ارسال نامه خروج نیروها از عراق بدون هماهنگی با پنتاگون +عکس

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا بعد از ظهر دوشنبه به‌وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که نمی‌تواند صحت نامه‌ای را که فرمانده ائتلاف تحت رهبری آمریکا به سران عراقی نوشته و در آن از آمادگی ائتلاف برای خروج نیروهایش از عراق خبر داده است تأیید کند.

ساعتی پیش نامه‌ای با امضای فرمانده نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا در رسانه‌ها منتشر شد که طی آن به مقامات عراقی اعلام شده بود که نیروهای ائتلاف با تمکین به خواسته‌های دولت و پارلمان عراق آماده ترک این کشور هستند؛ اما مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا با تأکید بر اینکه وی نمی‌تواند صحت این نامه را تأیید کند، اعلام کرد که هنوز تصمیمی برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از عراق اتخاذ نشده است.

بیشتر بخوانید:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به تهدید ترامپ علیه ایران

ژنرال «مارک میلی» فرمانده ستادکل نیروهای مسلح آمریکا مدعی شده است که این نامه در واقع پیش‌نویس بوده که به‌اشتباه صادر شده است. در هر صورت گفته می‌شود که این نامه به ارتش عراق تحویل داده شده است.

به‌نظر می‌رسد که حتی نظامیان آمریکایی نیز مانند سایرین درباره اینکه در نهایت قرار است چه تصمیمی برای نیروهای مستقر در عراق گرفته شود، دچار سردرگمی شده‌اند.

خبرگزاری رویترز شامگاه دوشنبه گزارش داد که فرمانده نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا نامه‌ای بدین مضمون به مقامات عراقی نوشته است: «در راستای تمکین به حاکمیت جمهوری عراق و با توجه به درخواست پارلمان عراق و نخست‌وزیر این کشور، نیروی اجرای عملیات مشترک، تغییر موقعیت استقرار نیروهای خود را ظرف روزها و هفته‌های آینده آغاز خواهد کرد تا برای حرکت بعدی آماده شود. ما به تصمیم حاکمیتی شما که خواستار خروج ما شده‌اید،‌ احترام می‌گزاریم.»

با این حال یکی از مقامات پنتاگون دقایقی پس از انتشار نامه اعلام کرد که در حال حاضر پنتاگون نمی‌تواند صحت این سند را تأیید کند.

خاطرنشان می‌شود روز یکشنبه پانزدهم دی، پارلمان عراق با حضور بیش از 170 نماینده نشستی فوق‌العاده برگزار کرد که در آن موضوع اخراج نیروهای نظامی خارجی از این کشور مورد بررسی قرار گرفت.

این نشست با حضور محمد الحلبوسی رئیس پارلمان و عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشبرد امور عراق برگزار شد و در ابتدای آن عبدالمهدی طی سخنانی ضمن اشاره به درخواست مطرح‌شده از سوی دولت برای خروج نیروهای نظامی، به ترور سردار شهید سلیمانی نیز پرداخت و دلیل حضورش در عراق را روشن کرد.

با تصویب پارلمان، دولت موظف شد که درخواست کمک خود از ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش را فسخ کرده، برای جلوگیری از استفاده آنها از حریم هوایی، زمینی و دریایی اقدام کند، از طریق وزیر خارجه فوراً از آمریکا به‌دلیل تجاوزات و نقض خطرناک امنیت و حاکمیت عراق به سازمان ملل و شورای امنیت شکایت کند و در نهایت تحقیقات را در بالاترین سطوح برای شناخت ابهامات حمله هوایی آمریکا و مطلع کردن پارلمان از نتایج آن طی هفت روز از تاریخ این قانون انجام دهد.

برچسب ها:

جهان