انتقاد از کلنگی تلقی کردن ساختمان 20 سال ساخت/ورود نخاله ها به طبیعت با نوسازی مسکن

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ابوالقاسم رحیمی انارکی با اشاره به اینکه صنعت ساختمان یکی از صنایعی است که سهم بالایی در مصرف سوخت‌های فسیلی دارد، گفت: با وجود هزینه‌های سنگینی که برای ساخت‌وساز انجام می‌شود، در ایران عرف این است که پس از ۲۰ سال ساختمان را کلنگی تلقی کرده و آن را نوسازی می‌کنند.

وی ادامه داد:این در حالی است که با این اقدام هم سرمایه‌های ملی به هدر می‌رود و هم حجم انبوهی نخاله ساختمانی وارد طبیعت می‌شود. از این رو باید به دنبال روش‌های اصولی برای افزایش عمر بنا و در عین حال کاهش هزینه‌های ساختمانی باشیم.

رحیمی انارکی با اشاره به اینکه سازنده‌های حرفه‌ای استفاده‌کننده از فناوری‌های نوین در حوزه ساخت و ساز، تسهیلات ۱۷۰ میلیونی معادل ۲.۵ برابر سنتی‌سازها را از  بانک مسکن دریافت می‌کنند، گفت: تنظیم سیاست‌های اعتباری بر مبنای روی آوردن به استفاده از فناوری‌های جدید رفته‌رفته اثر خود را نشان می‌دهد طوری که در هشت ماهه اول امسال، ۲.۲ درصد تسهیلات پرداختی از آن استفاده‌کنندگان از فناوری‌های نوین شده و ۱۷.۵ درصد نیز به سازنده‌های حرفه‌ای پرداخت شده است. با این حال همچنان سنتی‌سازها ۸۰ درصد از تسهیلات ساخت را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مباحث معماری پایدار جای خود را در صنعت ساختمان کشور باز کرده و به تدریج رایج می‌شود، اظهار کرد: این موضوع که دستورالعمل معماری متناسب با اقلیم تدوین شود، در دستور کار قرار گرفته است و ذیل آن مباحثی که به کاهش مصرف انرژی منجر شود نیز لحاظ می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی