از حریم هوایی، زمینی و آبی عراق گرفته شد. دومین گلوله نیز توسط ایران شلیک شد زمانی‌که 35 هدف حیاتی آمریکا و همچنین تل‌آویو را برای بمباران و ویرانی در منطقه خاورمیانه مشخص کرد.

آغاز یک پاسخ سیاسی مقدمه‌ای برای پاسخ نظامی قریب‌الوقوع است پس از آن‌که ایران همه میانجیگران خلیج فارسی را رد کرد و پیام‌های آمریکایی پلمپ‌شده با موم قرمز را همانگونه که بود، برگرداند و تاکید کرد که جایی برای دیپلماسی پس از این جنایت آمریکایی وجود ندارد.

در حیطه واکنش نظامی، دو موضع قاطع و افتخارآمیز اتخاذ شده که به آمریکایی‌ها درس فراموش نشدنی داده است:

نخست: اولین موضع توسط «مقتدی صدر» رهبر ائتلاف پارلمانی «السائرون» صادر شد که طی آن تاکید کرد، تصمیم پارلمان به اخراج نیروهای آمریکایی از عراق یک پاسخ ناچیز تلقی می‌شود که در سطح نقض حاکمیت عراق توسط آمریکایی‌ها نیست و این اخراج باید با روشی «تحقیرآمیز» انجام شود. صدر از جناح‌های مسلح خواست تا با هم متحد شوند و تیپ‌های مقاومت مسلحانه برای حمله به آمریکا نه تنها در داخل عراق بلکه در خارج از کشور تشکیل شود، و همچنین سفارت آمریکا بسته شود و هرگونه تماس با واشنگتن نیز جنایت محسوب می‌شود.

دوم: دومین موضع نیز توسط «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان اتخاذ شد که عصر دیروز طی مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهید قاسم سلیمانی، وعده داد که آمریکایی‌ها تاوان سنگینی خواهند پرداخت و سربازان و افسرانشان را در تابوت‌های سیاه و کیسه‌های پلاستیکی به کشورشان بازمی‌گردانند. او در عین حال بر نکته‌ای بسیار مهم تاکید کرد که پاسخ به ترور شهید حاج سلیمانی تنها مسئولیت ایران نیست، بلکه مسئولیت همپیمانان آن نیز است.

این تهدیدها و تصمیمات قانونی پارلمان عراق، که با احتمال شعله‌ور شدن جنگی شدید علیه ایالات متحده و نیروهای آن و شاید همپیمانان آن، همراه شده است، باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری آمریکا در عراق که بیش از 6 تریلیون دلار است، لغو شود و این تهدیدها وضعیت روابط را به همان روالی که پیش از سرنگونی رژیم سابق در عراق و قبل از اشغال بود، بازمی‌گرداند.

سید حسن نصرالله اهداف آمریکایی، که در منطقه مورد هدف قرار می‌گیرند را اعلام کرد و گفت: «ناوهای جنگی، پایگاه‌های نظامی، سربازان و افسران آمریکایی، ممکن است تمامی آنها و به‌ویژه رئیس‌جمهورشان «دونالد ترامپ»، مورد حمله قرار گیرند و آنها باید بهای سنگین این اقدام خود از جمله از دست دادن انتخابات ریاست‌جمهوری آینده و منطقه خاورمیانه را نیز پرداخت کنند.»

مرحله بعدی، که در حال نزدیک شدن است، و با توجه به تهدیدات آشکار و شدید سیدحسن نصرالله و مقتدی صدر، تشکیل گردان‌های رزمی برای هدف قرار دادن اهداف آمریکایی در داخل و خارج (از منطقه) خواهد بود؛ این حملات در داخل شامل پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در عراق، سوریه و منطقه خلیج‌فارس و در خارج شاید شامل سفارتخانه‌ها و پایگاه‌های نظامی در هر کشوری در جهان که باشند از جمله در رژیم اشغالگر اسرائیل که توسط مسؤلان ایرانی به صورت ویژه مشخص شده، خواهد بود. این همان نتیجه گیری است که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز به آن رسیده است، زمانی‌که در مصاحبه تلویزیونی با یک کانال آمریکایی گفت: «ما احتمالات حقیقی را می‌بینیم که ایران سربازان آمریکایی را هدف قرار خواهد داد.»

وقتی سید حسن نصرالله می‌گوید: «پاسخ به ترور سلیمانی نه تنها مسئولیت ایران بلکه مسئولیت متحدان آن در منطقه است» این بدان معناست که جنگ احتمالی علیه آمریکا و اسرائیل و همپیمانان عرب آمریکا از چند جبهه و از سوی چند جناح، از جمله حزب‌الله در لبنان، انصار الله در یمن، الحشد الشعبی در عراق، جهاد اسلامی و حماس در غزه، خواهد بود و همچنین در کنار همه اینها، «هسته‌های خاموش» در برخی پایتخت‌های جهان بیدار و فعال می‌شوند.

پیوستن مقتدی صدر به الحشد الشعبی و اتخاذ این موضع میهن‌پرستانه، اخلاقی و تند از سوی وی و خواست وی برای تحقیر نیروهای آمریکایی و نه تنها اخراج آنها، یعنی کشتن بیشترین تعداد آنها، یک تغییر بسیار خطرناک را بازتاب می‌دهد که تنها بر متحد شدن بیشتر گروهای عراقی در پشت این هدف محدود نمی‌شود بلکه از ورای آن، عراق به یک عضو معتبر در محور مقاومت و پایگاهی برای تحرک از آن علیه آمریکا و متحدانش تبدیل می‌شود. این یک انقلاب در همه توازن‌های قدرت و معادلات آن در عراق و کل منطقه است و یک آشتی تاریخی بین گروه‌های مهم عراقی به نفع محور مقاومت تلقی می‌شود.

می‌توان گفت که رویارویی نفوذ آمریکا و ایران در خاک عراق، با رأی پارلمان عراق و تغییر بزرگ در موضع مقتدی صدر، حداقل در وهله نخست حداقل به نفع ایران تمام شده است و هرگونه واکنش احمقانه آمریکا- نظامی یا سیاسی- منجر به جنگی خواهد شد که ممکن است انگشتان آمریکا و متحدان آن را بسوزاند و هیچ‌کسی نمی‌تواند مدت زمانی یا انتهای آن را پیش‌بینی کند.

ترور سردار حاج قاسم سلیمانی همان‌گونه که «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت، باعث نمی‌شود منطقه خاورمیانه برای منافع آمریکا امن‌تر شود، بلکه برعکس، خطرناک‌تر از قبل می‌شود و جنگی را شعله‌ور کند که احتمالا آخرین جنگ در این منطقه خواهد شد و آمریکا و متحدانش تبدیل به هیزم آن خواهند شد که کاملا در آن بسوزند.

یا زندگی عزتمندانه و یا یک مرگ با افتخار یا تحقیر آمریکایی، که این مورد سومی نه ادامه خواهد یافت و نه باید ادامه یابد و این خواسته افراد شرافتمند در منطقه است و ساعت صفر نزدیک است.

برچسب ها:

جهان